تحقیق كمپوست كردن

تحقیق كمپوست كردن تحقیق كمپوست كردن

دسته : -پژوهش ها

فرمت فایل : word

حجم فایل : 37 KB

تعداد صفحات : 30

بازدیدها : 236

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

تحقیق كمپوست كردن

تحقیق كمپوست كردن


مقدمه

استفاده از سموم و كودهای شیمیای در مزارع، علیرغم بازدهی اولیه خوبی كه دارند، عملاً در درازمدت اثرات سوئی برجا می گذارند. همچنین به دلیل علاقه زارعین به مصرف كودهای شیمیایی، استعمال كودهای آلی كه جهت بهبود خصوصیات فیزیكی و شیمیای و بیولوژیكی خاك الزامی می باشد، در اكثر موارد به فراموشی سپرده شده است و این امر سبب سفتی خاكهای زراعی گشته و نفوذپذیری آنها را كاهش می دهد، چون تداوم این روند با افزایش رویه كودهای شیمیایی همراه بوده، تخریب هرچه بیشتر ساختمان خاك، كاهش شدید در مقدار مواد آلی به دلیل نسبت C/N پایین و نهایتاً افزایش وزن مخصوص خاكهای زراعی را سبب شده است. همزمان با تداوم این روند غلط، یعنی كاهش مصرف كودهای آلی و افزایش مقدار كودهای شیمیایی در واحد سطح مشكل بعدی كه خواه ناخواه مطرح می گردد، عدم رعایت تناسب عناصر غذایی در خاك و نتیجتاً اثرات سوء آن در گیاهان زراعی است.

با پیشرفت فناوری كشاورزی، كشورهای پیشرفته توانسته اند با به كارگیری روشهای طبیعی، ضمن جلوگیری از تخریب زمینهای كشاورزی، با اصلاح و تقویت این زمینها بازدهی و سودآوری آنها را افزایش دهند. یكی از روشهای معمول كه چند دهه است در دنیا متداول شده و سالیان قبل كارهای اساسی و پایه ای آن در سایر كشورهای جهان بنیان گذاشته شده، استفاده از جانوران با انجام تغییر و تبدیلات فیزیكی و مكانیكی مفید بر روی خاك (مستقیم) و همچنین با افزودن بیوهوموس حاصل از فعالیتهای حیاتی كرم خاكی به زمینهای زراعی (غیرمستقیم)حاصلخیری خاكها را چندین برابر و اصلاح آنها را در كوتاهترین زمان ممكن میسر می سازند.

بنابراین كرمهای خاكی، موجودات ایده آلی هستند كه بشر آنها را برای به حداكثر رسانیدن تعداد باكتریهای هوازی در خاك، می تواند بكار گیرد. این روش شناخته شده كه توسط كرمهای خاكی انجام می شود، در حقیقت یك نمونه بدیع از فناوری حیاتی به نام ورمی كمپوست است كه نیازی به وسایل صنعتی و آزمایشگاهی گران قیمت ندارد.

تمامی كرمهای خاكی در رده اولیكوكیتها (Ollgocheate) طبقه بندی می گردند، تاكنون بیش از سه هزار گونه مختلف از آنها در جهان شناسایی شده اند. گسترش انواع كرمهای خاكی در تمامی نقاط جهان یكسان نبوده و عوامل متعددی باعث شده تا یك یا چند گونه از جمعیت بیشتری برخوردار گردند. به طور مثال در مناطق معتدله نیمكره شمالی نوع لومبرسیده (Lombricidae) از تمامی گونه ها بیشتر می باشد. 

مطالعات انجام شده در آمریكا نشان می دهد كه كرمهای خاكی می توانند لجنهای فعال شده و دیگر مواد آلی را تجزیه كنند. گونه های مختلف كرمهای خاكی از نظر میزان رشد، میزان تولید مثل، اندازه، قابلیت جابجایی و احتیاجات زیست محیطی با یكدیگر تفاوتهای چشمگیری دارند. تاكنون مناسب ترین كرم خاكی كه هم قادر به فرایند نمودن مقادیر زیادی مواد آلی باشد و هم قابلیت تبدیل به پروتئین در سطح بالا را داشته باشد، ایزینافوتیدا بوده است. این گونه 6.7 هفته زمان برای رسیدن به باروری جنسی نیاز دارد و پس از آن قادر به تولید 5-2 پیله در هفته می باشد، هر پیله شامل یك تا هفت نوزاد است كه در نتیجه هر كرم توانایی تولید 20-10 كرم جوان را در هفته دارد. این كرمها همچنین قادر به تحمل 4-PH هستند اما تاPH=9 نیز به خوبی رشد می كنند ولی PH ترجیحی برای این كرمها حدود 7می باشد. تعداد پیله های تولید شده در دمای 25درجه سانتی گراد به نسبت سایر دماها زیادتر است و رطوبت بین 90-80 درصد برای این كرمها ایده آل است.

كمپوست كردن

تاریخچه 

كمپوست كردن عبارت است از تجزیه شدن و تغییر شكل یافتن مواد آلی (قطعات گیاهان) به مواد خاك شكل كه كمپوست نامیده می شود و موجوداتی نظیر حشرات و كرم خاكی و میكروارگانیسم ها (باكتری ها و قارچ ها) به تغییر شكل یافتن مواد آلی و تبدیل شدن آنها به كمپوست كمك می كنند.

كمپوست كردن یك شكل طبیعی از چرخه زندگی (زنجیره غذایی) است كه دائما در طبیعت رخ می دهد. در كتاب مقدس كمپوست كردن به صورت یك تجربه در چندین جا ذكر شده است از جمله Marcus Cat كه یك كشاورز بوده است و در حدود 2هزار سال پیش در روم زندگی كرده است نظراتی در رابطه با كمپوست كردن مواد مطرح كرده است. نظریه Cat این است كه كمپوست اساس افزایش خاك زراعی است و برای حفظ حاصلخیزی خاك و تولید بیشتر محصولات كشاورزی ضروری می باشد . او اظهار داشته است كه تمام بقایای غذایی و حیوانی و گیاهان قبل از اضافه شدن به خاك باید كمپوست شوند.

زباله ها باعث كاهش 75 درصد از مقدار مواد زائد جامد شهری (MSW) می شود.

امروزه چندین دلیل وجود دارد كه چرا كمپوست كردن مواد زائد عمل سودمندی است:

- در حدود 70 درصد كل زباله های ایران را بقایای مواد غذایی و محصولات كشاورزی تشكیل می دهند و كمپوست كردن مواد آلی زباله ها باعث كاهش 75درصد از مقدار مواد زائد جامد شهری (MSW) می شود. و در همان حال مواد حاصلخیز كننده عناصر ضروری را برای خاك فراهم می سازد.

-  كمپوست باعث بهبود ساختمان و بافت خاك هوادهی و نگهداری بهتر آب در خاك می شود.

- وقتی كمپوست به خاك های رسی اضافه می شود باعث سبك شدن این خاك ها و زمانی كه به خاك های شنی اضافه شود باعث نگهداری بهتر آب می شود.

- مخلوط كردن كمپوست با خاك كمك به جلوگیری از فرسایش و باعث حاصلخیزی خاك و حفظ و تعادل PH و سلامت توسعه ریشه ها در خاك می شود.

اغلب طریقه مصرف بقایای گیاهان (محصولات و غذا) به صورت رها كردن در سطح زمین و استفاده از بقایای پوشیده و خاكستر آنها است. این عملیات از نظر زیست محیطی و اقتصادی كم ارزش تر از كمپوست كردن است.

بقایای محصولات كه در سطح زمین رها می شود در غیاب اكسیژن به آهستگی كاهش می یابد. تجزیه این مواد در غیاب اكسیژن باعث تولید گاز متان و اسید لاكتیك می شود كه هر دو برای محیط زیست مشكل آفرین است. پخش مواد آلی كه باعث پوشاندن سطح خاك مورد نیاز برای دیگر مواد زاید می شود در رها كردن سطح خاك بی فایده است و تولید انرژی حاصل از شكستن قطعات این مواد باعث ایجاد آلودگی می شود و نیازمند طرح كنترل آلودگی است.

كمپوست كردن زباله ها برای درست به كاربردن مواد آلی زباله بهترین روش است. و می توان توده های بزرگ و كوچك را با تكنیك ها و روش ها مختلف همچنین تبدیل به كود كرد.

تجزیه شدن:

معمولاً هرجا كه گیاهان رشد می كنند تجزیه شدن بقایای آنها هم صورت می پذیرد. وقتی كه بقایای یك گیاه مورد حمله میكروارگانیزم ها و حشرات داخل خاك قرار می گیرد، این بقایا تجزیه شده و تبدیل به كمپوست می شوند و دوباره در چرخه اكوسیستم ظاهر می شود. این تجزیه طبیعی در به وجود آمدن شرایط ایده آل زندگی در طبیعت كمك اساسی می كند، میكروارگانیزم ها و حشرات برای تجزیه كامل مواد و تبدیل آن به كمپوست نیازمند آب و اكسیژن هستند.

تولیدات نهایی این فرایند ماده خاك مانند كمپوست، دی اكسید كربن، آب و گرما است.

 

 

باتوجه به معادله فوق كمپوست كردن یك فرآیند پویا است كه به سرعت یا آهستگی صورت گیرد و بسته به نوع فرآیند مورد استفاده و مهارت اجرای این فرآیند متفاوت است با یك غفلت از توده مواد آلی، تجزیه شدن به ناچار آهسته صورت می گیرد. این عمل به كمپوست كردن انفعالی (كند) معروف است زیرا نگهداری و حفاظت از آن كم است.

فهرست

عنوان                                                                               صفحه

كمپوست كردن :

تاریخچه

هوادهی

رطوبت

درجه حرارت

آشنایی با كرمهای خاكی

كمپوست بقیه محصولات كشاورزی

ورمی كمپوست

انواع كرمهای خاكی

فرایند خاكی

تشكیل هوموس

نگهداری آب

تغذیه گیاهی

تولید مثل

كنترل جمعیت

ساخت جعبه نگهداری كرمها

تغذیه كرمها

برداشت كاتینگ

بستر كرمها

كارخانه های كمپوست به كمك كرم خاكی

دشمنان كرم خاكی

چرا باید كود محتوی كرم باشد

تولید كود آبی از بقایای نیشكر توسط كرم خاكی

نتیجه گیری

توصیه و پیشنهادات

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید