دسته : زمین شناسی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 397 KB
تعداد صفحات : 132
بازدیدها : 488
برچسبها : دانلود تحقیق آلاینده ها آلودگی هوا جو زمین
مبلغ : 3500 تومان
خرید این فایلتحقیق آلاینده های جو زمین
ترکیبات جو
هوا مخلوطی از گازهای مختلف است. گرچه جو زمین ظاهرا به دلیل ماهیت گازی شکل خود بی وزن به نظر می رسد، اما دارای جرمی به مقدار 1014×6/5 تن می باشد. به استثنای بخار آب، نسبت اختلاط گازهای تشکیل دهنده هوا تا ارتفاع 60 کیلومتری نسبتا ثابت است. حدود 99 درصد حجم هوای زمین را دو گاز ازت و اکسیژن تشکیل می دهد که ازت با 78 درصد، پیکره اصلی جو زمین است، بعد از آن اکسیژن قرار دارد، و سایر گازها فقط یک درصد را شامل می شوندو جدول گازهای تشکیل دهنده جو را در یک هوای خشک (بدون بخار آب و آلاینده ها) به صورتهای حجمی و جرمی نشان می دهد که معمولاً تقسیم بندی حجمی آن متداولتر است. اگر سهم بخار آب موجود در جو را نیز در این تقسیم بندی دخالت دهیم، این نسبتها ثابت نخواهد بود زیرا دمای طبقات پایین جو همیشه در حال تغییر است و با رسیدن دما به نقطه میعان و تبدیل بخار به مایع، درصد حجمی بخارآب در جو تغییر خواهد کرد. گرچه وزن مولکولی بخار آب از وزن سایر عناصر تشکیل دهنده جو کمتر است، با این وجود بخار آب عمده در لایه های پایین جو متمرکز می باشد. بیشترین مقدار بخار آب در لایه مجاور سطح زمین است و با افزایش ارتفاع، به سرعت از میزان آن کاسته می شود. وجود بخار آب در نزدیکی سطح زمین: اولا به دلیل وجود اقیانوسهاست که منبع اصلی تأمین آن است؛ و ثانیا سرد بودن لایه های فوقانی جو که مانع از نفوذ بخار آب می شوند.
جالب است بدانیم که مقدار دی اکسید کربن موجود در جو زمین در طول قرن گذشته افزایش پیدا کرده است. بخشی از این افزایش به دلیل مصرف زیاد سوختهای فسیلی است که نتیجه آن آزاد شدن گاز CO2 است.
علاوه بر ترکیبات دائمی جو که اشاره شد، جو زمین حاوی مواد معلق گوناگون مانند ذرات نمک، گرد و غبار و قطرات بسیار کوچک آب نیز می باشد که نباید آنها را جزء ترکیبات گازی جو به حساب آورد. اما نقش این مواد، بخصوص قطرات کوچک آب را نیز نمی توان نایده گرفت.
به طور کلی، آلاینده چیست؟ هرگاه ماده ای با تراکمی بیشتر از تراکم متداولش در فضا که غالبا مقدار بسیار ناچیزی است- یافت شود، به آن آلاینده گویند. موارد گاز کربونیک، اکسیدهای نیتروژن، اوزون، و امونیاک که از سازاهای عادی فضای غیر آلوده اند استثنا هستند. اما به متان، آمونیاک و هیدروژن سولفید را تولید می کند. اکسیدهای نیتروژن (N20,NO,NO2) توسط تخلیه بارالکتریکی در طی رعد و برق تولید می شوند. و نیز چندین تن کربن منوکسید توسط آتش سوزی جنگلها به وجود می آید.
اضافه شدن هر ماده ای تا حدی خواص فیزیکی و شیمیایی هوای تمیز را تغییر می دهد. بنابر این چنین موادی به عنوان آلوده کننده هوا در نظر گرفته می شوند.
آلوده کننده ها معمولا به عنوان موادی که باعث تاثیرات قابل توجهی برای بشر، حیوانات، نباتات یامواد بشوند طبقه بندی میگردند. بر این اساس تقریبا هر ماده طبیعی یامصنوعی که بتواند از هوا بدست آید به عنوان آلوده کننده طبقه بندی می شود. چنین موادی به صورت ذرات جامد قطرات مایع، گازها و یا مخلوطی از این اشکال هستند. اکثر مشکلات آلودگی هوا به تنوع انواع مختلف آلوده کنند ه ها در شکلهای گوناگون مربوط می گردد.
محض آنکه مثلا تراکم گاز کربونیک بیش از تراکم متداول آن که از لحاظ حجمی در حدود 300 قسمت در میلیون است، برسد می توان ان را به عنوان یک ماده آلوده تلقی کرد. آلاینده ها دارای سه منبع اصلی هستند که عبارتند از اجاقهای خانگی، کوره های صنعتی و مواد نشر یافته از آنها، و بالاخره گازهای خارج شده از لوله اگزوز وسایل نقلیه موتوری.
تمام این منابع مواد متعددی پخش می کنند که از بین آنها تاکنون بالغ برصد ماده شناسایی شده و شامل مواد زیر است:
-گازها و بخارات ترکیبات بسیار متنوع معدنی و آلی، مانند اکسید های گوگرد، نیتروژن، و غیره یا ئیدروکربورهای چرب (آلیفاتیک) و معطر(آروماتیک) اسیدها، بازها، فنول ها و غیره.
ذرات جامد یا حبابهای مایع تشکیل شده از ائروسول هایی که ریزترین ذره آن دارای ابعاد حداقل 3% میکرو میلی متر است و می تواند به صورت ائروسول باقی بماند و به 20 میکرومیلی متر یا بیشتر هم (برای ذراتی که فورا روی زمین قرار می گیرند) برسد.
مقدمه
ترکیبات جو
ارتفاع و ساختار جو
تاثیر فعالیت های انسان بر وضعیت جو
آلاینده های گازی شکل
آئروسلها
آیا هوا با کمبود اکسیژن مواجه خواهد شد؟
آیا دمای کره زمین افزایش خواهد یافت
آلودگی هوا
هوای غیر آلوده
منشاء و ماهیت آلاینده های هوا
هوای آلوده
آلودگی هوا
کربن منوکسید
اهمیت co ناشی از فعالیت های انسان
شیمی تشکیل co
غلظت و توزیع co
اثرات co روی انسان
اکسید های نیتروژن
منابع اکسید های نیتروژن
اکسیدهای نیتروژن به عنوان آلوده کننده ها
شیمی تشکیل NOX
چرخه نوری NO
اثرات NOX
کنترل آلودگی NOX
اندازه گیری NOX
هیدروکربن ها و اکسیدان های فتوشیمیایی
هیدروکربن ها
منابع هیدروکربن ها
تشکیل اکسیدانهای فتوشیمیایی
غلظت هیدروکربن ها و اکسیدان ها فتوشیمیایی
اکسیدهای سولفور
منابع سولفور اکسیدها
شیمی تشکیل soX
ذرات معلق
ترکیب شیمیایی ذرات معلق
اثرات ذرات معلق بر روی مقدار کل اشعه خورشیدی
کنترل انتشار ذرات معلق
ذرات معلق آلی
آلاینده های معدنی مختلف
بوها
تاثیر روی انسانها
تاثیر روی حیوانات
ثمر بخشی درختان در تقلیل میزان سرب
اثر درختان روی سایر عوامل آلاینده
آلودگی هوا بوسیله ایروسل ها
استفاده از گیاهان به عنوان بیواندیکاتور
اثر آلاینده های شیمیایی هوا روی گیاه
آلاینده های هوا
علائم قابل رویت
تیپ های کلی صدمات
مرگ سلول ها و نکروتیک شدن برگها
کلروز و سایر تغییر رنگها
رشد غیرطبیعی گیاهان
شناخت اثرات مواد آلاینده
اثرات غیر قابل رویت
رشد محصول
اثرات الاینده ها بر روی پروسه های بیوشیمیائی و فیزیولوژیکی
بازدهی محصول
اثرات آلاینده های هوا روی جمعیت های گیاهی و جوامع
بخش ترجمه