پایان نامه تاثیر گیاهان بر انسان وبنا

پایان نامه تاثیر گیاهان بر انسان وبنا پایان نامه تاثیر گیاهان بر انسان وبنا

دسته : -پژوهش ها

فرمت فایل : word

حجم فایل : 904 KB

تعداد صفحات : 33

بازدیدها : 233

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه تاثیر گیاهان بر انسان وبنا

پایان نامه تاثیر گیاهان بر انسان وبنا

 

مقدمه

مسکن یکی از مهمترین ساخته های بشر و برطرف کننده نیاز او به پناهگاه می باشد.اگر بتوان در شهرها علاوه بر رفع این نیاز ،به نیازهای دیگر او که نور خورشید – هوای پاکیزه و سلامت جسم و روان هستند ،توجه داشت،می توان بسیاری از مشکلات ناشی از زندگی شهری و دور بودن از طبیعت را از زندگی شهری زدود. گیاهان نقشی اساسی در تصفیه هوا و حفظ منابع و جلوگیری از سیلاب دارند . علاوه بر این آنها نقش انکار ناپذیری در آرامش بخشی به انسان و ارضای حس زیبایی شناسانه ایفا می کنند . آوردن گیاهان به بام یعنی ایجاد محیطی سبز، زیبا و نیمه عمومی (مشاع) برای  ساکنین آن ساختمان؛ به این ترتیب کیفیت زندگی (یعنی احساس رضایت از محیط) بالا می رود ریشه ارتیاط و علاقه انسان به گیاه از سال های بسیار دور و شاید از دوران انسان های اولیه نشأت می گیرد. در طول تاریخ استفاده از گیاه مسیر تکاملی و اشتقاق علمی گسترده ای داشته است. در این راستا از زمان مهاجرت قوم ماد به فلات ایران، مردم این سرزمین همواره در توسعه فضای سبز و کاشت گیاهان کوشا بوده اند، به طوری که روزگاری ایران به نام کشور گل و بلبل شهرت داشت. متأسفانه در چند دهه ی اخیر، حرمت سبزینه و منابع طبیعی، جایگاه خویش را در سرزمین مادری از دست داده و مورد بی مهری بسیار قرار گرفته و می گیرند. از این رو، بالا بردن سطح آگاهی های مردم در مورد فضای سبز و آشنایی با خواص گیاهان ضرورتی است که مانع بروز فاجعه نابودی شهرها بر اثر آلودگی هوا و محیط زیست می شود. چنین است که اهمیت دادن به نقش فضای سبز در زندگی انسان ها و ایجاد علاقه ی بیشتر به درخت و دیگر مواهب طبیعی، رسالتی بسیار مهم است.

امام موسی کاظم می فرمایند:

نگاه به گیاهان خرم و سرسبز چشم را جلا می دهدو به روشنایی آن می افزاید

شناخت عوامل اقلیمی

 اقلیم تا آنجا که با آسایش انسان رابطه بر قرار می کند نتیجه عواملی همچونتابش آفتاب - دمای هوا – رطوبت هوا – وزش باد و میزان بارندگی است .

الف ) تابش آفتاب

تابش اشعه خورشید به سطح زمین باعث ایجاد گرمای طبیعی می شود .

ب ) دمای هوا

میزان گرما و سرمای شطح زمین عامل اصلی تعیین کننده درجه حرارت هوای بالای آن است .

هوا عبور دهنده کلیه طیف های نور خورشید بوده و در اثر دریافت اشعه خورشید دمای آن به طور مستقیم افزوده نمی گردد اما لایه های هوا به وسیله تماس با سطح زمین که در اثر دریافت اشعه خورشید گرم شده اند ; گرم می شوند و سپس لایه های گرم شده هوا , گرمای خود را به وسیله جابجایی به لایه های دیگر منتقل میکنند . جریان هوا و باد نیز باعث تماس بیشتر توده های عظیم هوا با سطح زمین شده و بدین طریق باعث گرمی هوا می شود. و عکس این مطلب در زمستان و شب رخ می دهد . بدین ترتیب که هوا در اثر تماس با سطح زمین گرمای خود را از دست می دهد و سرد می شود . در نتیجه میزان تغییرات روزانه و سالانه درجه حرارت هوا به تغییرات درجه حرارت سطح مورد تماس آن بستگی دارد . با توجه به این که سطح دریا ها خیلی آهسته تر از سطح زمین تحت تآثیر آفتاب گرم می شوند لذا میانگین درجه حرارت هوای بالای خشکی ها در تابستان بالا تر و در زمستان پایین تر از میانگین درجه حرارت هوای بالای دریاهاست . ارتفاع از سطح دریا نیز تعیین کننده درجه حرارت هوا می باشد و در یک عرض جغرافیایی مشخص , مناطقی که در ارتفاع بیشتری قرار دارند سرد تر از مناطق پایین تر هستند .

ج ) رطوبت هوا

منظور از رطوبت هوا مقدار آبی است که به شکل بخار در هوا وجود دارد, که این بخار از طریق تبخیر آب سطح اقیانوس هاو دریا ها و همچنین سطوح مرطوبی چون گیاهان وارد هوا می شود. هر چه هوا گرم تر باشد بخار آب بیشتری را در خود نگه می دارند . به عنوان مثال ظرفیت پذیرش بخار آب در هوایی که دمای آن ۱۸ درجه سیلسیوس است سه برابر هوایی است که دمای آن ۲ درجه سیلسیوس می باشد . همچنین با کم شدن ارتفاع تراکم بخار آب در هوا زیاد می شود .

فهرست مطالب

مقدمه

فصل اول......................................................................................5

فوایددرخت

شناخت عوامل اقلیمی

اقلیم گرم و خشک (ساختمان در این اقلیم)

تاثیر گیاهان بر اقلیم:

فصل دوم...................................................................................13

کاربرد گیاهان در معماری را می توان به چهار دسته تقسیم کرد:

فصل سوم...................................................................................15

گیاهان آپارتمانی :

نگهداری از گیاهان آپارتمانی

فصل چهارم.........................................................................................21

انتخاب درخت مناسب برای کاشت

انواع استفاده‌های کاربردی از گیاهان در فضای سبز  :

فصل پنجم.............................................................................................26

اصول معماری فضای سبز

نتیجه گیری:

منابع  و ماخذ


خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید