مقاله بررسی وظایف اجتماعی جوانان

مقاله بررسی وظایف اجتماعی جوانان مقاله بررسی وظایف اجتماعی جوانان

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 29 KB

تعداد صفحات : 25

بازدیدها : 168

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 4800 تومان

خرید این فایل

مقاله بررسی وظایف اجتماعی جوانان در 25 صفحه ورد قابل ویرایش

مقاله بررسی وظایف اجتماعی جوانان در 25 صفحه ورد قابل ویرایش

مقدمه

از جمله وظایف مهم رهبران دینی، مسئولان نظام و خانواده‌ها هدایت و تربیت نسل جوان جامعه می باشد. در كشور اسلامی ایران بلحاظ بافت جمعیتی، غالب جمعیت كشور را جوانان تشكیل می دهند و نقش این درصد عظیم در سرنوشت سیاسی اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی كشور یك نقش بسیار ممتاز و بی بدیل می باشد. وجود خصلت ها و خصوصیات جوانی مانند انرژی، انگیزه، طراوت و … موجب گشته است كه جمعیت جوان كشور به عنوان یك منبع عظیم انسانی جامعه ایران را جامعه ای جوان و پرانرژی و با طراوت و با انگیزه در میان جوامع جلوه‌گر سازد. نقش جوانان به همان اندازه كه در راستای تكامل و سازندگی نظام جمهوری اسلامی یك نقش تعیین كننده است آسیب‌هایی نیز این جمعیت عظیم را تهدید می نماید كه دشمنان نظام جمهوری اسلامی با وقوف به شرائط و فضای حاكم بر جوانان كشور به آن آسیب‌ها و تهدیدها دلبستگی نشان می دهند.

 

بخش اول: هویت جوان و خصوصیات جوانی

الف – هویت جوانی

  •  جوانی، یك پدیده‌ی درخشان و یك فصل بی بدیل و بی‌نظیر هر انسانی است. در هر كشوری كه به مسأله‌ی جوان و جوانان، آن چنان كه حق این مطلب است، درست رسیدگی بشود، آن كشور در راه پیششرفت، موفقیتهای بزرگی به دست خواهد آورد. اگر كشوری مثل كشور ما باشد – كه جمعبت جوان، یك جمعیت غالب و بزرگ و یك نسبت عظیم از جمعیت كل كشور را تشكیل می دهد – این قضیه اهمیت بیشتری پیدا می‌كند. من امروز مایلم قسمت اول صحبتم بیشتر مودر توجه بزرگترها قرار بگیرد. هم مسئولان، هم پدر و مادرها، هم معلمان و متصدیان مسائل مربوط به جوانان. در قسمت دوم، خطاب اصلی من به شما جوانان است كه مطالبی را با شما در میان خواهم گذاشت. .
  •  اما قسمت اول كه درباره‌ی مسوولیتهایی است كه نسبت به جوان وجود دارد. باید بگویم كه جوانی – این دوره‌ی مشعشع و درخشان – دوره‌یی است كه اگر چه چندان طولانی نیست، اما آثارش ماندگار و طولانی در همه‌ی زندگی انسان است.
  •  جوانها همان طوری كه جسمشان نشاط و تازگی و نیرو دارد روحشان هم سرشار از نشاط است. این موجود را – با قدرت فكر او، با قدرت خرد او، با توان جسمی او، با توان عصبی او، با نیروهای ناشناخته‌ی وجود او – خدای متعال خلق كرده است تا  از این طبیعت، از این خور و خواب و از این دنیای مادی، همچون وسیله‌یی استفاده كند و خود را به مقامات قرب الهی برساند.

نباید تصور كرد كه این نگاه، نگاه منزوی و منعزل از دنیاست، نه، راه قرب الهی از وسط همین مادیات عبور می كند، اما در مادیات متوقف نمی‌شود. گناه بزرگ بشریتی كه خود را در مادیت غرق كرده است، این نیست كه به دنیا پرداخته است، گناه او این است كه فراتر از خواستهای مادی، آرمانی را، ستاره‌ی درخشانی را، هدف و سرمنزل بلندی را تصور نكرده است.

ب – دوره جوانی مظهر درخشندگی‌های آفرینش الهی

  •  جوان در هر جامعه و كشوری، محور حركت است. اگر حركت انقلابی و قیام سیاسی باشد، جوانان جلوتر از دیگران در صحنه‌اند. اگر حركت سازندگی یا حركت فرهنگی باشد، باز جوانان جلوتر از دیگرانند و دست آنها كارآمدتر از دست دیگران است. حتی در حركت انبیای الهی هم - جمله حركت صدر اسلام - محور حركت و مركز تلاش و تحر ك، جوانان بودند.

آن كشورهایی كه جوان كم دارند - كما این كه بعضی از كشورها امروز به خاطر بعضی از سیاستهای تنظیم نسل و خانواده و از این حرفها، دچار كمبود نسل جوان هستند - ولو در علم و تكنولوژی و ترقیات جلو باشند، كارشان لنگ است، مجبورند از كشورهای دیگر جوان قرض بگیرند! جوان و جوانی، یكی از درخشندگیهای آفرینش الهی است. دشمنان جوامع این نكته را خوب تشخیص داده‌اند و بخصوص روی آن انگشت گذاشته‌اند.

بخش نخست : وظایف اجتماعی جوانان

الف-استفاده از فرصت‌ها برای تهذیب نفس، كسب معرفت

    §  یك رقیب وجود دارد كه پشت او را به خاك رساندن و او را عقب گذاشتن، ارزشش بیشتر از همه اینهاست و آن هوای نفس انسان است. قوی ترین مردم كسی است كه بر هوای نفس خود غلبه پیدا كند، «من غلب هواه». و الا خیلی از آدمهای قوی و زورمند در مقابل هوای نفس خود ضعیف می‌شوند. وقتی انسان در مقابل هوای نفس خود ضعیف شد، آن وقت برای یك چیز كوچك اسیر یك انسان بسیار ضعیف‌تر از خود می‌شود و به خاطر هوس جنسی و پول پرستی و مقام پرستی ذلیل می‌شود.

ب- فراگیری علوم

1-               اهمیت فراگیری علوم برای سازندگی كشور و بنیانهای اقتصادی

اهمیت كار علمی چه‌قدر است؟ اهمیتش درجه‌ی یك است. اگر ما برای یك كشور، عزت و آبرو و رفاه و اقتدار جهانی و پیشرفتهای علمی بخواهیم، باید از طریق علم وارد بشویم. من نمی گویم برای سعادت یك جامعه، علم كافی است. می بینیم كه در دنیا جاهایی هستند كه علم هم دارند، اما واقعاً سعادتمند هم نیستند و در مشكلات فراوانی دست و پا می زنند. قطعاً علم نه فقط یك شرط لازم، بلكه یك شرط لازم بسیار مهم است و باید در كشور پیش برود. بنابراین، اهمیت علم معلوم است. اگر امروز كشوری از لخاظ علمی پیشرفت نكرد، نه اقتصادش پیشرفت خواهد كرد، نه اقتدار جهانیش پیشرفت خواهد كرد، نه زندگی مردم پیش خواهد رفت.

2-               انس با قرآن و فراگیری علوم قرآنی

تلاوت قرآن یك فضیلت بزرگ است، یك ثواب است، اما این تلاوت یك وسیله‌یی است برای معرفت. این قرآن یك اقیانوس عظیم است، هر چه بیشتر جلو بروید، تشنه‌تر می شوید، علاقه‌مندتر می شوید، دل شما روشن‌تر می‌شود. در قرآن باید تدبر كرد.

امروز مكتبهای فلسفی دنیا، مكتبهای معرفتی دنیا، در كار بشریت درمانده‌اند. باور كنید مكاتب اجتماعی دنیا در كار انسان درمانده‌اند، راه پیدا نمی كنند.

اما قرآن و آیین اسلام، به انسان، هم علم می‌دهد، هم رفاه میدهد، هم عزت می دهد، هم سكینه می دهد، «هو الذی انزل السكینه فی قلوب المومنین لیزدادول ایمانا مع ایمانهم»، «فانزل الله سكینته علی رسوله و علی المومنین و الزمهم كلمه التقوی» علاوه‌ی بر لذت دنیوی، رفاه مادی و قدرت علمی، سكینه و طمأنینه می دهد و آرامش می بخشد، و این در تاریخ تجربه شده است، امروز هم قابل تجربه شدن است.

فهرست مطالب

مقدمه ....................................................................................................................

فصل اول : بخش اول : هویت جوان و خصوصیات جوانی................................

هویت جوانی..........................................................................................................

دوره جوانی مظهر درخشندگی آفرینش الهی........................................................

ویژگیهای دروه جوانیژ.........................................................................................

تمایلات و انگیزه های دوران جوانی......................................................................

بخش دوم : نقد و ارزیابی دیدگاهها در خصوص جوان.......................................

تملق گویی و اسطوره سازی از جوان..................................................................

استفاده ابزاری از احساسات جوان......................................................................

نگاه به دوره جوانی از منظر جوان.......................................................................

قضاوت واقعی درباره جوان.................................................................................

فصل دوم : وظایف اجتماعی جوانان و خانواده‌ها..............................................

بخش نخست : وظایف اجتماعی جوانان.................................................................

استفاده از فرصتها برای تهذیب نفس، كسب معرفت.............................................

فراگیری علوم .......................................................................................................

اهتمام به ورزش برای بهره‌مندی از سلامت جسمانی و روحی ..........................

 

 

 

خلاقیت، نوآوری و ابتكار در عرصه علمی اجتماعی.............................................

اجتناب از مفاسد اخلاقی و اجتماعی......................................................................

تقویت بنیانهای اخلاقی و معنوی...........................................................................

 

 

 

تقویت اراده و ایمان برای سازندگی فردی و اجتماعی.........................................

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید