سلامت روان در دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری

سلامت روان در دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری سلامت روان در دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 63 KB

تعداد صفحات : 22

بازدیدها : 213

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

مقاله سلامت روان در دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری

 سلامت روان در دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری

یكی از مشكلات عمده­ای كه نسل جوان جامعه با آن رو به روست، خطر گرایش به مصرف سیگار است. از آن جا كه مصرف این گونه مواد (انواع سیگارها، قرص­ها، مخدرها و...) در بین جوانان و نوجوانان رو به افزایش است، وظیفه والدین، مربیان و سایر نهادهای اجتماعی و آموزشی برای آگاه ساختن قشر جوان از عواقب مصرف سیگار به مراتب سنگین­تر از قبل می­شود. با توجه به این موضوع، والدین و مربیان باید سعی كنند با استفاده از روش­ها و آموزش­های لازم، بچه­ها را از همان دوران كودكی و پیش نوجوانی با آثار زیان بار مصرف سیگار و اثرات و پیامدهای ناشی از آن بر جسم و روان شان مطلع سازند.

به رغم نکوهش و مذمت در مضرات سیگار و هشدار محققان، پزشکان و کارشناسان بهداشتی و فعالیت رسانه‌ها در مورد این بلای خانمانسوز و قاتل خاموش، باز هم به وفور مشاهده می‌کنیم که افراد بسیاری در جامعه همچنان به کشیدن سیگار و دود کردن وجود خود مشغول هستند و هیچ توجهی به این هشدارها و علایم خطر ندارند و افراد دیگر را به این ورطه و منجلاب می‌کشند.

آیا می‌دانند که چرا سیگار می‌کشند و چه چیزی از کشیدن سیگار نصیب آن­ها می‌شود یا چه خسارات جبران‌ناپذیری به روح و جسم و اگر صاحب خانواده هستند به خانواده بیگناه آن­ها وارد می‌شود و جدای از این چه ضربه‌ای به افراد جامعه­ به خصوص نوجوانان، جوانان و قشر دانشجو که در حالت هشدار قرار دارد وارد می‌شود؟!

باید بدانیم که اگر راهکارهای پیشگیرانه و موثر در شیوع مصرف سیگار و سیگار در میان نوجوانان و جوانان در نظر گرفته نشود، همواره باید نگران عواقب به مراتب بدتری از این بلای خانمانسوز در میان نسل فردای جامعه باشیم!

افرادی كه نگرش­ها و باورهای مثبت و یا خنثی به سیگار دارند، احتمال مصرف و اعتیادشان بیش از كسانی است كه نگرش­های منفی دارند. این نگرش­های مثبت معمولاً عبارتند از: كسب بزرگی و تشخص، رفع دردهای جسمی و خستگی، كسب آرامش روانی، توانایی مصرف مواد بدون ابتلا به اعتیاد.

از آنجا كه محیط آموزشی بعد از خانواده، مهم­ترین نهاد آموزشی و تربیتی است، می­تواند از راه­های زیر زمینه ساز مصرف سیگار در نوجوانان باشد:

بی توجهی به مصرف سیگار و فقدان محدودیت یا مقررات جدی منع مصرف در محیط آموزشی، استرس­های شدید تحصیلی و محیطی، فقدان حمایت اساتید و مسئولان از نیازهای عاطفی و روانی به خصوص به هنگام بروز مشكلات و طرد شدن از طرف آنان. تحقیقات نشان می­دهند، افرادی كه به انواع سیگار اعتیاد پیدا كرده اند، اغلب اولین تجربه­شان را به صورت تفریحی و با کشیدن سیگار و در دوران نوجوانی كسب كرده بودند و به تدریج اعتیاد آنان، از حالت تفریح خارج شده و با تكرار و زیاد شدن میزان مصرف، معتاد شده­اند. گروهی دیگر از جوانان و نوجوانانی كه شروع به مصرف سیگار می­كنند، اظهار می­دارند كه برای فرار از مشكلات و مسائل زندگی روزمره و داشتن احساسی بهتر از احساس فعلی شان دست به این كار زده­اند.

فهرست مطالب

فصل اول. 1

کلیات... 1

مقدمه:2

بیان مسأله:2

اهمیت و ضرورت تحقیق:3

فرضیهها یا سئوالات:6

تعریف اصطلاحات، مفاهیم کلیدی و متغیر ها:6

تعاریف نظری:6

تفاوت عادت و اعتیاد. 7

بهداشت روانی:8

تعاریف عملیاتی:8

فصل دوم. 9

مقدمه. 10

دوره نوجوانی و جوانی.. 12

رفاه اقتصادی خانواده :17

نابرابری های اقتصادی و اجتماعی:17

روش‌‌های مقابله با فشار همسالان. 19

واكسیناسیون ذهنی.. 19

آموزش قاطعیت.. 19

آموزش مهارت‌های زندگی و اطلاع رسانی.. 19

منابع 20

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید