تحقیق بادم زمینی

تحقیق بادم زمینی تحقیق بادم زمینی

دسته : -پژوهش ها

فرمت فایل : word

حجم فایل : 409 KB

تعداد صفحات : 17

بازدیدها : 234

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

تحقیق بادم زمینی

تحقیق بادم زمینی


خصوصیات گیاهی:

 بادام زمینی با نام علمی Arachis Hypogaea گیاهی است از تیره نخود (leguminosae) ، كوتاه و یكساله كه چنانچه ناحیه فاقد یخبندان باشد ظرفیت چند ساله شدن را دارد .

گلها كامل و خودگشن می باشد . دگرگشنی به فعالیت حشرات بستگی داشته و حداكثر به 2 درصد می رسد .

میوه بصورت نیامی ناشكوفا و تقریباً استوانه ای شكل رشد می كند .

دیوارة نیام بصورت مشبك است و در فاصله دانه ها فرو رفته می باشد .

سازگاری: بادام زمینی گیاهی اس گرما دوست كه به هوای گرم و آفتاب فراوان و یك فصل رشد بدون یخبندان 200 روزه محتاج است .

بادام زمینی نیاز فراوان به آب دارد و بخصوص از هنگام گرده افشانی تا دو هفته قبل از رسیدگی به كمبود رطوبت خاك حساس می گردد .

بادام زمینی از نظر حاصلخیزی خاك بسیار كم توقع است و در خاكهای شنی فقیر با مادة آلی كم عملكردی كاملاً اقتصادی تولید می كند .

تناوب زراعی: در انتخاب تناوب زراعی بادام زمینی می بایستی به نكات زیر توجه داشت : 1) بادام زمینی ممكن است در خاكهای فقیری كاشته شود كه برای سایر محصولات مناسب نباشد . 2) بادام زمینی مقدار زایدی از مواد غذایی خاك را می گیرد . زیرا بقایای گیاهی نیز از زمین خارج می گردد . بادام زمینی در بعضی از بیماریهای خاكزی مانند بوته میری باكتریایی با گیاهان تیرة گوجه فرنگی مشترك است.

مثالهایی از تناوب های بادام زمینی عبارتند از :

بادام زمینی ـ ذرت خوشه ای ـ پنبه ـ آیش

بادام زمینی ـ ( كود سبز ) ، پنبه ـ ذرت خوشه ای

کود شیمیایی: بطور كلی هر یك تن بادام زمینی ( نیام كامل ) با 5/1 تا 2 تن علوفه همراه آن حدود 60 تا 75 كیلوگرم ازت ، 10 تا 15 كیلوگرم اكسید فسفر ، 400 تا 50 كیلوگرم اكسید پتاسیم و 40 تا 50 كیلوگرم اكسید كلسیم از خاك خارج می كند . چنانچه كود شیمیایی زیادی برای محصول قبل مصرف شده باشد به اضافه كردن كود به زمین بادام زمینی نیازی نیست .

تاریخ کاشت: حداقل درجه حرارت خاك برای جوانه زدن بادام زمینی حدود 10درجة سانتی گراد است .

آبیاری: حساسیت به كم آبی و نیاز به آب در بادام زمینی از زمان تشكیل جوانه گلها تا نزدیك به دو هفته قبل از رسیدگی زیاد است .

کنترل علفهای هرز: میتوان از علف کشهایی مانند امولسیون 43 درصد آلاکلر(لاسو)به میزان 4تا5 لیتر یا امولسیون 48 درصد یفلورالین به میزان 1/2 تا 1/8 لیتر در هکتار بصورت قبل از کاشت استفاده بعمل آورد . این علف کشها محصول را 2تا 3 ماه بعد از مصرف در برابر اکثر علفهای هرز محافظت میکند.

آفات و امراض: بعضی از آفات عمومی مثل زنجره باقلا ، كرم غوزه پنبه و پروانه كارادینا به بادام زمینی نیز خسارت وارد می سازد .

بیماری لكه برگی بادام زمینی عامل بیماری قارچی است بنام Cercospora personata كه روی بقایای گیاهی آلوده زمستان گذرانی نموده و اسپور آن توسط باد منتشر می گردد . پوسیدگی پایه تخمدان ، ریزش برگها و نیامها و یا كوچك ماندن نیامها از نتایج این بیماری می باشد . كنترل بیماری با استفاده از ارقام مقاوم ، تناوب حداقل سه ساله ، تقویت محصول و بالاخره استفاده از سموم قارچ كش مانند زینب و مانب امكان پذیر است .

برداشت: زمان برداشت با آثار زردی خفیف برگها و بررسی نیامها مشخص می شود .در برداشت مكانیزه ابتدا قسمتهای هوائی را با علف زن ( موور ) قطع كرده و سپس با دستگاهی مشابه دستگاه برداشت سیب زمینی و در صورت عدم دسترسی به این دستگاه با دستگاه معمولی برداشت سیب زمینی بادامها را خارج كرده و بصورت ردیفی روی زمین قرار می دهند .

موارد استفاده: دانه از نظر فسفر و ویتامینهای گروه B نیز غنی است . مقدار انرژی ، قابلیت هضم و كیفیت پروتئین دانه بسیار زیاد می باشد . یكی از مصارف مهم ارقام كم روغن بصورت آجیل است . كنجاله بادام زمینی را كه 40 تا 50 درصد پروتئین پر كیفیت دارد بعنوان مكمل پروتئین در جیره دام بكار می برند . علوفه بادام زمینی حدود 7 درصد پروتئین دارد و برای تغذیه دام بسیار مطلوبست ولی كیفیت علوفه به روش خشك كردن و جمع آوری آن و بخصوص میزان برگ بستگی دارد .

 بادام زمینی :

سازگاری: بادام زمینی گیاهی اس گرما دوست که به هوای گرم و آفتاب فراوان و یک فصل رشد بدون یخبندان 200 روزه محتاج است . بادام زمینی نیاز فراوان به آب دارد و بخصوص از هنگام گرده افشانی تا دو هفته قبل از رسیدگی به کمبود رطوبت خاک حساس می گردد . بادام زمینی از نظر حاصلخیزی خاک بسیار کم توقع است و در خاکهای شنی فقیر با مادة آلی کم عملکردی کاملاً اقتصادی تولید می کند .

تناوب زراعی:

 در انتخاب تناوب زراعی بادام زمینی می بایستی به نکات زیر توجه داشت : 1) بادام زمینی ممکن است در خاکهای فقیری کاشته شود که برای سایر محصولات مناسب نباشد . 2) بادام زمینی مقدار زایدی از مواد غذایی خاک را می گیرد . زیرا بقایای گیاهی نیز از زمین خارج می گردد . بادام زمینی در بعضی از بیماریهای خاکزی مانند بوته میری باکتریایی با گیاهان تیرة گوجه فرنگی مشترک است .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید