پایان نامه سیستم مدیریت خودروهای فرسوده

پایان نامه سیستم مدیریت خودروهای فرسوده پایان نامه سیستم مدیریت خودروهای فرسوده

دسته : -پژوهش ها

فرمت فایل : word

حجم فایل : 156 KB

تعداد صفحات : 112

بازدیدها : 213

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه سیستم مدیریت خودروهای فرسوده

پایان نامه سیستم مدیریت خودروهای فرسوده

 

قسمتی از متن:

 سیستم مدیریت خودروهای فرسوده

 مطالعه بر روی روش های یك سیستم خودروهای فرسوده مانند چگونگی طراحی، چگونگی اجرا، نوع ابزار استفاده شده و تأثیر عوامل و رفتارشان در كارهای مختلف در مرحله بعدی قرار می‎گیرد.

نه تنها مسائل زیست محیطی از اهداف یك سیستم می‎باشد، همچنین اقتصاد یك سیستم نیز یك جنبة مهم می‎باشد. بنابراین، این تحقیق به جنبه های مالی و اقتصادی سیستم ها نیز می­پردازد. كلیه موارد به ما كمك می‌كند تا درك بهتر و عمیق تری از سیستم داشته باشیم. سایر جنبه ها. مانند رقابت، بازار فروش و مباحث بازرگانی تحت بررسی و مطالعه می‎باشد. ولی به علت محدودیتهای موجود، در این تحقیق از این جنبه ها صرفنظر می‎شود تا به سایر جنبه ها رسیدگی بهتری گردد.

انتخاب معیار برای گزینش كشورها:

انتخاب كشورهای برای بررسی سیستم های مدیریت خودروهای فرسودة آنها، بر اساس چند معیار می‎باشد یكی از مهمترین این معیارها عبارت است از: واردات خودروها می‎باشد. سعی بر آن است تا كشورهایی انتخاب گردند كه واردات تقریباً شبیه به یكدیگر دارند و طول و مدت اجرای مدیریت خودروهای فرسوده در آنها طولانی باشد تا دارای خروجی زیادی باشیم و همچنین این سیستم ها دارای تنوع زیادی باشند تا بتوان ابزارهای زیادی را برای آنها آزمایش كرد و معیارهایی از این قبیل.

بر این اساس كشورهای زیر انتخاب گردیدند:

1-    سوئد: كه دارای سابقه زیاد در زمینه سیستم مدیریت خودروهای فرسوده دارد كه این سابقه به سال 1975 برمی گردد. سیستم اولیه به صورت دستمزد و پاداش بود و از زمانیكه مسئولیت خودروهای فرسوده به دوش سازندگان افتاد یك سیستم جدید نیز به موازات آن شروع به كار كرد.

2-  هلند: از سال 1995 شروع به سازماندهی دوباره خودروهای فرسوده خودكرد كه اساس آن بر مبنای توافق بین دولت و یك شركت خصوصی، ARN، كه مسئولیت سازماندهی و مدیریت خودروهای فرسوده را دارد، می‎باشد.

3-   آلمان: سیستم مدیریت خودروهای فرسوده این كشور به صورت اختیاری بود كه از سال 1997 اجباری شد. در این سیستم مسئولیت تولید كنندگان پائین می‎باشد بنابراین كلیه هزینه ها به عهدة آخرین مالك می‎باشد.

قابل ذكر است كه آلمان با توجه به دستور اتحادیه اروپا مبنی بر اینكه مسئولیت تولید كننده، سیستم خود را عوض كرده ولی از آنجا كه این دستور از سال 2001 فعال شده، امكان بررسی خروجی های آن در این مدت كوتاه نمی باشد، بنابراین تمركز بیشتر بر روی روش سابق می‎باشد.

4-  فرانسه: سیستم مدیریت خودروهای فرسوده این كشور به صورت توافقات اختیاری می‎باشد كه از تاریخ 1993 شروع به كار كرد. یك واحد به نام مدیریت انتشار (MD) به منظور گسترش صحیح، سلسله مراتب تصفیه خودروهای فرسوده دایر شده است. این واحد بر روی قسمتهای مختلف تصفیه خودرو از جمله اوراق كردن، بازیافت و بخصوص تكه كردن و پرس كردن نظارت دارد و جریان فیزیكی خودروهای فرسوده از خودروهای جمع شده توسط معامله گران تا سلسله مراتب دیگر را كنترل می‌كند.

5-  انگلستان: سیاست این كشور بر اساس توافق بین صنایع مختلف بازیافت كننده می‎باشد. بعلاوه یك تعهد در همة قسمتهای مدیریت سیستم های فرسوده را هدایت می‌كند و سیستم مدیریت مشخصی وجود ندارد.

4-1- محدودیتها:

در طول انجام پروژه به چندین محدودیت برخورد كردیم كه بطور مختصر عبارت است از دسترسی به اطلاعات، اعتبار اطلاعات، محدودیت زبانی، محدودیت زمانی.

1-  دسترسی به اطلاعات: در پاره ای از موارد جمع آوری و دسترسی به اطلاعات سخت و غیرممكن می‎باشد بخصوص وقتی كه این اطلاعات محرمانه باشند.

2-  اعتبار اطلاعات: در بعضی موارد ممكن است اطلاعات جمع آوری شده دارای اعتبار نباشند مخصوصاً زمانیكه در بعضی از موارد با تناقض برخورد می كنیم. در نتیجه قضاوت برای اینكه بدانیم اطلاعات درست است یا نه سخت می‎باشد.

3-  زبان: بعضی از اطلاعات موردنظر به زبان اصلی بعضی از كشورها می‎باشد و دستیابی به آن سخت است مانند بعضی از كارخانجات ژاپنی كه اكثراً با این مشكل مواجه می شویم.

4-    زمان: مهمترین محدودیت از نظر زمانی می‎باشد كه باعث می‎شود اهداف پروژه محدودتر گردد.

5-1- متدولوژی

در این تحقیق از متد زیر استفده گردیده است:

(1) مرور ادبیات سیاست پایدار مواد زائد و مشكلات زیست محیطی مربوط به موضوع خودروهای فرسوده به منظور گسترش معیارهای ارزیابی سیستم

(2)   مطالعه سیستم های خودروهای فرسوده در چندین كشور مختلف از جمله ایران

(3)   ارتباط با قسمتهای مختلف كه نقش هایی را در این سیستم ایفا می‌كنند.

(4)   آنالیز اطلاعات جمع آوری شده

مرور بر ادبیات سیاست پایدار مواد زائد:

مطالعات تئوریك بر روی مفهوم سیاست پایدار مواد زائد و ضرورت آن، در طبقه بندی مدیریت مواد زائد، ضروری می‎باشد. در این تحقیق سیاست های بكار گرفته شده در زمینه مواد زائد كشورهای مختلف بررسی می گردد. همچنین در این تحقیق ابزار و وسایل اجرای این سیاستها بررسی می گردد. مطالعه بر روی این ابزار این امكان را به ما می‎دهد تا درك بهتر و بیشتری از خروجی های آن در زمینه خودروهای فرسوده داشته باشیم. چندین خصوصیت از سیاست پایدار مواد زائد، اهمیت زیادی دارند و اطلاع از آنها جهت انتخاب ابزارهای موجود ضروری می‎باشد. بنابراین مطالعه این خصوصیات كه در تحقیقات گذشته مورد بررسی قرار گرفته اند امری ضروری به نظر می رسد.

در زمینه معیارهای زیست محیطی نیز باید مطالعاتی صورت بگیرد تا به معیارهای سیاست پایدار مواد زائد، معیارهای زیست محیطی نیز اضافه گردد و باعث بهبود معیارها در زمینه خودروهای فرسوده گردد. سرانجام، معیارهای انتخاب شده معیارهایی هستند كه از همه مناسب تر به نظر می رسند.

مطالعه بر روی سیستم های خودروهای فرسوده كشورهای مختلف

بعد از انتخاب كشورها، انواع اطلاعات مختلف جمع آوری می‎شود. منابع اصلی اطلاعات و داده ها شامل موارد زیر می‎باشد. مقالات و مدارك منتشره توسط سایرین، اطلاعات اینترنتی از سازمانهای مختلف، شركت ها و منابع دولتی، اطلاعات آماری از اینترنت كه از منابع و سازمانهای آماری بدست آمده، گزارشات سالیانه از سازمانها و تولید كنندگان خودرو در سراسر جهان و غیره.

سیستم ایران نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در این تحقیق وضعیت كنونی ایران و راهكارهایی جهت بهبود آن مورد بررسی قرار گرفته است.

ارتباط با اشخاصی مرتبط با موضوع خودروهای فرسوده

از این قسمت می‎توان به عنوان یكی از قسمتهای اصلی نام برد. در زمانیكه تحقیقات انجام می‎گیرد با اشخاص مرتبط با موضوع تحقیق نیز ارتباط برقرار می‎شود. این قسمت می‎تواند در چند زمینه كمك ساز باشد؛ واضح سازی اطلاعات، بدست آوردن اطلاعات مهم، جستجو در زمینه اطلاعات مهم و سری مانند خودروهای ترك شده و متروك، برخوردار شدن از نظرات این اشخاص و غیره از جمله سودهای این ارتباط می‎باشد. جمع آوری و ارتباطات با این اشخاص می‎تواند به طرق مختلف صورت گیرد از جمله تماس با Email ، تماس تلفنی، شركت در همایش ها و انجمن ها و … را می‎توان نام برد.

آنالیز اطلاعات گردآوری شده:

چندین روش برای آنالیز اطلاعات بدست آمده وجود دارد كه از آنان در این تحقیق استفاده شده است.

(1)    بحث آنالیزی بر روی یافته های سیستم های كشورهای مختلف و مكانیزمهای اقتصادی و مالی آنها

(2)    آنالیز سیستم ها براساس معیارهای انتخابی از قبیل تاثیرات زیست محیطی- تاثیرات اقتصادی- پایش- تحریك نوآروی و ابداع

(3)    بحث در تعیین فاكتورهای مؤثر برای داشتن یك سیاست پایدار و مؤثر در زمینه خودروهای فرسوده

6-1 - ساختار تحقیق

این تحقیق از چندین قسمت تشكیل شده است. بخش اول به معرفی می پردازد. در بخش دوم دربارة مفاهیم سیاست پایدار مواد زائد و ابزارهای دسترسی به آن می‎پردازیم در این بخش همچنین خصوصیات یك سیاست پایدار در زمینه خودروهای فرسوده بررسی قرار می‎گیرد. در بخش سوم به ارزیابی و چگونگی كاركرد سیستم خودرو فرسوده و چارچوب كاركرد آن می‎پردازیم و با سلسله مراتب بازیافت خودروهای فرسوده، خصوصیات بخش های مختلف آن و بعضی از مشكلات و زحماتی كه این سیستم دربردارد و غیره آشنا می شویم. در این بخش با قوانین موجود نیز آشنا می شویم در بخش های بعدی به بررسی سیستم های كشورهای مختلف می‎پردازیم. در هر مورد به مطالعه و بررسی قانونهای موجود، سیستم های مورد استفاده در زمینه خودروهای فرسوده و مكانیزم مالی هر كشور در این زمینه می‎پردازیم. در بخش بعدی به فاكتورهای مؤثر در زمینه مدیریت خودروهای فرسوده می‎پردازیم و در آخر به سیستم موجود در كشور و پیشنهادهای مربوطه می‎پردازیم.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید