پایان نامه مقایسه اضطراب فرزندان با ناپدری و بی پدر

پایان نامه مقایسه اضطراب فرزندان با ناپدری و بی پدر پایان نامه مقایسه اضطراب فرزندان با ناپدری و بی پدر

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 42 KB

تعداد صفحات : 92

بازدیدها : 202

برچسبها : دانلود پایان نامه اضطراب ناپدری

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه مقایسه میزان اضطراب كلی دانش آموزان دختر و پسر محروم از پدر كه مادرشان ازدواج مجدد كرده اند و آنهایی كه مادرشان بعد از فوت پدر ازدواج مجدد نكرده اند

پایان نامه حاضر به بررسی و مقایسه میزان اضطراب کلی دانش آموزان دختر و پسر محروم از پدر که مادرشان ازدواج مجدد کرده اند (با نا پدری) و آنهایی که مادرشان بعد از فوت پدر ازدواج مجدد نکرده اند، می پردازد.

چکیده:

موضوع تحقیق حاضر بررسی و مقایسه میزان اضطراب کلی دانش آموزان دختر و پسر محروم از پدر که مادرشان ازدواج مجدد کرده اند و آنهایی که مادرشان بعد از فوت پدر ازدواج مجدد نکرده اند و همچنین دانش آموزان دختر و پسر دارای هر دو والد اصلی، می باشد که این افراد در پایه سوم راهنمایی و در محدوده سن 16-14سال قرار گرفته اند و نمونه گیری به صورت تصادفی از کلیه مدارس راهنمایی دخترانه و پسرانه شهر تهران در سال تحصیلی 84-83 انجام گرفته است

بررسی و مقایسه به وسیله اجرای آزمون اضطراب آر.بی.کتل صورت گرفته است و همچنین پرسشنامه ای به منظور تفکیک دانش آموزان محروم از پدر با ناپدری و دانش آموزان بی پدر، و بررسی نظارت آنها در این امر؛ تنظیم شده و از دانش آموزان خواسته شد که پس از اتمام پاسخگویی به آزمون به سوالات این پرسشنامه جواب دهند.

سرانجام اینکه فرض کلی پژوهش مبنی بر معنادار بودن تفاوت میزان اضطراب دانش آموزان محروم از پدر که مادرشان ازدواج مجدد کرده اند و آنهایی که مادرشان ازدواج مجدد نکرده اند تایید نشد. البته بین میانگین این دو گروه تفاوت وجود داشت بطوریکه میانگین اضطراب گروه اول کمتر از میانگین اضطراب گروه دوم بود. ولی دو فرض دیگر پژوهش مبنی بر تفاوت میزان اضطراب دو گروه ذکر شده در بالا با دانش آموزان دارای هر دو والد تایید شد. همچنین مطابق با نتایج پاسخهای دانش آموزان به پرسشنامه دوم اینطور گزارش می شود که اکثرا با امر ازدواج مجدد مادر مخالف بوده و آنهایی که مادرانشان ازدواج مجدد کرده اند دلیل این امر را بیشتر اصرار اطرافیان می دانند.

فصل اول

مقدمه

ازدواج مسئله مهمی است که بسیار سفارش شده است زن ومرد افریده شده اند تا در کنار یکدیگر قرار گرفته و آرامش یابند. زن و مردی که هر کدام تنها زندگی می کنند می توانند باا زدواج به افق تازه ای از زندگی دست یافته و با مشارکت یکدیگر بسیاری از مشکلاتشان را که شاید به تنهایی از عهده حل آنها بر نمی امدند را حل کنند و همچنین از نظر سلامت روانی نیز تامین می شوند.هر چند ممکن است بعضی از ازدواج ها سرانجام خوشایندی نداشته باشد.

و کانون به علت های مختلف از هم بهپاشد ولی در مجموع می توان گفت که در روزگار پر کشمکش امروز ، شاید تنها جای امنی که می توان یافت محیط خانه و زندگی در کنار افراد خانواده است .

در خانواده علاوه بر حضور زن و مرد که بعد ها نقش مادر و پدر را بر عهده می گیرند، فرزندانی نیز وجود دارند که تربیت و پرورش آنها بسیار حائز توجه و اهمیت است و پدر و مادر در قبال این امر نقش اساسی بر عهده دارند که باید با مشارکت یکدیگر این نقش را ایفا کنند.

...

در این پایان نامه، پژوهشگر به دنبال آن است که پس از انتخاب تصادفی دانش آموز دختر و پسر سوم راهنمایی کلیه مدارس شهرستان تهران در سال 84-83 که در سه گروه محروم از پدر که مادرانشان ازدواج مجدد کرده اند و آنهایی که مادرانشان ازدواج مجدد نکرده اند و همچنین گروهی از دانش آموزان دارای هر دو والد اصلی و اجرای آزمون اضطراب کتل، میزان اضطراب آنها را به علت اینکه اضطراب یکی از مهمترین عوامل تهدید کننده سلامت روانی افراد است، مقایسه و رابطه آنها را ارزیابی کند.

اهمیت و ضرورت پژوهش

پدر و مادر به عنوان اعضای اصلی خانواده وظیفه سنگین تربیت فرزندان را بر عهده دارند و حذف نقش هر کدام در زندگی عواقب ناگواری را در بر خواهد داشت که بررسی پیامدهای آن در تمام زوایای زندگی فرزندان و در همه برهه های زمانی رشد آنها مخصوصا دوران حساس نوجوانی لازم و ضروری است.

همانطور که میدانیم امروزه تعداد مادرانی که همسر خود را از دست داده اند و مجبورند به تنهایی مسئولیت فرزندان را بر عهده بگیرند رو به افزایش است که بدنبال آن تامین معیشت خانواده، خلاء عاطفی و استرسهای روانی، توقعات زیاد فرزندان و مراقبت از آنها و دشواریهای ناشی از اینکه تنها بزرگسال خانواده محسوب می شوند، مشکلاتی است که این زنان در برابر آنها قرار می گیرند که شاید به تنهایی نتوانند از عهده آن برآیند و همچنین فرزندان نیز ممکن است در اثر فقدان پدر دچار کمبود ها و مشکلاتی شوند که شاید در این میان حضور فرد دیگر در کنار مادر و فرزندان همچون یکی از اعضای فامیل و یا ازدواج مجدد مادر و حضور ناپدری بتواند اندکی از مشکلات آنها را حل کند، به شرط آنکه در این کار مصلحت مادر و فرزندان در نظر گرفته شود، اگر چه ما در جامعه ای زندگی می کنیم که اکثرا معتقدند مادر به تنهایی نمی تواند زندگی را اداره کند و از طرف دیگر همگان دید منفی نسبت به ازدواج مجدد و حضور ناپدری دارند و فرزندان نیز ممکن است با تحقق این امر مخالف باشند.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید