مقاله بررسی آثار روانی و كاركردهای روانشناسی تبلیغات

مقاله بررسی آثار روانی و كاركردهای روانشناسی تبلیغات مقاله بررسی آثار روانی و كاركردهای روانشناسی تبلیغات

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 14 KB

تعداد صفحات : 15

بازدیدها : 191

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 4800 تومان

خرید این فایل

مقاله بررسی آثار روانی و كاركردهای روانشناسی تبلیغات در 15 صفحه ورد قابل ویرایش

مقاله بررسی آثار روانی و كاركردهای روانشناسی تبلیغات در 15 صفحه ورد قابل ویرایش 

آثار روانی و كاركردهای روانشناسی تبلیغات

تبلیغات چیست؟ در چه مواردی باید تبلیغ كرد؟ نقش تبلیغات در جهان امروز چیست؟ تأثیر روانی تبلیغات بر ذهن انسان چگونه است.

مقدمه:

امروز ما در عصر ارتباطات بسر میبریم، دورانی كه مشخصه بارز آن تلاش برای باور های همگانی است. زمانی كه با حضور شبكه های ماهواره ای و كامپیوتری فاصله نقاط كره زمین نامفهوم شده است با وجود شبكه های كامپیوتری می توان از همین جا به طرف دیگر كره خاكی رفت. وارد كتابخانه ای در محله كوچكی در فلان شهر شد و سراغ یك جلد كتاب را گرفت. اكنون در هر دقیقه هزاران كالای نو در سطح جهان وارد بازار می شودكه تكمیل تر و كار آمد تر از قبل بوده است و تولید كنندگان می كوشند تا بازار هایی برای محصولات خود پیدا كنند ولی چگونه و در كجا شاهد هستیم كه شبكه های ماهواره ای علاوه بر پیامدهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ابزار ارزان در سطح وسیعی برای كالاهای تجاری نیز می باشد و كشورهای غربی با آوردن ماهواره ها به مشرق زمین علاوه برفرهنگ و علم،بازار فروش خوبی برای كالاهای خود پیدا كرده اند بطوری كه كمپانی های بزرگ مثل تویوتا باید برای تبلیغ خود در این شبكه ها آگهی بدهند، زیرا در كشور ژاپن پدیده های شبكة ماهواره ای بیشتر از شبكه های داخلی است. امات در كشور ما تبلیغات حیطه و شكلی دیگر دارد و قابل مقایسه با كشور های قبلی نیست. در این نوشته ابتدا به تعریف تبلیغات، شرایط تبلیغ و سپس به بررسی روانشناسی تبلیغات، حیطه و انواع تبلیغات در جهان می پردازیم و در انتها توجه شما را به نظر چندین تولید كننده در مورد تبلیغات كالاهای خود و در مقابل، نظر افراد را در مورد كالاهای تبلیغاتی جلب می نمائیم.

تبلیغات چیست؟

ساده ترین تعریفی كه می توان برای آن داشت این است كه بگوییم رساندن پیام یا خبر است. تبلیغات یعنی انتشار و ترویج منظم و برنامه ریزی شده در یك كالا یا یك نظر ویا عمل و فرایند اشتغال دانش یا مهارت. تبلیغ در غرب چنین تعریف شده. ایجاد تغییرات مطلوب در افكار عمومی به منظور رسیدن به اهداف مشخص و در كنار تعریف تبلیغ باید گفت كه مكان آن اغلب در نشریات شبكه های تلویزیونی و رادیویی و ماهواره ای و پوستر های سطج شهر است. همنچنین باید گفت كه در حیطة سیاست. سینما و تجارت كاربر فراوانی دارد كه آن را می توان در چهار مورد زیر خلاصه كرد:

1-   منبع پیام: یعنی چه كسی بیان كننده تبلیغ است.

2-   خود پیام: یعنی چه چیزی را تبلیغ می كنیم.

3-   زمینه ارائه پیغام: چگونه و در چه وضعیتی تبلیغ می شود.

4-   پیغام برای چه گروهی: مخاطبین پیغام تبلیغی چه كسانی هستند.

    · منبع پیام آن كسی است كه به بیان و توصیف كالا می پردازد. لحن بیان. وضع ظاهر، لباس، تخصصی كه گوینده دارد و محبوبیت آن شخص در اجتماع همه باعث می شود تا افراد به خرید كالا ترغیب شوند.

    · خود پیام كه می تواند كالا و عقیده باشد، به تنهایی بسیار مهم است. پیام باید موضوعی باشد كه عواطف، هیجانات و احساسات مخاطبین را برانگیزد. مثلاً احساس ترس در پذیرفتن واكسن ها مؤثر می باشد یا احساس میهن دوستی و مبارزات سیاسی یك فرد می تواند بیشترین توجه را جلب كند.

    · محتوای پیام: پیام باید با عقاید و باور های قومی و ملی و جامعه بسیار نزدیك باشد و بطور مداوم ارائة شود تا دوام بیشتری در ذهن مخاطب داشته باشد. همچنین زمینه. تصویر و محیطی كه در آن تبلیغ می شود بسیار مهم است. رنگها و موسیقی حروف و كلمات در كنار یكدیگر تعداد بیشتری از افراد را بسوی خود جلب می كند و محرك و تحریك چشم و گوش و ذهن افراد بایستی از حروف درشت و رنگی عكسهای زمینه بسیار زیبا، نورهای رنگی، تصاویر كامپیوتری، صدای افراد محبوب، آهنگهای شاد و روح بخش، اشعار و احادیث بزرگان استفاده می كنند.

مخاطبین هدف تبلیغات هستند.

آگهی ها برحسب جنس وسن و گروههاز اجتماعی مخاطب پیدا می كتتد و اشكال متفاوتی به خود می گیرد. باید متذكر شد كه سطح هوشی و آگاهی افراد جامعه و تجارب قبلی آنان در پذیرش و یا رد پیام و كالا بسیار مؤثر است.

می توان تقسیم بندی مخاطبان را چنین بیان كرد:

افراد نوباور، زود پذیرندگان ، پذیرندگان اولیه، پذیرندگان ثانویه، دیر باوران.

نوباوران كسانی هستند كه پیش از دیگران آمادگی پذیرش و پیروی از پیامهای نو و پدیده های جدید را دارند.

زود پذیرندگان افرادی هستند كه هیمن كه مشاهده كردند كه دیگران اقدام كردند. این دسته هم به تبعیت از آنان اقدام می كنند.

پذیرندگان اولیه دسته ای از افراد هستند كه جمعیت نسبتاً زیادی را تشكیل می دهند و هنگامی اقدام به پیروی و پذیرش علمی پیام می كنند كه از نتیجه كار و حركت گروههای زود پذیرنده آگاه شوند.اما پذیرندگان ثانویه هنگامی پذیرش می كنند كه مطمئن شوند حدود نیمی از افراد جامعة مخاطب، پیام را پذیرفته اند و لذا با اتكاء به حركت اسن گروه اقدام به پیروی می كنند. دیرباوران هنگامی پذیرش دارند كه تقریباً اكثریت قریب به اتفاق پیام گیرندگان پیام را پذیرفته و به كار بسته اند.

بررسیها نشان میدهد كه زنان نسبت به مردان بیشتر و جوانان و كودكان نیز بیشتر از پیران تحت تأثیر تبلیغات قرار می گیرند.

مهندس كامپیوتر شركت 30 ساله:

با مطالعه به روی كامپیوتر خواهیم دید كه در ابتدا كارخانه های تولیدی آن را چقدر ساده ساختند و سپس با رقابتی كه بین كارخانه های تولیدی پیش آمد هر كارخانه تلاش كرد كامپیوتری مجهزتر و سبكتر بسازد كه این رقابت در سطح وسیعی بود. اكنون همین كالا سبك ترین و بالاترین كیفیت كاری را دارد و این تمامش به نفع مصرف كننده است. تبلیغات پشتوانه محكمی برای كالاهاست و وسعتی به بزرگی سطح دنیا دارد. از غرب تا شرق در تمام دنیا، كامپیوتر به عنوان یك كالای مصرفی نمود پیدا كرده و حتی كشورها را نیز تحت تسلط خود گرفته است. من فكر می كنم تا 10 سال دیگر در شهر تهران اگر كسی با كامپیوتر آشنا نباشد نمی تواند به بانك و سینما برود، سوار اتوبوس و قطار شود، از مغازه های بزرگ خرید كند و از بزرگراهها عبور كند.

تولیدی و فروشنده پوشاك: به قول معروف مردم گفتار آدمهای نیك را كاملتر و آسانتر از دیگران باور می كنند. تبلیغات در مورد كالایی انجام می گیرد كه روی دست مانده است و بازار فروشی ندارد. هر كالا با كیفیت خود، تبلیغات خود را انجام می دهد و من نیز هیچ نیازی به تبلیغات ندارم.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید