دسته : پزشکی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 15 KB
تعداد صفحات : 13
بازدیدها : 300
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلمقاله استفاده از امواج ماورا صوت در نابودی لختههای خونی
متخصصان عصب شناسی موفق به ابداع روشی جدید برای درمان بافتهای مغزی آسیب دیده كه در آن به كمك امواج ماورا صوت لختههای خونی تشكیل شده در بافت مغز تجزیه میشوند.
متخصصان عصب شناسی موفق به ابداع روشی جدید برای درمان بافتهای مغزی آسیب دیده كه در آن به كمك امواج ماورا صوت لختههای خونی تشكیل شده در بافت مغز تجزیه میشوند.اخیرا پس از برگزاری همایش متخصصان اعصاب اروپا در دوسلدورف آلمان، متخصصان عصبشناسی اعلام كردند راه موثر و تازهای برای درمان بیماران مبتلا به سكته مغزی یافتهاند.
اساس روش درمانی تازه كه «سونوترومبولیز» (Sono-Thrombolyse) نام دارد، مبتنی بر روشی است كه از آن در تجزیه سنگهای كلیه استفاده میشود و طی آن با استفاده از طول موج مشخصی از امواج ماورا صوت سنگهای تشكیل شده در بافت كلیه خرد و تجزیه میشوند.
در این روش به كمك امواج ماورا صوت لختههای خونی تشكیل شده در بافت مغز تجزیه میشوند.
امواج ماورای صوت جهت مبتلایان به سکته
روش درمانى تازه سونو ترومبولیز نام دارد. روشى كه در آن به كمك امواج ماورا صوت لختههاى خونى تشكیل شده در بافت مغز تجزیه مىشوند. اساس این روش همانند روشى است كه از آن در درمان سنگ كلیه استفاده مىشود و طى آن با استفاده از طول موج مشخصى از امواج ماورا صوت سنگهاى تشكیل شده در بافت كلیه خرد و تجزیه مىشوند. در مورد بیماران سكته مغزى هدف امواج لختههاى خونى هستند. ویچه وله آلمان در این باره میگوید :
تشكیل لختههاى خونى نتیجه واكنش سریع سیستم ایمنى است كه پس از پارگى مویرگ به سرعت در محل خونریزى شبكه فیبرى ظریفى مىسازد كه گلبولهاى خونى را به خود جذب كرده و با تشكیل لخته از خونریزى بیشتر جلوگیرى مىكند. اما حضور این لختهها عملكرد مغز را مختل و به سكتههاى مغزى منجر مىشوند. سونوترومبولیز تجزیه لخته خونى به كمك امواج ماورا صوت است. فركانس مشخصى از این امواج با هدف قرار دادن فیبرهاى شبكه لخته سبب بازشدهگى و تجزیه لخته مىشود. روشى كه هم اكنون براى تجزیه لختههاى خونى در درمان بیمارن سكته مغزى استفاده مىشود مصرف داروست. پروفسور ماریو سیبلا متخصص اعصاب كلینیك دانشگاه دوسلدورف در این مورد مىگوید: ” در سونوترومبولیز مصرف دارو كه به صورت هدفمند براى تجزیه لخته خونى جذب شبكه فیبرى آن شده، سبب مىشود كه لخته خونى بهتر هدف امواج قرارگیرد.“ این روش درمانى تا كنون در كلنیكهاى دانشگاهى دو شهر دوسلدورف و مانهایم آلمان مورد استفاده قرار گرفته است و نتیجه آن موفقیتآمیز بوده است.
سندروم مویا مویا ( moya moya ) ناشی از تابش
بیماری های عروقی ناشی از تشعشع از عوارض پرتودرمانی می باشند که به خوبی شناخته شده اند و می توانند در زمان طولانی موجب مرگ و میر بیماران شوند. انسداد پیش رونده اینتراکرانیال جریان خون شریانی, از جمله سندروم مویا مویا, یکی از آثار دیررس و غیرعادی پرتودرمانی است که به تعداد زیادی ثبت شده است. سندروم مویا مویا با تشکیل و ظهور یک شبکه عروقی غیرطبیعی جانبی مشخص می شود که در نهایت منجر به بسته شدن خودبخودی عروق چرخه willis می شود. به زبان ژاپنی, مویا مویا یعنی « ابری از دود » و به ظاهر آنژیوگرافیک دودآلود این بیماری اشاره دارد (1). آنژیوگرام مغزی بهترین روش برای تصویربرداری و تشخیص این بیماری است. معیار تشخیص عبارتست از تنگی یا انسداد در بخش پایانی شریان کاروتید داخلی یا در بخش ابتدایی شریانهای قدامی یا میانی مغز و شبکه عروقی غیر طبیعی در ناحیه تنگی و اطراف آن.
سبب شناسی ( etiology ) سندروم مویا مویا ناشناخته است. با این وجود این سندروم به عواملی نظیر ارث, اختلالات خونی, عفونت سندرومهای مادرزادی, بیماریهای عروقی و پرتودرمانی دیده شده است.
خرید و دانلود آنی فایل