تحقیق نگرش مردان در مورد خشونت نسبت به زنان

تحقیق نگرش مردان در مورد خشونت نسبت به زنان تحقیق نگرش مردان در مورد خشونت نسبت به زنان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 53 KB

تعداد صفحات : 92

بازدیدها : 324

برچسبها : تحقیق خشونت زنان مردان

مبلغ : 1000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق شناخت پیدا کردن نسبت به نگرش مردان در مورد خشونت نسبت به زنان

تحقیق شناخت پیدا کردن نسبت به نگرش مردان در مورد خشونت نسبت به زنان

آسیب ناشی از خشونت شوهران از فشارهایی است که بر زنان وارد می شود. نگاهی سریع و گذار به به تاریخ نشان دهنده عظمت آلام و مصائبی است که به واسطه خشونت مردانه ایجاد شده است. اینگونه خشونت در جنگها، شکنجه ها و ارتکاب ضرب و شتم مردان در حق مردان زنان، و کودکان نمود دارد. ضرب و شتم زنان در عین ارزش تلقی شدن در جوامع متداولترین شکل خشونت فیزیکی، خشونت روانی، خشونت اجتماعی، خشونت اقتصادی و خشونت جنسی، برداشتهای خشونت آمیز نسبت به زن بازتابی است از ارزشها و عقاید اعضا اجتماع که اغلب چندین نسل را در بر می گیرد. و محصول سنتها، آداب و رسوم : عقاید مذهبی، قوانین حقوقی و به عبارتی دیگر محصول فرهنگ جامعه است. از عواملی که تبیینهای خشونت مردانه مورد توجه قرار گرفته است. اقتصاد، مذهب، خانواده عوامل شخصی بیولوژیکی می باشد.

الگوهای فرهنگی تاریخی نه تنها خشونت مردان را تحریم نکرده بلکه آن را تشویق نموده است هر چه از نظر فرهنگی خشونت پذیرفته تر باشد و مورد تشویق قرار گیرد در نتیجه این نگرش در مردان برای اعمال خشونت تقویت می شود و نتیجه آن اعمال خشونت توسط مردان در انواع گوناگون علیه زنان می باشد. تا زمانی که فرهنگ جامعه تغییر نکند و نگرش مردان نسبت بر خشونت علیه زنان تغییر نکند پدیده خشونت علیه زنان ادامه خواهد داشت.

متأسفانه در جامعه کنونی ما هنوز خشونت علیه زنان به وسیله آداب و رسوم، نگرشهای سنتی و تفاسیر مذهبی توجیه می شود تا حد زیادی این واقعیت پنهان نگه داشته می شود. حتی خود زنان نیز بر اثر فشارهای سنتی هزاران ساله این واقعیت را به عنوان سرنوشت گریز ناپذیر خود پذیرفته اند و برای بسیاری از زنان این مسئله عادی تقلی می شود.

بنابراین در درجه اول باید فرهنگ ما تغییر کند و بالتبع آن نگرش افراد نسبت به خشونت علیه زنان تغییر کند.

در این تحقیق به این سؤال پرداخته شده است که نگرش مردان معلم شاغل شهر تویسرکان نسبت به خشونت علیه زنان چگونه است ؟

بیان مسئله

پدیده خشونت علیه زنان در خانواده بخشی از مجموعه عناصری است که در جامعه شناسی تحت عنوان رویه تاریک زندگی خانوادگی مورد بحث قرار می گیرد. از واژه تاریک دو مفهوم مستفاد می شود. اول مجموعه عناصری نامطلوب در این نهاد بنیادی جامعه بشری که در مقابل مزایای بی شمار خانواده قرار می گیرند و متأسفانه آنها نیز بی شمارند، به همین علت یک رویه سکّه درخشان خانواده را تاریک می کنند. مواردی چون تبعیضهای ناشی از جنسیت بالحاظ کردن جنبه های فیزیولوژیک، بیولوژیک، فرهنگی، اجتماعی شامل بی مهری، پیمان شکنی، مشاجرات مزمن، اعمال خشونت به طرق مختلف من جمله ضرب و شتم فیزیکی زنان در این زمره اند. مفهوم دوم واژه تاریک در سایه قرار گرفتن و دور از دید واقع شدن این پدیده های نامطلوب است. به طور نسبی از خانواده به عنوان حریم مقدس و کانون گرم یاد می شود که پاسخگوی بسیاری از نیازهای اساسی بشر است و شاید به سبب همین ویژگیها حرمت و تقدس جنبه های آزار دهنده آن در مقایسه با دیگر معضلات بشری کمتر بیان شده است و در نتیجه کمتر مورد بحث قرار گرفته است.

عوامل گوناگون به خشونت علیه زنان دامن می زند

بسیاری از بدرفتاریها نه برای مردان و نه برای زنان و نه حتی برای قانون گذاران، بدرفتاری محسوب نمی شود. بلکه حق مرد بر زن به حساب می آید. از جمله اجازه کار زن و تحصیل و ازدواج بیرون رفتن از خانه و ... که چنین نگرشی از عوامل موثر در گسترش بدرفتاری و خشونت علیه زنان می باشد. چرا که بر اساس چنین نگرشی مرد حق دارد که مانع از کار تحصیل رفت و آمد زن با سایرین شود و زن حق مخالفت با مرد را ندارد چرا که تصمیم گیرنده اصلی مرد خانواده ا ست. هر چه او بگوید باید اجرا شود و اگر به حرفهایش گوش داده نشود و از اوامر او سرپیچی شود مرد حق دارد اعمال خشونت کند. و هیچ کس او را از این کار منع نمی کند چرا که از دید دیگران زن مقصر است. زن باعث عصبانیت شوهر شده و مجازات او اشکالی ندارد. چنین نگرشی در طی قرنها به مردان اجازه داده است که بر سونوشت زن حاکم باشند و اگر زن خلاف اراده او رفتار کرد مستحق کتک است و باید آن را متحمل کند و دم بر نیاورد و آبروی شوهر را حفظ کند و به حرفهای شوهر اگر چه ظالمانه باشد گوش دهد. تقویت نگرشهای سوختن و ساختن و تقبیح مقابله زن با شرایط تحمیلی زندگی و نافرمانی در برابر مرد باعث افزایش قدرت مرد و تشویق و تأیید او برای اعمال خشونت می باشد که ریشه این نگرشها را باید در فرهنگ جامعه جستجو کرد. فرهنگها از جمله عواملی هستند که در تقویت این نگرشها مؤثرند.

در این تحقیق به بررسی نگرش مردان نسبت به خشونت علیه زنان پرداخته شده است تا مشخص شود که آیا نگرش مردان جامعه آماری ( معلمان ) نگرشی خشونت آمیز است یا خیر. به این دلیل جامعه آماری معلمان را در نظر گرفته ایم چرا که معلّمان قشر تحصیل کرده جامعه می باشند و انتظار می رود که نگرش آنان نسبت به خشونت نگرشی منفی باشد یا دست کم نگرشی معتدل باشد.

اهمیت موضوع

از آنجا که خانواده هسته اصلی تشکیل دهنده جامعه می باشد و از آنجائی که سلامت و بقاء جامعه بستگی به سلامت و بقاء خانواده دارد. پس محیط خانواده باید محیطی سالم و عاری از خشونت نسبت به زنان و کودکان باشد چرا که زنان پایه و بقای زندگی خانوادگی می باشند و آسیب رساندن به آنان به معنای تقویت پایه خانواده و بالتبع جامعه خواهد بود خشونت نسبت به زنان ناشی از نگرشهای سنتی و اقتدار گرایانه می باشد و تا زمانی که این پدیده ناشناخته باشد نمی توان به حل خشونت علیه زنان کمک کرد. شناخت و آگاهی نسبت به نگرش مردان درباره خشونت علیه زنان به ما کمک می کند که بفهمیم که آیا هنوز جامعه ما فرهنگ ما ساختار اقتصادی و آموزش و پرورش ما این نگرش را در مردان تقویت می کنند و تأیید می کنند یا این نگرش را تعدیل کرده اند.

هدف از انجام تحقیق شناخت پیدا کردن نسبت به نگرش مردان در مورد خشونت نسبت به زنان می باشد

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید