تحقیق شکوفایی و خلاقیت فرزندان و طریقه پرورش والدین

تحقیق شکوفایی و خلاقیت فرزندان و طریقه پرورش والدین تحقیق شکوفایی و خلاقیت فرزندان و طریقه پرورش والدین

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 147 KB

تعداد صفحات : 30

بازدیدها : 293

برچسبها : خلاقیت کودکان پرورش والدین تحقیق

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی بررسی شکوفایی و خلاقیت فرزندان و طریقه پرورش والدین

معرفی تحقیق و مقاله بررسی شکوفایی و خلاقیت فرزندان و طریقه پرورش والدین

در این تحقیق برآنیم تا علل متفاوت شکوفایی خلاقیت و همچنین عللی که مانع از رشد خلاقیت کودکان می شود را بررسی کرده و به اثبات برسانیم و با روشهای متفاوت والدین، سلطه گری، آسان گیری و وابستگی شدید، مورد مقایسه و ارزیابی قرار دهیم. تا کار کرد هر یک از روشهای مورد نظر به میزان خلاقیت کودکان نشان داده و مناسب بودن و مزایا و معایب هر کدام از آنها را با روشی علمی به اثبات برسانیم.

در این تحقیق مشخص می کنیم که آیا شیوه های پرورش فرزندان با روشهای که والدین در تربیت فرزندانشان به کار می برند چه تأثیری بر خلاقیت آنان دارد؟

ضرورت و اهمیت تحقیق :

بدون شک اهمیت و نقش نهاد خانواده به عنوان اولین جایگاه اجتماعی و مهمترین عامل تعیین کننده رفتار کودکی بر کسی پوشیده نیست. لذا لازم است والدین به عنوان مهمترین اعضای این نهاد که در تماس دائم با هستند و دینای او را می سازند. از روشهای تربیتی کودک اطلاع کافی داشته باشند، یکی از مشکلات عمده که معمولا والدین با آن روبرو هستند، عدم اطلاع کافی از چگونگی کاربرد شیوه های تربیتی مناسب در مورد فرزندانشان است، والدین معمولاً از نتایج برخوردهای خود با کودکان بازخوردی دریافت نمی کنند، پدر و مادر نمی داند در هر سنی از فرزندانشان چه انتظاراتی باید داشته باشند، معمولاً والدین از روشهای به ارث رسیده از نیاکان خود برای تربیت فرزندان استفاده می کنند و کمتر به فکر اصلاح آن روشها هستند. لذا اگر والدین بدانند که روشهایی که آنها برای تربیت فرزند خود به کار برند چه اثرات منفی می تواند داشته باشند. در به کارگیری آن روشها دقت کافی منظور خواهد داشت، از طرف دیگر همانطور که بارها گفته شده است اهمیت نیاز به ذهنهای خلاق و آفریننده در جامعه کنونی، پرورش کودکان خلاق به عنوان منابع انسانی فردا بر هیچ کس پوشیده نیست...

روشهای پرورش خلاقیت

برای پرورش خلاقیت مغزنه تنها به تمرین نیاز دارد بلکه به وسائلی که با آن بتوان بهترین وجهی ایده ها را تشکیل داد محتاج است. غنی ترین سوخت برای ایده جویی عبارت از تجربه است. علاوه بر تجربه که یکی از عاملهای مهم برای به ثمر رسیدن خلاقیت انسان است می توانیم از تصور مثبت که عبارت است ازاشکال قدرت تصور که خلاق هم بوده و کاملاً مقابل کنترل غالبا لذت بخش هم بوده استو هم برای اینکه اندیشه با یک تفکر خلاق منجر شود نیز استفاده کنیم. با تصور مثبت می توان ذهن خود را در موقعیتهایی که با بودن از آن موقعتیها، ما احساس لذت می کنیم. قرار داده و به آرامش روانی رسید که این آرامش سرچشمه بروز و افکار خلاق در ذهن انسان است. بنا به گفته اسبورن: شکل گیری از تصور که به نحو بارزتری خلاق است به عنوان پلی عمل می کند که به وسیله آن می توانیم خود را به جای دیگری قرار دهیم. همه ما این تصور جانشینی را اغلب اوقات به کار می بریم و اما در نحوه قدرت و تصور واقعاً خلاق، فعالیتهای آن اساسا دو نوع است، یکی جستجو کردن و دیگری تغییر دادن آنچه کشف شده است. با وجود آنکه می توانیم مقدار زیادی درباره اینکه قدرت تصور چگونه است و چگونه آن را بهتر به کار بگیریم، درک کنیم. اما اسرارآمیز بودن جرقه خلاقیت هر متفکری را به اعجاب وا می دارد. سئوال این است که آن جرقه ای که جرقه را به وجود می آورد چیست؟

چگونه رفتارهای ولدین می تواند خلاقیت را برانگیزد

مدتهاست که روانشناسان کشف کرده اند که روشهای پدران و مادران و ارزشهای آنها با خلاقیت کودکان در ارتباط است. البته امکان دارد که کودکان خلاق باعث شوند پدران و مادران ارزشهای خاص اتخاذ کنند و به طریقی خاص عمل کنند. هر چند وقتی ما تحقیقات علمی را با تحقیقات آزمایشگاهی کاملا کنترل شده در مورد خلاقیت و نیز تئوریهای روانشناسی در کنار هم قرار می دهیم به سرنخهای محکمی درباره چگونگی تأثیر مستقیم پدران و مادران به خلاقیت کودکان می رسیم.

آزادی پدران و مادرانی که معتقد به دادن آزادیهای زیادی به کودکانشان هستند زمینه را برای داشتن کودکانی خلاق فراهم می سازند، پدران و مادرانی که آزادی عمل می دهند، آمرانه عمل می کنند دائما سعی ندارند کودکان خود را کنترل نمایند و فعالیتهای کودکان را محدود نمی سازند. به علاوه این پدران و مادران نگرانی زیادی درباره کودکانشان ندارند و نگرانی آنها درباره به خطر افتادن کودکشان تا حد افراط نیست .

احترام کودکان خلاق پدران و مادرانی دارند که برای آنها با عنوان یک فرد قابل احترام هستند. به تواناییهای آنها ایمان داشته و معتقدند که آنها منحصر به فرد هستند. اینگونه کودکان طبیعتاً اعتماد به نفس خود را برای انجام کارهای مخاطره آمیز و مبتکر بودن افزایش می دهند...

فهرست مطالب تحقیق

فصل اول کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

فرضیات تحقیق

سوالات تحقیق

فصل دوم پیشینه تحقیق

پیشینه تحقیق

تعریف خلاقیت

مفهوم خلاقیت

نظریه های مربوط به خلاقیت

خلاقیت معمولی و خارق العاده

تفکر خلاق

روشهای پرورش خلاقیت

ویژگی های کودکان خلاق

اشکال مختلف تخیل و جلوه های خلاقیت در کودکان:

شیوه های ارتباط والدین با فرزندان

موقعیت و تأثیر خانواده بر رفتار فرزندان

چگونه رفتارهای ولدین می تواند خلاقیت را برانگیزد

نیل به دستاورد نه نمره

والدین فعال و مستقل

قدردانی از خلاقیت

تصور ذهنی از آینده

شوخ طبعی

اصول تورنس

منابع:

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید