پایان نامه اثر نیتروژن گوگردی و اوره بر رشد عملکرد و اسانس نعناع

پایان نامه اثر نیتروژن گوگردی و اوره بر رشد عملکرد و اسانس نعناع پایان نامه اثر نیتروژن گوگردی و اوره بر رشد عملکرد و اسانس نعناع

دسته : کشاورزی و زراعت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 991 KB

تعداد صفحات : 102

بازدیدها : 320

برچسبها : نعناع نیتروژن اوره گوگرد

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه و پروژه تحقیقاتی :بررسی سطوح کود نیتروژن با پوشش گوگردی و اوره بر میزان خصوصیات رشدی، جذب عناصر، خصوصیات اکوفیزیولوژیک و درصد اسانس نعناع

پایان نامه کارشناسی ارشد M.SC گرایش زراعت

این تحقیق به بررسی و مقایسه دو منبع کود ازتی یعنی اوره و اوره با پوشش گوگردی در تولید اسانس و عملکرد گیاه نعناع خواهد پرداخت.

کلمات کلیدی : نعناع، نیتروژن، اوره با پوشش گوگردی، تعداد برگ، اسانس، عملکرد

مقدمه:

خداوند متعال هیچ چیز را بدون فایده نیافریده و در هر مخلوقی حکمتی نهفته است از جمله نعمات خدادادی، گیاهان دارویی می باشند که از قدیم الایام بشر با آنها آشنا گشته و جهت معالجات بیماران خود مورد استفاده قرار داده است. پیشرفت های علمی طی دو دهه اخیر، اهمیت و نقش گیاهان دارویی را در تامین نیازهای بشر به ویژه در حیطه درمان دو چندان ساخته است. امروزه با بهره گیری از روشها و فنون تخصصی، مهمترین مواد و ترکیبهای شفا بخش بکار گرفته می شود. اثرات جانبی داروهای شیمیایی و الزامات زیست محیطی و روند تدریجی گرایش به سوی فرآورده های طبیعی سبب شده اند تا به گیاهان دارویی توجه بیشتری شود. بررسی ها نشان داده که جایگزینی داروها با منشاء طبیعی به جای داروهای شیمیایی در سطح دنیا به سرعت رو به توسعه و گسترش است.

کشورهای مختلف با بهره گیری از توانهای بالقوه خود از جمله تنوع پوشش گیاهی،تنوع اقلیمی و ارزان بودن انرژی و نیروی کارگری و وجود تکنولوژی های برتر و... سهم خود را از تجارت جهانی گیاهان دارویی می گیرند به طوری که کشوری مانند کانادا خود را غول خفته گیاهان دارویی می داند.

همچنین به دلیل اثبات عوارض جانبی داروهای شیمیایی و تمایل بشر به استفاده هر چه بیشتر محصولات طبیعی به منظور حفظ سلامت خویش، مشکلات سیستم دارویی مدرن مانند هزینه های بالا، استفاده از منابع غیر تجدید شونده مانند منابع فسیلی و آلودگی محیط توسط صنایع دارویی و ناتوانی بشر برای ساخت برخی از مواد دارویی که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارد باعث توجه بیشتر به گیاهان دارویی گردیده است.

گونه های مختلف گیاه نعناع

نعناع بیابانی -نعناع صحرایی - نعناع وحشی - نعناع آبی - ضمیران - نعناع - نعناع کوهی

گونه های خودروی نعناع در ایران

نعناع بومی ایران - که در شمال و مرکز ایران می روید و دارای طعم و عطر و اسانس ملایم تری است. نعناع اهوازی، نعناع بلوچی - ( خودرو ) با عطر زیاد و مزه تند.

روی هم رفته گونه نعناع دارای واریته ها و دورگها و فرمهای بسیار زیاد است که از نظر خواص ظاهری، شکل و ابعاد برگها و گلها، رنگ برگها و ساقه،کرک دار بودن و صاف بودن اندامها و بویژه برگها،مقدار و ترکیبات اسانس، زود رشدی و کند رشدی و غیره با هم بسیار متفاوت هستند، ولی اکثر آنها دارای خواص مشابه دارویی می باشد. لازم به ذکر است که دورگهای زیادی هم بین نعناع و پونه ها که گیاهان بسیار نزدیک به نعناع هستند،در سر تاسر جهان وجود دارد و اکثر مردم عادی آنها را با هم اشتباه می کنند و نمی توانند بخوبی تمیز بدهند. نعناع پونه و گل پونه عبارت است از پونه های تازه و نورس و با طراوت که در نیمه اول فروردین ماه در کنار جوی ها روییده و قبل از بلند شدن ساقه آنرا بنام نعناع پونه و گل پونه چیده و به مصرف خوردن می رسانند.

گیاهشناسی نعناع

نعناع (Mentha piperita L) گیاهی علفی، پایا و چند ساله، دارای ساقه های خزنده و زیرزمینی است ریشه، استولون ها و ریزوم ها دارای گره های متعددی هستند که محل رویش ریشه های باریک و در نتیجه تشکیل گیاهان کوچک در اطراف پایه مادری است. اندام های زیرزمینی نعناع به رنگ سفید، نازک و به طول 5 تا 20 سانتیمترند. ریشه نعناع چندان عمیق نیست و به صورت پراکنده در سطح خاک قرار دارد. برگ های آن متقابل، بیضوی، نوک تیز و دندانه دار و کمی پوشیده از کرک وبه طول 4 تا 8 سانتی متر و به عرض 2 تا 3 سانتی متر هستند.

ساقه گیاه چهار گوش و به رنگ قرمز مایل به بنفش است ودر محل هر یک از گره های آن دو برگ متقابل دیده می شود. طول ساقه، با توجه به شرایط اقلیمی محل رویش، بین 30 تا 100 سانتی متر متغیر است. قسمت های بالایی ساقه نسبت به قسمت های پایین از انشعابات بیشتری برخوردارند. گل های نعناع که در ماههای مرداد وشهریور ظاهر میگردند، به رنگ بنفش روشن و به صورت خوشه های مجتمع هستند. برخی از شاخه های این گیاه عقیم وعاری ازگل باقی می ماند (4 و31). عمر گل ها بسیار کوتاه است و مدت کمی پس از تشکیل از گیاه جدا می شوند. میوه کپسولی، کوچک و به رنگ قرمز تیره است. بذر این گیاه فاقد قوه رویشی است و بواسطه وجود اسانس در پیکر رویشی، گیاهان از بویی مطبوع و مزه ای خنک و کمی تند برخوردارند. دوره رویش نعناع از آغاز رویش تا مرحله گلدهی، 80 تا 100 روز به طول می انجامد. ابتدا رویش گیاهان به کندی صورت می گیرد، ولی پس از 2 تا3 هفته، رشد آنهاسرعت می یابد. پس از اولین برداشت چنانچه شرایط اقلیمی مناسب باشد، گیاهان مجددا به گل خواهند نشست

اثر نیتروژن بر عملکرد گیاه

ارقام با بازدهی بیشتر زمانی می توانند حداکثر عملکرد را داشته باشند که مقدار نیتروژن در خاک به حد کافی می باشد هرگاه قدرت تامین نیتروژن قابل استفاده خاک برای تغذیه کافی نباشد باید نیتروژن قابل استفاده خاک را افزایش داد. در آزمایش بر روی کلزا نشان داده شد که افزایش نیتروژن تقریبا متناسب با افزایش سطح برگ بوده و اجزاء عملکرد با افزایش نیتروژن زیاد شد ولی بیشترین عملکرد در 200 کیلوگرم نیتروژن حاصل شد و کاربرد بیش از آن تاثیری نداشت یا تاثیر زیان آوری روی عملکرد دانه کلزا داشت. در ذرت جذب نیتروژن تا نزدیکی رسیدگی دانه انجام می گیرد و قسمت عمده نیتروژن جذب شده توسط گیاه به دانه ها انتقال می یابد.بنابراین در کشت ذرت،نیتروژن در خاک به تدریج رو به نقصان می گذارد. مقدار نیتروژن در دانه ذرت از سایر عناصر غذایی که از خاک جذب می شوند بیشتر است واساسا نسبت به دیگر عناصر غذایی پرمصرف به میزان بیشتری در جهت افزایش عملکرد بکار رفته می شود. کودهای نیتروژنه به میزان قابل ملاحظه ای وزن گیاه،طول ریشه، محتوای نیتروژن وعملکرد دانه را افزایش می دهند. سیمپسون و همکاران گزارش کردند که کمبود نیتروژن از طریق پایین آوردن شاخص سطح برگ و نیز بهم زدن ساخت وساز وتخریب پروتیین ها پیری زودرس برگ ها را باعث می شود و مخصوصا با اثر روی ریبولوز بیس فسفات کربوکسیلاز بر روی فرایند فتوسنتز گیاه تاثیر منفی می گذارد. عامل عمده دیگری که به میزان پیری برگها اثر می گذارد،وضعیت معدنی برگ است که درصورت محدود بودن عناصر،این مواد بین برگهای جوان توزیع شده ولذا شدت فتوسنتز در برگهای پایین کاهش می یابد.حداقل میزان فتوسنتز برای برگهای پایینی ذرت محاسبه گردیده ومشاهده شده است که میزان کاهش فتوسنتز با کمبود عناصر نیتروژن،پتاسیم و منگنز ارتباط دارد...

بررسی سطوح کود نیتروژن با پوشش گوگردی و اوره بر میزان خصوصیات رشدی، جذب عناصر، خصوصیات اکوفیزیولوژیک و درصد اسانس نعناع

فهرست مطالب تحقیق

فصل اول : کلیات

تاریخچه

پراکنش

گونه های مختلف گیاه نعناع

گونه های خودروی نعناع در ایران

گیاهشناسی

موارد مصرف

مواد موثره

نیازهای اکولوژیکی

کاشت

نیازهای غذایی

مراقبت و نگهداری

برداشت

ترکیبات شیمیایی نعناع

اسانس

ترکیبات اسانس

استخراج اسانس

فصل دو م : بررسی منابع

تاثیر کود نیتروژن بر صفات مختلف گیاه

اثر نیتروژن برعملکرد

اثر نیتروژن بر اجزاء عملکرد

اثر نیتروژن بر روی اسانس

اوره با پوشش گوگردی

فصل سوم : مواد و روش ها

شرایط اقلیمی محل اجرای آزمایش

مشخصات خاک محل اجرای آزمایش

مشخصات طرح آزمایشی

مراحل اجرای آزمایش

اندازه گیری پارامترها

اندازه گیری پارامترهای مرفولوژیکی و رشدی

اندازه گیری پارامترهای فیزیولوژیک

استخراج و تعیین میزان کلروفیل

استخراج و اندازه گیری مواد معدنی برگ

تهیه عصاره گیاهی

اندازه گیری ازت

اندازه گیری فسفر

اندازه گیری پتاسیم

اندازه گیری کلسیم

منیزیم

سدیم

آهن، روی، منگنز، مس و بور

اندازه گیری میزان اسنس در پیکره رویشی

فصل چهارم : نتایج و بحث

وزن خشک ریشه

وزن تر ریشه

وزن خشک ساقه

وزن تر ساقه

سطح برگ

طول برگ

عرض برگ

میزان ازت

میزان فسفر

میزان پتاس

میزان کلسیم

میزان منیزیم

میزان روی

میزان منگنز

میزان مس

میزان آهن

تعداد برگ یک ماه پس از نشاء

طول ساقه یک ماه بعد از نشاء

تعداد برگ ماه بعد از نشاء

طول ساقه ماه بعد از نشا

تعداد برگ ماه بعد از نشا

طول ساقه ماه پس از نشاء

درصد اسانس

کلروفیل a

کلروفیل b

کلروفیل کل

فتوسنتز

هدایت روزنه ای

دمای برگ

مقاومت روزنه ای

تعرق

فلورسانس کلروفیل متغیر

فلورسانس کلروفیل حداکثر

نسبت فلورسانس کلروفیل متغیر به حداکثر

نتیجه گیری

پیشنهادات

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید