پایان نامه بررسی تاثیر برنامه سوم توسعه بر نرخ بیكاری

پایان نامه بررسی تاثیر برنامه سوم توسعه بر نرخ بیكاری پایان نامه بررسی تاثیر برنامه سوم توسعه بر نرخ بیكاری

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 26 KB

تعداد صفحات : 50

بازدیدها : 258

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه بررسی تاثیر برنامه سوم توسعه بر نرخ بیكاری

پایان نامه بررسی تاثیر برنامه سوم توسعه بر نرخ بیكاری

مقدمه:

برنامه به معنای مقررات با نظامی است برای انجام كار یا كارهای معین و برنامه ریزی به معنای عمل یا فرآیند یافتن و تنظیم مقررات تعریف می شود به بیان دیگر برنامه ریزی به معنای یافتن نظام برای اجرای یك كار یا رشته ای از كارها می باشد بهر حال، تنظیم مقررات و ایجاد نظام برای اجرای یك معین مبتنی بر شناخت آثار و عواقب و یا به طور كلی آگاهی است به همین جهت به تعریف كاملتری از برنامه ریزی آن را چنین تعریف می كنند:

برنامه ریزی یك فرآیند تصمیم گیری آگاهانه و دارای ویك تلاش نظام یافته برای رسیدن به هدف ویا اهداف خامی می باشد.

با توجه به تعریف برنامه ریزی در بالا، برنامه ریزی اقتصادی را می توان به شكل زیر تعریف كرد: به مجموعه ای از تصمیمات آگاهانه و ارادی، به منظور جهت دادن و كنترل تغییرات متغیرهای كلان اقتصادی، نظر تولید ملی، مصرف، پس انداز ، سرمایه گذاری، اشتغال، مواردات و صادرات و.............برای ئیل یكسری هدفهای از پیش تعیین شده برنامه ریزی اقتصادی می گویند.

برنامه ریزی اقتصادی انواع مختلفی دارد نظیر: برنامه ریزی ضد ادواری، برنامه ریزی توسعه، برنامه ریزی متمركز ( مركزی ) و هم چنین برنامه ریزی از نظر بعد و زمان به كوتاه مدت ( معمولاً یكساله)  میان مدت (3-7 سال) و بلند مدت ( معمولاً بیش از 10 سال) تقسیم می شود.

در برنامه ریزی توسعه كه عملاً همزمان، با طرح مساله توسعه نیافتگی وتوسعه و پس از جنگ جهانی دوم در كشورهای در  حال توسعه آغاز شد، هدف متحول كردن ساختار اقتصادی جامعه است در كشورهای درحال توسعه برنامه ریزی های میان مدت دارای جذابیت بیشتری می باشند زیرا اجرای برنامه كوتاه مدت  غیر عملی و برنامه های بلند مدت از نظر جلب مشاركت مردم با مشكل رو به رو است.

1-2- بیان مسئله:

آیا برنامه سوم توسعه توانست نرخ بیكاری را كاهش دهد؟

1-3- تاریخچه وسابقه موضوع تحقیق:

بیكاری هر نهاده تولید به منزله از دست رفتن فرصت آن نهاده برای تولید محصول است و انباشته شدن این فرصتها در طول زمان به كاهش تولید و ضعف نسبی كشور در برابر سایر كشورها منجر می شود. در این میان بیكاری نیروی كار به دلیل مواجهه با جنبه های انسانی، علاوه بر آثار اقتصادی، آثار اجتماعی و فرهنگی و سیاسی هم به دنبال دارد؛ به همین دلیل از اهمیت بیشتری برخوردار است نبود درآمد ونداشتن قدرت خرید از طرفی باعث كاهش قدرت خرید نیروی كار و كاهش توان تامین نیازهای اساسی او و طرف دیگر باعث كاهش قدرت تولیدی و تولید كننده به دلیل فروش نرفتن محصولش می شود كه در نهایت كاهش تولید  ملی و رشد اقتصادی را به دنبال دارد. ازاین رو تامین اشتغال موضوعی مهم برای جامعه و از شاخص های توسعه یافتگی محسوب می شود. كشور ما هم به دلیل به سن اشتغال رسیدن موج جمعیتی حاصل از نرخ رشد بالای جمعیت دردهه های قبل، نرخ بیكاری بالایی را تجربه می كند. براساس داده های منتشر شده بانك مركزی نرخ بیكاری از 6/2 دصد در سال 1351 به 5/14 درصد در سال 1379 رسیده است.

 فهرست

فصل اول

كلیات تحقیق

ادبیات موضوع تحقیق

فصل سوم

روش شناسی تحقیق

فصل چهارم

تحلیل داده ها

فصل پنجم

نتیجه گیری و پیشنهادات

فهرست منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید