مقاله چگونگی ارائه مقالات و سمینارها

مقاله چگونگی ارائه مقالات و سمینارها مقاله چگونگی ارائه مقالات و سمینارها

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 14 KB

تعداد صفحات : 17

بازدیدها : 264

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2500 تومان

خرید این فایل

مقاله چگونگی ارائه مقالات و سمینارها در 17 صفحه ورد قابل ویرایش

مقاله چگونگی ارائه مقالات و سمینارها در 17 صفحه ورد قابل ویرایش

چگونگی ارائه مقالات و سمینارها:

كسی كه راجع به امری قضاوت می كند ولی نمی تواند آن را تشرحی و به طور مستدل بیان كند نباید هرگز هیچ فكری در مورد آن كرده باشد.

در عصر جدید بسیاری از اشخاص از طریق صحبت در میان جمع و در همایشها عقاید خود را انتشار داده و مؤثر بوده اند.

فرآیند برقراری ارتباط كلامی:

صرف نظر از انواع رابطة كلامی در جریان هفت جزو دیگر نیز وجود دارد. كه شامل گیرنده پیام، مجرای ارتباط، شنونده، بازخورد، مداخله و موقعیت است.

گوینده: برقراری ارتباط كلامی با گوینده آغاز می شود. موقعیت شما در نقش گوینده به خود شما به اعتبار شخصی شما، به معلوماتتان دربارة مطلب، به آمادگی برای صحبت، به حالت سخن گفتن، به حساسیت نسبت به شنوندگان و موقعیت بستگی دارد. این كار علاقه و ایجاد جاذبه نیز می خواهد. نمی توانید از مردم توقع داشته باشید به آنچه می‌گویید علاقه و توجه نشان دهند، مگر اینكه توجه و علاقة خودتان جلب شده باشد. البته قبل از اینكه روشها و فنون ارائه مطلب كاربرد داشته باشند نخست باید چیزی برای گفتن داشته باشید.

پیام: پیام هر چیزی است كه گوینده به شخص دیگر ابلاغ می كند. هدف شما در سمینارها و سخنرانی عمومی این است كه پیام عمدی خود را طوری ادا كنید كه واقعاً سبب برقراری ارتباط شود. دستیابی به این منظور هم به این بستگی دارد كه چه می‌گویید (پیام كلامی) و هم اینكه چگونه می گویید. (پیام غیركلامی)

پیام كلامی را درست همان گونه كه كار طلب می كند تهیه كنید. باید موضوع را به چیزی اختصاص دهید كه بتوانید در مدت زمانی كه سمینار به شما اجازه می دهد به قدر كافی درباره آن بحث كنید. باید دربارة جزئیاتی كه می تواند به شما كمك كند تحقیق و از میان آنها مقداری را انتخاب كنید تا عقاید مطروحه خود را روشن و متقاعد كننده بسازید. باید آرا و عقاید خود را طوری نظام دهید كه شنوندگان بتوانند بدون اینكه عقب بیفتند یا گیج شوند آنها را تعقیب كنند. پیام را نیز در قالب كلماتی بیان كنید كه دقیق روشن و واضح، معتبر و مناسب باشد.

پیام غیركلامی را علاوه بر پیامی كه از طریق كلمات می فرستید، از طریق لحن صدا، ظاهر، حالات، حالات صورت و ارتباط چشمی نیز بفرستید. نكته مهم اینست كه مطمئن شوید پیام غیركلامی شما پیام كلامی شما را خدشه دار نسازد.

مجرا: مجرا چیزی است كه به وسیلة آن پیام ابلاغ می شود. وقتی گوشی تلفن را برمی‌دارید تا به یك دوست تلفن بزنید تلفن مجرا یا وسیلة ارتباطی است. ممكن است در سمینارها از چند مجرا استفاده كنند و هر كدام از آنها بر پیامی كه توسط تماشاچیان دریافت می شود، اثر خواهند گذاشت در كلاس، مجرای ارتباطی مستقیم ترین نوع است همشاگردیها بدون مداخلة هرگونه وسیله الكترونیكی هم من را می بینند و هم صدایم را می شنوند.

شنونده: شنونده كسی است كه پیام ابلاغ شده را دریافت می كند. بدون شنونده هیچ رابطه‌ای برقرار نمی شود.

هر چیزی كه گوینده می گوید از طریق چهارچوب انتقالی شنونده از صافی می گذرد (كل معلومات تجارب، اهداف، ارزشها و نگرشهای وی)

از آن رو كه گوینده و شنونده افراد متفاوتی هستند هرگز نمی توانند چهارچوب انتقالی كاملا یكسانی داشته باشند و چون چهارچوب انتقالی شنونده هیچ وقت دقیقاً آن چیزی نیست كه گوینده دارد معنی یك پیام نیز در نزد شنونده و گوینده یكسان نیست. از آنجا كه افراد چهارچوبهای انتقالی متفاوت دارند باید برای هماهنگ كردن پیام با شنوندة ویژه‌ای كه مورد خطاب است دقت بسیار زیادی به خرج دهید و باید بر شنونده متمركز باشید.

چگونه صحبت كنید:

نكات كلیدی عبارتند از:

1-   قابل شنیدن باشد چنانچه مطالب شما قابل شنیدن نباشد صحبتهای شما ضایع خواهد شد.

2-   واضح باشد. اگر كلمات شما قابل فهم نباشد شنونده ضایع شده است.

3- دلنشین باشد. اگر نتوانید توجه شنونده را به خود جلب كنید جایگاه شما در برنامه ضایع خواهد شد. بنابراین مٍن مٍن نكنید یكنواخت حرف نزنید چانه خود را بالا نگاه دارید و تون صدای خود را برای انتهای اتاق تنظیم كنید.

ترجیحاً از دست نوشته های خلاصه یا اسلایدهای یادآوری كننده بجای آنكه كلمه به كلمه اصل مقاله را بخوانید استفاده كنید. از مكث های زیاد پرهیز كنید. البته خاطرنشان می شود كه پس از ارائه مطالب كلیدی و اصلی مكث كردن به شنونده كمك می كند كه به شایستگی مطلب شما را دریافت كرده و به شما نیز فرصت می دهد كه نفسی تازه كنید.

با اشتیاق نگاه كنید و حرف بزنید از سوی دیگر، نگاه خود رابه این سو و آن سو حركت ندهید استرس خود را پنهان كنید. صدای بریده بریده خوشایند نیست و زیاده‌روی در تكان دادن دستها باعث حواس پرتی می شود. گرچه علاقه، مسئولیت، حرارت، خوب است اما نباید به قیمت از دست دادن پیام تمام شود.

ارتباط چشمی:

برقراری ارتباط چشمی بسیار مهم است این امر تاثیر زیادی در جذب شنوندگان دارد. تنها با برگه هایتان یا با صفحه نمایش سخن نگوئید.

به زمین سقف یا پنجره خیره نشوید.

تنها به ردیف های جلو نگاه نكنید چرا كه به این ترتیب سایر شنوندگان را نادیده گرفته‌‌اید.

نگاهتان را بر روی فردی كه بیش از همه به شما توجه دارد متمركز نكنید.

به تمام قسمتهای سالن توجه كنید. وسط جلو چپ و راست این امر باعث می شود تمام شنوندگان به حلقه اعتماد به نفش شما كشیده شوند.

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید