تحقیق جایگاه و اهمیت دولت

تحقیق جایگاه و اهمیت دولت تحقیق جایگاه و اهمیت دولت

دسته : فقه و حقوق اسلامی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 50 KB

تعداد صفحات : 81

بازدیدها : 304

برچسبها : دانلود تحقیق دولت

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی و مقاله بررسی جایگاه و اهمیت دولت و حکومت و بررسی نظر اسلام و بزرگان

تحقیق دانلودی حاضر مقاله ای جامع در خصوص دولت و حکومت و بررسی جایگاه و اهمیت آنها از نظر فلاسفه، اسلام و قرآن و ... میباشد. در این تحقیق به مباحثی که در فهرست مطالب آمده پرداخته شده است و در زیر بخشهایی از متن پروژه آورده شده است.

تعریف دولت

سیاستمداران، جامعه شناسان و اقتصاددانان در مورد تعریف واژه دولت اتفاق نظر ندارند و نتوانسته اند تعریف واحدی را برای واژه دولت عرضه کنند و علت آن این است که هر یک از ایشان واژه دولت را بر طبق طرز تفکر خاص خود تعریف کرده اند و به جهات و جنبه های دیگر آن توجهی نداشته اند. تا آنجا که بعضی از پژوهشگران 145 تعریف برای واژه دولت شمرده اند که همه آنها با هم اختلاف دارند و ما بعضی از آنها را ذکر می کنیم:

الف - هولاند در تعریف واژه دولت می گوید: دولت، مجموعه افرادی است که در سرزمینی معین زندگی می کنند و از حکومت اکثریت و یا گروهی از خودشان اطاعت می کنند.

ب - فوش می گوید: دولت مجموعه ای دایمی و مستقل، متشکل از افرادی است که در سرزمینی مشخص زندگی می کنند و یک حکومت منظم، آنها را رهبری می کند با ین هدف که تمامی افراد و نیز هر یک از آنها را از زندگی و حقوق ملی برخوردار سازد.

ج - دکتر احمد رافت در این باره می گوید: دولت جماعتی بزرگ از انسانهاست که در سرزمین معینی به طور ثابت سکونت دارند و در مقابل حکومتی مشخص سر تسلیم فرود می آورند و آن حکومت موظف است کیان جامعه را حفظ کند و اداره را بر عهده گیرد.

اینها بعضی از تعریفهایی بود که درباره دولت شده است و ذکر دیگر تعاریف لزومی ندارد آنچه مهم است این است که لفظ دولت، با همه این تعاریفی که برایش ذکر شده در لغت عرب به این معانی نیامده است بلکه در معانی دیگر مانند غلبه و نیز به معنای مال هم آمده است.

اهمیت دولت

بسیاری از فلاسفه قدیم و جدید به ضرورت وجودی دولت معتقدند و می گویند: وجود دولت امری طبیعی است که انسان به مقتضای فطرت خود به آن گرایش دارد. جامعه شناسان یونانی نیز بر این عقیده تاکید داشته اند و دلایلی هم بر آن اقامه کرده اند که ما به بعضی از آنها اشاره می کنیم:

الف - معلم اول (ارسطو) رئیس فلاسفه و بنیانگذار مکتب سیاسی معتقد است که وجود دولت ضروری است وی می گوید: وجود دولت یک امر طبیعی است و انسان طبعا موجودی اجتماعی است و آن کسی که طبعا و نه از روی تصادف ، خارج از دولت و نظام دولتی زیست می کند یا انسان وحشی است و یا مافوق انسان می باشد .

ب - افلاطون معتقد است که زندگی شایسته فردی، جز با وجود دولت حاصل نمی شود، زیرا طبیعت انسان نیازمند به زندگی اجتماعی و سیاسی است. پس وجود دولت ازبدیهیات است که مردم ناگزیر از پذیرش آن هستند.

ج- هگل معتقد است که دولت پدیده ای اجتماعی و متحرک است و مظهر برترین مرحله پیشرفت تاریخ جهان به شمار می آید.

منابع حکومتی در اسلام

منابع حکومتی در اسلام عبارتند از:

1 - قرآن کریم:

اولین مرجع و گواراترین سرچشمه فیض برای احکام اسلامی، قرآن کریم است. مرجعی که خداوند درباره آن می فرماید: هیچگونه باطل از هیچ نظر و از هیچ طریق به سراغ قران نمی آید.

قرآن اولین مرجع برای هر چشمه قانونگذاری است. بیش از 500 آیه قرآن تنها مربوط به احکام است. مسلمانان باید به نصوص و احکام قرآن عمل کنند زیرا قرآن حجت و گواه خداوند بر بندگان و مخلوقاتش می باشد.

2 - سنت :

دومین مرجع برای کلیه احکام و قوانین اسلامی، سنت است. زیرا از طریق سنت، احکام و قوانین اسلامی به دست می آید و ناسخ از منسوخ ممتاز می شود. سنت در لغت به معنای سیره و روش پیامبر است و در شرع اطلاق می شود بر آنچه از قول، فعل و یا تقریر پیامبر (ص) که به ما رسیده است. مقصود از قول پیامبر (ص) احادیثی است که آن حضرت در مناسبتها و موارد مختلف بیان داشته است.

افعال و اعمال پیامبر همچون اقوالش، حجت است و بر سه نوع است:

1 - افعال فطری و غریزی که دیگر مردم در آنها با حضرت شریک اند همچون خوردن، آشامیدن، خوابیدن و …

2 - اعمال عبادی یعنی اعمالی که برای مقبول شدن در درگاه خداوند، نیاز به قصد قرب دارد و بدون قصد قرب صحیح نخواهد بود مثل نماز و روزه و …

3 - معاملات پیامبر که مقصود از معاملات، اعمالی است که نیاز به قصد قربت ندارد مثل خریدوفروش ، اجاره و …

همانطور که خداوند در قرآن کریم می فرمایند که: البته زندگی رسول خدا برای شما سرمشق نیکویی است پس افعال و اعمال پیامبر (ص) بر تمامی مسلمانان حجت می باشد.

تقریر پیامبر همچون اقوال و افعالش، حجت است و مقصود از آن این است که در حضور پیامبر مسلمانان، فعلی ار انجام دهند و آن حضرت بر آنها اعتراض نکند و این تایید ضمنی دلیل بر مباح بودن آن فعل و عمل است، زیرا اگر آن عمل نامشروع و غیرمباح بود، بر آن حضرت واجب بود مسلمین را از آن آگاه کند.

فهرست مطالب تحقیق

تعریف دولت

اهمیت دولت

نظریه اسلام

الف - ضرورت وجود دولت

ب - اختیارات گسترده

ج - اهمیت فرد

د - محدود کردن فعالیتها و اختیارات دولت

ه - مراقبت و کنترل دولت

ارکان دولت

زیربنای دولت

انواع حکومت

دموکراسی

مفهوم دموکراسی

ارکان دموکراسی

اشکال دموکراسی

ویژگی های نظام پارلمانی

دموکراسی و اسلام

نظام آریستوکراسی

حقیقت حکومت و منابع آن در اسلام

منابع حکومتی در اسلام

طبیعت حکم و قانون در اسلام

خلافت اسلامی

ضرورت وجود رهبر

امتیازهای بین المللی رهبر

وظیفه فرمانبرداری

مدت حاکمیت حاکم در اسلام

تشکیلات حکومت اسلامی

ملاک های کارمندی در دولت اسلامی

وظایف کارمندان

رسیدگی به نیازهای کارمندان

برکناری و انفصال از خدمت

مقامهای دولتی

وزارت

انواع وزارت

قضاوت

استقلال قوه قضائیه

تعیین قاضی

شرایط قاضی

آداب قضاوت

نظریه های مربوط به حدود وظایف دولت

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید