تحقیق اعتیاد و سلامت روان

تحقیق اعتیاد و سلامت روان تحقیق اعتیاد و سلامت روان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 25 KB

تعداد صفحات : 27

بازدیدها : 297

برچسبها : تحقیق اعتیاد سلامت روان

مبلغ : 1000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی اعتیاد و سلامت روان

تحقیق دانلودی بررسی اعتیاد و سلامت روان

سلامت

از آنجا که سلامت مهم ترین و مناقشه برانگیزترین مفهوم این تحقیق است، بررسی اجمالی فضای مفهومی موجود در مورد آن اهمیت زیادی دارد، به طور کلی تعاریف متعددی از مفهوم سلامت نزد محققان و اندیشمندان رشته های پزشکی، بهداشت و جامعه شناسی وجود دارد. این مسئله نشان می دهد هیچ شیوه ساده و آسانی برای ارائه تعریف از مفهوم سلامت وجود نداشته و دستیابی به تعریفی که مورد قبول همگان باشد، براحتی میسر نیست.

سلامت بی تردید مهم ترین جنبه از مسائل حیات انسان به شمار می رود که از دوران قدیم ذهن اندیشمندان را به خود مشغول کرده است. کسانی نظیر افلاطون که سلامت را به عنوان هماهنگی میان عملکردهای بدن و افرادی نظیر جالینوسی که در مقابل سلامت، بیماری را به عنوان برهم خوردن تعادل فرض کرده اند جزء متقدمینی هستند که به تعریف این مفهوم پرداخته اند. همچنین در طول 30 سال گذشته تعداد زیادی از تحقیقات مربوط به سلامت تعاریف متعددی از آن ارائه کرده اند...

به طور کلی در تعاریف پزشکی، سلامت معادل عدم وجود بیماری فرض می شود. بنابراین در حوزه دانش پزشکی به جای ارائه تعریف از سلامت عموماً به ارائه تعریف بیماری بسنده می شود. یکی از این تعاریف که مبتنی بر پزشکی جدید است بیماری را به عنوان انحراف متغیرهای بیولوژیک قابل اندازه گیری از حد عادی یا وجود اشکال آسیب شناختی طبقه بندی و تعریف شده تلقی می نماید

در تحقیقی که از مراکز خود معرف در ایران صورت گرفته است، اختلالات رفتاری چون شخصیت ضد اجتماعی، اختلال سلوک، اضطراب و افسردگی در میان افراد معتاد پیش از درمان و پس از درمان مورد مطالعه قرار گرفته است.

در این تحقیق از 153 معتاد که به طریق نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده بودند، آزمون بعمل آمده است. براساس نتایج به دست آمده به رغم کاهش نسبی در میزان افسردگی و رفتار اعتیاد آزمودنی ها در مرحله اصلی درمان نسبت به مرحله اولیه، میزان افسردگی و تمایلات به سوء مصرف ماد (آمادگی به اعتیاد) همچنان بالا بوده است.

در این الگو سندروم افسردگی، سابقه اعتیاد، نوع ماده مخدر مصرفی و سابقه ترک اعتیاد بر تمایلات فرد به سؤمصرف و رفتار اعتیادی تأثیر می گذارد. براساس این تحقیق اختلالات روانی در گرایش مجدد به سؤمصرف پس از درمان، مؤثر دیده شده است.

تحقیقات دیگری در این خصوص انجام شده است که نابهنجاری او تاب مانی های روحی، عاطفی و رفتاری نظیر اختلالات اضطراب، افسردگی، احساس از خود بیگانگی، احساس بی قدرتی و … را از عوامل پایه ای مصرف مواد مخدر و عود مجدد عنوان نموده اند.

تحقیق دیگری در مجله بیماری های ذهنی و عصبی شماره 189 سال 2001 آمده است در این تحقیق نوجوانان معتادی که همراه با اختلالات و ناهنجاری های ذهنی و رفتاری تحت درمان قرار گرفته اند مورد مطالعه می باشند.

مطالعه فوق مقایسه ای میان ویژگی های این افراد قبل از درمان و پس از درمان، با ا فرادی که فاقد این اختلالات هستند و نتایج درمان در میان این گروئه از نوجوانان مورد ارزیابی قرار گرفته است. تعداد معتادین 992 نفر بوده است که از میان 23 برنامه درمانی ویژه نوجوانان بر محدودیت سه مدل بستری بلندمدت بستری کوتاه مدت و سرپایی، برگزیده شدند، تقریباً (64%) نمونه ها حداقل یک اختلال ذهنی را داشتند و مکرراً رفتار مختل نشان می دادند.

اختلال رفتاری این افراد وابستگی به مواد مخدر الکل متمرکز بوده و مشکلات بسیاری با خانواده، مدرسه و درگیریهای جرم خیز داشته اند.

در مقایسه ای که میان این افراد با افراد فاقد اختلالات در فرآیند درمانی صورت گرفتن نشان داده شد که علی رغم کاهش اختلالت و مشکلات رفتاری پس از درمان، آن ها گرایش به استفاده از ماری جوانا و دیگر مواد مخدر را نشان دادند و پس از 12 ماه که از درمان آن ها گذشت مرتکب اعمال غیرقانونی شدند.

در خاتمه این مقاله آمده است در جهت ارتقای نتایج درمان نوجوانان مبتلا به اختلالات رفتار اعتیادی و ناهنجاری های ذهنی، لازم است پروتک های درمانی هماهنگ با برنامه های درمان مواد مخدر، اجرا گردند...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید