دسته : -علوم انسانی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 215 KB
تعداد صفحات : 63
بازدیدها : 307
برچسبها : آموزش از راه دور توسعه اقتصادی
مبلغ : 20000 تومان
خرید این فایلپایان نامه جهت دریافت مدرک علوم تربیتی بررسی نقش آموزش از راه دور در توسعه اقتصاد کشور
چکیده پایان نامه
جامعه جهانی امروزه به سرعت در حال تبدیل شدن به جامعه ای اطلاعاتی است که با بهره گیری از پدیده های نو، توسعه را در گرو بهره گیری از فناوریهای اطلاعاتی می داند. در این جامعه اهمیت و برتری تفکر بر نیروی بدنی بیش از پیش نمایان شده است. بنابراین جامعه ای می تواند به توسعه همه جانبه دست یابد که مبتنی بر دانش و توانایی بوده و در آن دسترسی به اطلاعات امکان پذیر باشد. در این میان با توجه به این که زنان نیمی از افراد جامعه را تشکیل می دهند، برنامه ریزی همه جانبه برای توانمندسازی آنها جهت دسترسی به اطلاعات و کاربرد عملی آنها از سیاستهای ضروری کلان هر جامعه ای است. کشور ما نیز به دلیل پشتوانه فرهنگ و تمدن غنی اسلامی و در راستای نیل به جایگاه شایسته در محافل علمی جهان، در مسیر تسهیل روند آموزش همگانی، گامهای موثری برداشته و مفتخر است که در ارایه خدمات آموزشی توانسته تا حد چشمگیری شکافهای جنسیتی را ترمیم نماید. این پایان نامه با بهره گیری از مدارک و اسناد پیرامون آموزش و پرورش برای زنان تهیه گردیده است به نظر می رسد آموزش از راه دور در کنار سایر مظاهر آموزش رسمی و غیررسمی می تواند نقش موثر و فعالی را در تعلیم و تربیت بخشی از زنان ایفا نماید.
واژگان کلیدی : آموزش از راه دور، توسعه منبع انسانی، توسعه فرهنگی
در آموزش از راه دور معمولا معلم و فراگیر جدا از هم هستند. تهیه مطالب آموزشی، حمایت از فراگیران تحت نظارت یک مرکز آموزشی صورت می گیرد که تقریبا هیچ وقت به صورت گروهی انجام نمی شود. برای ارائه خدمات آموزشی به وسایل کمک آموزشی و الکترونیکی مانند متون چاپی، رایانه و اینترنت متکی هستند. از نگاهی دیگر یک سیستم آموزشی الکترونیکی کاری جدید و هنرمندانه و راه حلی جامع می باشد که به موسساتی که خواهان حرکت در مسیر تکنولوژی روز و تغییر روشها و محیط های آموزشی خود هستند، امکان دستیابی به شیوه های نوین آموزشی را فراهم می نماید.
مور (1990) آموزش از راه دور را این گونه تعریف نموده است :
آموزش از راه دور روشی است که برای توصیف انواع ترتیبات آموزشی که در آنها فراگیر و معلم به طور معمول از لحاظ امکان یا زمان از یکدیگر جدا می باشند در حالی که ارتباط بین آنها از طریق رسانه برقرار می شود و هولمبرگ در تعریف آن آورده که آموزش از راه دور اصطلاحی برای بیان روشهای مختلف تدریس و یادگیری که مستقیما تحت راهنمایی معلم در یک زمان و مکان معین انجام نمی گیرد اما از یک برنامه ریزی و آموزش سازمان یافته برخوردار است که به وسیله یک سازمان آموزشی تدارک می یابد. سیر آغاز به کار آموزش از راه دور در نظام آموزشی و پرورشی ایران به سال 1351 بر می گردد. در آن سال اساسنامه موسسه آموزش مکاتبه ای ایران در وزارت آموزش و پرورش به تصویب رسید و در آذر ماه سال 1357 شورای انقلاب فرهنگی نیز آن را تصویب کرد. در مهر ماه سال 82 اولین جلسه شورای موسسه تشکیل شد و طی آن فعالیت موسسه با انتخاب رییس آغاز گردید. در همان سال برنامه چهارم پیشنهادی توسعه ی اجتماعی و اقتصادی کشور طی بند ب ماده 54 یکی از محورهای اصلی فعالیت برای رفع محرومیت، توسعه آموزشی و تحقق آموزش برای همه و آموزش از راه دور رسانه ای را توصیه نمود که در جلسه شماره 537 شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 83 با حضور معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، تعمیم آموزش از راه دور به مقطع راهنمایی تحصیلی و نیز تکمیل شورای موسسه به تصویب رسید.
اهداف تحقیق
- ارائه آموزش از راه دور با بهره گیری از روشهای متنوع و مناسب و بکارگیری فناوری روز (انعطاف در ارائه روشهای آموزشی و اجرای آن).
- آموزش از راه دور به منظور جبران فرصت تحصیلی از دست رفته
- عدم محدودیت سنی، جنسی و جغرافیایی
- اهتمام به آموزش ایرانیان داخل و خارج از کشور
- آشنایی و دسترسی به روشهای تحصیلی پیشرفته در سایر نقاط جهان
- ترویج فرهنگ بکارگیری مناسب از فناوری اطلاعات
چکیده
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت تحقیق
اهداف تحقیق
اهداف آموزش از راه دور عبارتند از
فرضیه های تحقیق
تعاریف عملیاتی
تعریف آموزش از راه دور
تعریف آموزش الکترونیکی
نظام آموزش از راه دور
تعریف تعاملی بودن
تفاوت آموزش سنتی و مدرن
همه رویکرد مدرن
آموزش از راه دور-آموزش الکترونیکی
معایب آموزش الکترونیکی
تأثیر آموزش در ارتقای سطح فرهنگی اجتماعی زنان
آموزش از راه دور ، گامی نو در توسعه کمی و کیفی تعلیم و تربیت
چشم انداز نظام آموزش از راه دور در ایران
سیاستهای آموزشی
فصل دوم
آموزش مجازی ، چالشها و راهکارها
آموزش مجازی راه حلی برای چالشها
اجزای اصلی این نظام با توجه به ویژگی های خاص خود شامل موارد زیر است
علل استفاده از آموزش مجازی
اهداف آموزش از راه دور عبارتند از
مزایای استقرار و بهره گیری از آموزش مجازی در سازمانها
ضرورت استفاده از آموزشهای مجازی
اهداف و ویژگیهای آموزش مجازی
روشهای ارائه آموزش مجازی
آموزش از راه دور وبهره وری نیروی انسانی محور توسعه
اهمیت بهره وری نیروی انسانی در صنایع
منابع انسانی دو نقش اصلی در تولید و رشد اقتصادی به عهده دارند
برنامه های بهبود بهره وری
تغییرات وظیفه
غنی کردن شغل سطح ویژگی هایی را که در زیر بر شمرده می شوند تغییر می دهد
بهبود بهره وریروش مدیریت کیفیت فراگیر
روش تحقیق
متغیرهای تحقیق
جامعه آماری
روش نمونه گیری
ابزار تحقیق
روش تجزیه و تحلیل داده ها
آمار توصیفی
آمار استنباطی
نتیجه گیری
محدودیت های تحقیق
منابع