دسته : محیط زیست
فرمت فایل : word
حجم فایل : 54 KB
تعداد صفحات : 13
بازدیدها : 377
برچسبها : مدیریت محیط زیست توسعه پایدار اقتصاد سبز
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلمعرفی تحقیق رشته مدیریت محیط زیست با عنوان اکتشاف توسعه ی پایدار با استفاده از شاخص های اقتصاد سبز
چکیده :
با توجه به گرایش جهانی به توسعه پایدار بهترین راه در کاهش اثرات منفی زیست محیطی و بوم شناسی آن، توسعه اقتصاد سبز است در این تحقیق به معرفی شاخص های اقتصاد سبز در تایوان بر اساس تحلیل شرایط بوم شناسی و منابع انرژی پرداخته شده است نتایج به دست آمده به شرح زیر است: شرایط اکولوژیکی تایوان در سال 2008 با توجه به شاخص رشد 4.364 و جهش اکولوژیکی برابر 3.364 بوده است و نشان می دهد که سیستم اکولوژیکی تایوان بیش از حد مورد بهره برداری قرار گرفته است. به علاوه در این تحقیق از تحلیل انرژی جهت بررسی توسعه پایدار تایوان استفاده گردید نتایج نشان می دهد که کل مصرف انرژی در سال 2008 معادل 3.14*10(23)sej، انرژی حاصل از منابع تجدید پذیر 1.30*10(22) sej انرژی حاصل از منابع تجدید ناپذیر 2.26*10(23)sej، انرژی حاصل از محصولات منابع تجدید پذیر 8.02*10(22) sej و انرژی حاصل از گردش پسماندها 6.55*10(22) sej بوده است میزان انرژی به ازای هر نفر و نرخ مصرف انرژی در تایوان پایین تر است در حالیکه میزان بهره برداریهای محیط زیستی در مقایسه با سایر کشورها بسیار بیشتر است.
نتایج پیش گفته نشان می دهد که تایوان در حال حاضر از مدل توسعه اقتصادی سود می جوید که عمدتا براساس استحصال و استفاده از منابع انرژی تجدید ناپذیر است. لذا، تایوان می بایستی الگوی توسعه خود را تغییر دهد ساختار صنایع خود را تنظیم بخشی نماید میزان استفاده از منابع موجود را افزایش دهد محصولات سبز عاری از آلودگی تولید نماید و توسعه پایدار نظام اقتصاد اکولوژیکی خود را بهبود بخشد.
آمار موجود از نحوه شکل گیری و پیشرفت اقتصاد سبز در سطح جهان را در مجموع می توان به دو دسته تقسیم کرد: دسته نخست بر پایه نظریه سیستم ها و روش ساخت بر اساس سیستم های چند سطحی و چند شاخص، یکپارچه سازی فعالیتهای اقتصادی و منابع اقتصادی و رابطه بین فدراسیونها می باشد. برای مثال می توان به سیستم OECD PSR و UN، سیستم EPT (شاخص عملکرد محیط زیستی) دانشگاه یل و کلمبیا، کتاب آمار سبز بانک جهانی و غیره اشاره کرد. مطابق شاخص EPT(2008)، امتیاز کشور تایوان 79.1 (از 100) بوده و رتبه آن در میان 140 کشور شرکت کننده در مطالعه مذکور 40 بوده است.
در دسته دوم بر شاخص محیط زیست به منابع اکولوژیکی و عوامل مربوطه مانند صندوق حیات وحش جهانی (WWP) و شاخص Living Planet Index(LPI) و شاخص وضعیت اکولوژیکی تاکید می گردد بر اساس مطالعه صورت گرفته در شاخص LPI(2008)، سطح مربوط به وضعیت اکولوژیکی در جهان 17.5 میلیارد واحد در سال 1961 یعنی دوبرابر بوده است. و از اواخر دهه 1980، کاهش اکولوژیکی در سطح جهان به طور عمده ای در حال افزایش است و نشان دهنده تضاد بارز میان رشد اقتصادی و منافع زیست محیطی است. بر اساس IMD (گزارش رقابت جهانی در سال 2008)، اشاره شده است که در الگوهای تولید و مصرف در کشورهای توسعه یافته مصرف به رویه منابع اکولوژیکی دیده می شود که بدین ترتیب کاهش منابع مذکور به ازای هر فرد بسیار بیستر از کشورهای در حال توسعه است.
فهرست مطالب تحقیق
چکیده
مقدمه
بررسی پیشینه:
شاخص های اقتصاد سبز
شرایط و اثرات اکولوژیکی (EF)
تحلیل انرژی
نتایج و تحلیل
تحلیل شاخص های EF
تحلیل انرژی
نتیجه گیری
منبع:
Chen, Yungkun & Chen, Chia-Yon & Hsieh, Tsuifang. (2011). Exploration of sustainable development by applying green economy indicators. Environmental monitoring and assessment. 182. 279-89. 10.1007/s10661-011-1875-3.خرید و دانلود آنی فایل