پروژه نقش سبکهای فرزند پروری در هویت یابی و از خود بیگانگی دانش آموزان

پروژه نقش سبکهای فرزند پروری در هویت یابی و از خود بیگانگی دانش آموزان پروژه نقش سبکهای فرزند پروری در هویت یابی و از خود بیگانگی دانش آموزان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 333 KB

تعداد صفحات : 75

بازدیدها : 333

برچسبها : سبک های فرزند پروری از خود بیگانگی هویت یابی

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه پایان نامه بررسی نقش سبک های فرزند پروری در هویت یابی و از خود بیگانگی دانش آموزان

پایان نامه بررسی نقش سبک های فرزند پروری در هویت یابی و از خود بیگانگی دانش آموزان مدارس دولتی و غیر دولتی

چکیده

هدف از پژوهش حاضر نقش سبک های فرزند پروری در هویت یابی و از خود بیگانگی دانش آموزان مدارس دولتی و غیر دولتی است جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان مدارس دولتی و غیر دولتی شهرستان اردبیل که در سال تحصیلی 92-93 مشغول به تحصیل هستند. نمونه آماری تحقیق به روش تصادفی ساده استفاده شده است. نمونه پژوهش تعداد 30 نفر از دانش آموزان مدارس دولتی و 30 نفر از دانش آموزان مدارس غیر دولتی بودند. روش گردآوری اطلاعات در این تحقیق، میدانی می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات مقیاس از خود بیگانگی، پرسشنامه شیوه های فرزندپروری و دیاناباوم ریند، پرسشنامه هویت یابی می باشد. نتایج نشان داد سبک فرزند پروری در دانش آموزان مدارس دولتی و غیر انتفاعی از نظر یکی از متغیرها تفاوت معناداری وجود دارد. شیوه فرزند پروری سهل گیرانه در دانش آموزان مدارس دولتی و سهل گیرانه در دانش آموزان مدارس غیر انتفاعی بیشتر است. از خود بیگانگی در دانش آموزان مدارس دولتی و غیر انتفاعی از نظر یکی از متغیرها تفاوت معناداری وجود دارد مقیاس های هنجاری و ناتوانی و انزوا در دو گروه دانش آموزان مدارس عادی و غیر انتفاعی متفاوت است و متغیر هنجاری در دانش آموزان مدارس عادی و ناتوانی و انزوا در دانش آموزان مدارس غیر انتفاعی بالاتر است. خرده مقیاس های آشفته، زود شکل گرفته، پیشرفته در دو گروه دانش آموزان مدارس عادی و غیر انتفاعی متفاوت است و متغیر آشفته و زود شکل گرفته و تعویق افتاده در دانش آموزان مدارس غیر انتفاعی و متغیر هویت پیشرفته در دانش آموزان مدارس عادی بالا گزارش شده است. بین هویت به تعویق افتاده در دانش آموزان مدارس عادی و غیر انتفاعی تفاوتی مشاهده نشده است.

کلمات کلیدی : از خود بیگانگی- هویت یابی- فرزند پروری

نقش سبک فرزندپروری در هویت یابی و ازخودبیگانگی دانش آموزان

تعریف نظری و عملیاتی متغیرها

فرزند پروری

روش های فرزندپروری ترکیبی از رفتارهای والدین هستند که در موقعیتهای گسترده روی می دهند و فرزندپروری بادوامی را به وجود می آورند. شیوه های فرزندپروری شامل دو معیار عمده هستند محبت و کنترل والدین. کنترل والدین آن دسته از رفتارهای والدین را شامل می شود که در خدمت جامعه پذیری (فرایند انتقال ارزشهای متقابل اجتماعی از والدین به فرزندان) کودک قرار دارد این امر به صورت توانایی والدین در اعمال رهنمود، ثبات، توانایی تحمل رفتارهای نامطلوب و استفاده از مشوق ها و تقویت ها نمود دارد. صمیمیت نیز شامل علاقه و مهربانی و عاطفه والدین می باشد.

شیوه های فرزند پروری: در این پایان نامه شیوه های فرزند پروری نمره ای است که آزمودنی در پرسشنامه شیوه های فرزند پروری بامریند کسب می کند. مقیاس اندازه گیری این متغیر فاصله ای است.

از خود بیگانگی

تعریف مفهومی از خود بیگانگی: ساترلند معتقد است که بیگانگی به معنی احساس بی معنا بودن زندگی، احساس جدایی از دوستان و بیزار بودن از ارزش های جامعه است. دارای سه مولفه است که عبارت است از :

- احساس ناتوانی : این انتظار یا احتمال در فرد که رفتارش تاثیری در تعیین پیامدهای مورد نیازش ندارد.

- بی هنجاری : وضعیت فکر و ذهنی است که در آن وضعیت، فرد تصور می کند تنها رفتارهایی او را به هدف نزدیک می سازند که مورد تایید جامعه نیستند.

- احساس انزوا : واقعیت فکری که در آن فرد احساس می کند به ارزش های موسوم در جامعه تعلق و وابستگی ندارد.

تعریف عملیاتی از خود بیگانگی : منظور از بیگانگی از خوددر این پژوهش میزان نمره ای است که هر آزمودنی در پرسشنامه از خود بیگانگی دین کسب می کند. مقیاس اندازه گیری این متغیر فاصله ای است.

سبک هویت

تعریف مفهومی : مارسیا، هویت را به عنوان ساختار خود تعریف می کند، سازمانی پویاخودساخته و درونی از سائق ها، توانایی ها و اعتقادات و تاریخچه زندگی، هویت ایجاد هماهنگی بین تصور فرد از خود و تصویری مورد انتظار از خودش است. هویت وابسته به گذشته تعیین کننده ی آینده است، چرا که در کودکی ریشه دارد و پایه ای است که وظایف زندگی آینده بر مبنای آن به ظهور می رسد.

سبک هویت اطلاعاتی: سبک هویت اطلاعاتی، از طریق برخورد با مسائل هویتی و موقعیتهای تصمیم گیری از طریق جستجوی فعالانه ی پردازش و ارزیابی اطلاعات مربوط به خود مشخص می شود.

سبک هویت هنجاری: از طریق به تعویق انداختن و اجتناب فعالانه از تصمیم گیری، شکل دادن تعهد و مذاکره هویت مشخص می شود. آنها وظیفه شناس و هدفمند، اما بسیار ساختارمند هستند و در برابر اطلاعاتی که ممکن است با ارزشها و عقاید شخصی شان در تعارض باشند، بسته هستند..

سبک هویت سردرگم: افراد دارای وضعیت سردرگم از سبک پردازش هویت سردرگم- اجتنابی استفاده می کنند .آنها سعی دارند از روبه رو شدن با مسائل و تعارضهای هویتی تا حد ممکن اجتناب کنند.

تعریف عملیاتی: منظور از سبک هویت در این پژوهش نمره ای است که دانشجویان در پرسشنامه سبک هویت اریکسون به دست آورده اند.

چکیده

فصل اول : کلیات پژوهش

بیان مسئله

اهمیت وضرورتپژوهش

اهداف پژوهش

فرضیه ها

فرضیه اصلی

تعریف نظری وعملیاتی متغیرها

تعریف مفهومی و عملیاتی فرزند پروری

ادبیات و پیشه پژوهش

فصل دوم : ادبیات و پیشینه پژوهش

مقدمه

فرزند پروری

تاریخچه شیوه های فرزند پروری

نظریه های شیوه های فرزندپروری

نظریه اریکسون

نظریه آدلر

ابعاد شیوه های فرزندپروری

بعد گرم بودن والدین

بعد کنترل

جنبه های منفی والدین

پیامدهای شیوه های فرزندپروری

شیوه های فرزند پروری

روش فرزند پروری استبدادی

روش فرزند پروری مقتدرانه (دموکرتیک)

روش فرزند پروری سهل گیر

روش فرزندپروری بی اعتنا یابی مسئولیت

از خود بیگانگی

تاریخچه از خود بیگانگی

تعریف جامع از خود بیگانگی

قلمرو روان شناسی اجتماعی از ازخود بیگانگی

اشکال پنج گانه سمین از خود بیگانگی عبارتند از

هویت

نظریه های هویت

نظریه اریکسون

نظریه مارسیا

دیدگاه کگان

نظریه برزونسکی

پیشینه پژوهش

فصل سوم : روش شناسی پژوهش

روش پژوهش

جامعه آماری

حجم نمونه و روش نمونه گیری

روش جمع آوری داده ها

ابزارگرد آوری اطلاعات

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها

الف-ویژگی های جمعیت شناختی

ب- یافته های توصیفی

ج- یافته های استنباطی

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

بحث و نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات پژوهشی

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید