مقاله بازاریابی محصولات کشاورزی

مقاله بازاریابی محصولات کشاورزی مقاله بازاریابی محصولات کشاورزی

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 13 KB

تعداد صفحات : 24

بازدیدها : 381

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

مقاله بازاریابی محصولات کشاورزی

مقاله بازاریابی محصولات کشاورزی

موضوعات مورد بحث در مقاله:

سمینار بازاریابی محصولات کشاورزی

وضعیت مارکتینگ درکشور ما

.........................................................

سمینار بازاریابی محصولات کشاورزی

آن چه که در پی می آید اولین بخش گزارشی از کارگاه «بررسی سیاست اصلاح  نظام بازار محصولات کشاورزی در ایران» است که  از سوی دفتر مطالعات ایسنا، برگزار شد.

در این کارگاه دکتر صدرالاشرافی، مدیر گروه سابق  اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران و دکتر امیر محمدی نژاد عضو هیات علمی واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی،  حضور داشتند.
دکتر صدرالاشرافی در این مصاحبه که از سوی زهرا شعبان نژاد کارشناس اقتصاد کشاورزی سرویس مسائل راهبردی خبرگزاری دانشجویان ایران انجام شد  اختلاف زیاد میان قیمت باراز مزرعه و بازار مصرف را یکی از روشن  ترین معضلات نظام بازار محصولات کشاورزی عنوان می کند و یادآور می شود به رغم آن که این مشکل یکی از قدیمی ترین مشکلات بازار محصولات کشاورزی در ایران است، اما هیچ چشم اندازی برای حل آن دیده نمی شود. این در حالی است که بند 7 سیاست های کلی نظام در بخش کشاورزی، بر اصلاح نظام بازار محصولات کشاورزی  همزمان با ساماندهی فرآیند تولید تاکید دارد.

دکتر صدرالاشرافی به برخی از مهم ترین عوامل پیدایی اقتصاد حاشیه بازاریابی اشاره می کند و توضیح می دهد که نقصان های موجود در سیاست خرید تضمینی که یکی از مهمترین سیاست های حمایتی رایج در  دنیا برای حمایت از قیمت (دریافتی تولید کننده) محصولات کشاورزی است، چگونه  باعث  می شود  که رشد بازار حاشیه بازار یابی می شود. 

دکتر سید مهریار صدرالاشرافی فارغ التحصیل دکتری اقتصاد کشاورزی و اقتصاد توسعه از دانشگاه مونپیلیه  فرانسه است. وی پیش از این به مدت 10 سال مدیر گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران بود. مدتی مسوولیت ریاست دانشکده  اقتصاد دانشگاه تهران را عهده دار شد واکنون پس از بازنشستگی به عنوان مدیر گروه اقتصاد کشاورزی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت  های آموزشی خود را ادامه می دهد.

...

وضعیت مارکتینگ درکشور ما

توجه کنید که مارکتینگ  یک موضوع کلی است که شامل 2 مقوله  بازاریابی و بازاررسانی می شود. بازاریابی بدان معنی است که محصول برای فروش موجود است و درمرحله بازاریابی باید به دنبال بازارهای جدید رفت. البته چنین اقدامی رادر داخل نیزمی تواند انجام گیرد. دراین مرحله باید به بررسی این نکته پرداخت که چه محصولی، درکدام بازار، مشتری بیشتری دارد و قیمت مناسب تری برای آن پرداخت می شود.

مساله بازاریابی، بیشتربرای کشورهای توسعه یافته مطرح است. بنابراین ما باید به دنبال راهکارهایی باشیم که بتوان محصولات داخلی را در بازارهای جهانی به فروش برسانیم.

 متاسفانه در حال حاضر اکثر محصولات کشور، به صورت فله ای صادر می شود. برای نمونه صادرات محصولاتی مانند زعفران، خرما و پسته نیز به روش فله ای انجام می گیرد و در رعایت اصول بهداشتی و بسته بندی این محصولات مشکلاتی وجود دارد.

خرماهایی که درکشورما عرضه می شود، اکثرا به شکل بسته های 5 کیلویی است که بسته بندی نامناسبی نیزدارند، درحالی که، کشورهایی مانند ترکیه یا امارات متحده عربی که بزرگترین وارد کننده و صادر کننده  خرما هستند، خرما به صورت بسته بندی های بسیار شیک و بهداشتی به چند برابر قیمت در بازارهای جهانی عرضه می کنند. همچنین در این زمینه می توان به صادرات پسته کشوراشاره کرد. در کشورما پسته در گونی یا بسته بندی های چند کیلویی به بازار عرضه می شود. این درحالی است که هیچ کشوری پسته را به صورت کیلویی  عرضه نمی کند بلکه با خرید فله ای پسته ازکشورما، آن را در بسته های چند گرمی به  چند برابر قیمت  خریداری شده در بازارهای جهانی به فروش می رسانند.

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید