تحقیق اخلاق از دیدگاه قرآن، پیامبر و عترت

تحقیق اخلاق از دیدگاه قرآن، پیامبر و عترت تحقیق اخلاق از دیدگاه قرآن، پیامبر و عترت

دسته : -پژوهش ها

فرمت فایل : word

حجم فایل : 20 KB

تعداد صفحات : 14

بازدیدها : 271

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

تحقیق اخلاق از دیدگاه قرآن، پیامبر و عترت

تحقیق اخلاق از دیدگاه قرآن، پیامبر و عترت

 

اخلاق از دیدگاه قرآن 

پاره اى از آیات اخلاقى ، به عبارت دیگر اخلاق از دیدگاه قرآن را به نظر مباركتان مى رسانیم كه بطور گذرا و اشاره آورده و فقط به ترجمه آیات اكتفاء نموده ایم . قال الله تعالى : و انك لعلى خلق عظیم ، براستى از براى تو است (اى محمد) اخلاق عظیم . قال الله تعالى : لقد كان لكم فى رسول الله اسوة حسنه ، مسلما براى شما در زندگى رسول خدا سر مشق نیكوئى بود.  در سوره مریم فرمود: آن الذین امنو و عملو الصالحات سیجعل لهم الرحمن ودا   مسلما كسانى كه ایمان آوردند و كارهاى شایسته انجام داده اند خداوند رحمان محبتى براى آنان در دلها قرار مى دهد. اخلاق حسنه از بر جسته ترین اوصاف انبیاء و سفیران الهى در زمین است . معجزات پیامبران در سایه اخلاق نیكویشان به وقوع پیوست ، بطوریكه خداوند در یكجا اخلاق و خلق عظیم پیامبرش ، حضرت ختمى مرتبت را مى ستاید. و در جاى دیگر قرآن ، پیامبر هظیم الشاءنش را الگو و اسوه حسنه معرفى نموده و بشریت را به پیروى و اطاعت محض از آن حضرت دعوت مى نماید. قال الله تعالى : قل آن كنتم تحبون الله فاتبعونى یحببكم الله .  (اى امت )، اگر شما خداوند را دوست مى دارید، پس از من اطاعت كنید، خدا هم شما را دوست خواهد داشت . این مفاهیم بلند قرآنى ، گویاى این حقیقت است ، كه اخلاق حسنه از امتیازات بزرگ انبیاء و اولیاء گرامى خدا بر سایر بشریت است . پس سعى كنیم به اخلاق نیكوى پیامبران الهى ، خاصه حضرت ختمى مرتبت علیه السلام متخلق و متصف گردیم .


اخلاق قرآنى 

قال الله تبارك و تعالى : و عباد الرحمن الذین یمشون على الارض هونا و اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما، بندگان خاص خداوند رحمان ، كسانى هستند كه با آرامش بى تكبر بر روى زمین راه مى روند و هنگامى كه جاهلان آنها را مخاطب سازند و سخنان نابخرادانه گویند به آنها سلام مى گویند و با بى اعتنایى و بزرگوارى مى گذرند. قال الله تعالى : و نفس و ما سویها، فالهمها فجورها و تقویها قد افلح من زكیها و قد خاب من دسیها   قسم به جان آدمى و آن كس كه آن را آفریده و منظم ساخته ، سپس فجور. تقوى را به او الهام كرده است ، كه هر كس نفس خود را پاك و تزكیه كرده رستگار شده ، و آنكس كه نفس خویش را با معصیت و گناه آلوده ساخته ، نومید و محروم گشته است . قال الله تعالى : و نفس و ما سویها، فالهمها فجورها و تقویها و قد افلح من زكیها و قد خاب من دسیها

قسم به جان آدمى و آن كس كه آن را آفریده و منظم ساخته ، سپس فجور و تقوى را به او الهام كرده است ، كه هر كس نفس خود را پاك و تزكیه كرده و رستگار شده ، و آنكس كه نفس خویش را با معصیت و گناه آلوده ساخته ، نومید و محروم گشته است .

قال الله تعالى : فهدیناه النجدین  و او را به راه خیر و شر هدایت كردیم .

قال الله تعالى : من اهتدى فانما یهتدى لنفسه و من ضل فانما یضل علیها و لا تزر وازرة وزر اخرى و ما كنا معذبین حتى نبعث رسولا  

هر كس راه هدایت یافت ، براى خود هدایت یافته و آن كس كه گمراه گردد، به زیان خود گمراه شده است و هیچكس گناه دیگرى را به دوش نمى كشد و ما هرگز قومى را مجازات نخواهیم كرد، مگر آنكه پیامبرى مبعوث كرده باشیم ، تا وظایفشان را بیان كند.

اخلاق از دیدگاه رسول خدا صلى الله علیه و آله 

اخلاق از دیدگاه پیامبر بطور فشرده و در عین حال با توضیح كافى بخدمت شما عزیزان قرار      مى گیرد.

قال رسول الله صلى الله علیه و آله : انما بعثت لاتمم مكارم الاخلاق

براستى و به حقیقت مبعوث به رسالت نشدم ، تا مگر مكارم اخلاق را به اتمام برسانم .
قال رسول الله صلى الله علیه و آله : حسن الخلق نصف الدین . نیكخویى نیمى از دین است .

قال رسول الله صلى الله علیه و آله : حسن الخلق یثبت المودة

نیكخویى ، دوستى را در آدمى استوار مى نماید.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید