مقاله ناهنجاری های ستون فقرات

مقاله ناهنجاری های ستون فقرات مقاله ناهنجاری های ستون فقرات

دسته : پزشکی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 69 KB

تعداد صفحات : 28

بازدیدها : 277

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

مقاله ناهنجاری های ستون فقرات

مقاله ناهنجاری های ستون فقرات

فهرست:

ستون فقرات

نخاع

بررسی میزان انحراف اندام فوقانی و تحتانی دانش اموزان پسر دوره ابتدایی و ارائه پیشنهادات اصلاحی – حركتی

فقر حركتی و ناهنجاری قامتی دانش آموزان

ناهنجاری های ساختار قامتی

طرح شناسایی دانش آموزان

چرا گودی بیش از حد در كمر بوجود می آید ؟

آیا درست نشسته اید ؟!؟

...............................................................................

بخشهای از متن:


ستون فقرات

نخاع یا طناب نخاعی بخشی از سیستم اعصاب مركزی است. سیستم اعصاب مركزی از دو قسمت عمده، یعنی مغز و نخاع تشكیل شده است. نخاع بافت بسیار ظریفی است كه توسط تعدادی استخوان محافظت می شود. به این استخوانها مهره گفته می شود.

نخاع در وسط این مهره ها قرار گرفته و به محل قرار گرفتن نخاع كانال نخاعی گفته می شود. مهره ها به صورت منظم بر روی یكدیگر قرار گرفته اند. مهره ها ستون فقرات را ایجاد می كنند كه به عنوان ستون بدن عمل می كند و دارای حالت انعطاف پذیری است. بعلاوه مهره ها حفاظت از نخاع را نیز برعهده دارند. دیسكها در بین مهره ها قرار گرفته اند. دیسك از موارد فیبری سفتی تشكیل شده كه در میان آن ماده نرمتری قرار دارد. وظیفه دیسك جذب ضربه است و به ستون فقرات امكان انعطاف پذیری را می دهد.
مهره ها توسط رباطهایی بهم متصل می باشند، این رباطها باعث می شوند ستون فقرات حالت ایستاده به خود بگیرد. علاوه بر این، امكان حركت به ستون فقرات را می دهند. وقتی آسیب نخاعی روی می دهد اغلب این رباطها آسیب می بینند. موارد زیادی اتفاق می افتد كه مهره ها آسیب ببینند، ولی نخاع سالم بماند، اما ممكن است نخاع با وجود سالم بودن مهره ها، آسیب ببیند.

...

فقر حركتی و ناهنجاری قامتی دانش آموزان

نگاهی به پدیده كم تحركی در جامعه و عوارض ناشی از آن

نتایج بررسی های انجام شده طی چند سال گذشته نشان می دهد كه بیش از 80درصد دانش آموزان دختر ایرانی به علت فقر حركتی به اختلالات ساختار قامتی از طیف ضعیف تا شدید مبتلایند كه در مقایسه با استانداردهای جهانی وضعیت اسفباری دارند. این در حالی است كه در این میان، وضعیت پسرهای ما هم چندان تعریفی ندارد و 3/8 درصد آنها در مقطع راهنمایی از این ناهنجاریها رنج می برند.
    
كارشناسان بهداشتی معتقدند كه علاوه براختلالات ژنتیكی، صدمات ارتوپدی و بیماریها و ژنتیك، عوامل مربوط به سبك زندگی، چون فقر حركتی، عادات نامناسب، الگوی نامناسب، حركات بدنی، افزایش وزن، وضعیت غلط بدن و پوشش نامناسب سهم عمده ای در بروز این ناهنجاریها دارند.

كاشف، مدیر كل دفتر فعالیت های ورزشی آموزش و پرورش، چندی قبل در مصاحبه با رسانه های گروهی با اشاره به انجام ارزیابی ها در 607 منطقه از723 منطقه آموزشی كشور و رجوع به 7هزار و 702 مدرسه اظهار داشته بود كه تعداد كل دانش آموزان تحت پوشش طرح در سال گذشته 459 هزار و 962 نفر بودند كه از این بین، تعداد 203 هزار و 498 دانش آموز پسر در 3هزار و 620 مدرسه و 256 هزار و 464 دانش آموز دختر در 4هزار و 82 مدرسه دخترانه تحت پوشش طرح صدور شناسنامه ساختار قامتی و آمادگی جسمانی قرار گرفتند. وی با اعلام اینكه براساس نتایج طرح، میانگین ناهنجاری های قامتی شدید در پسران 447 و در دختران 992 درصد و ناهنجاریهای متوسط در پسران 1552 و در دختران 1667 شناسایی شده ادامه داده است كه در مجموع 3664 درصد دانش آموزان پسر و 3004 درصد دانش آموزان دختر فاقد ناهنجاری بودند.وی وجود شانه نامتقارن با 6687 درصد، كمرگود با 6670، سر به جلو با 5527 و كف پای صاف با 5523 را شایع ترین بیماری های قامتی مبتلا به دانش آموزان پسرخوانده و افزوده است: <علاوه بر آنچه گفته شد، پشت كج با 4481 درصد، پشت گرد با 4445، زانوی ضربدری با 4403، پشت صاف با 3398، زانوی پرانتزی با 3345 و شست كج با 2242 درصد از دیگر بیماریهای ساختار قامتی مبتلا به دانش آموزان پسر است.>

به گفته وی، در دانش آموزان دختر نیز وجود شانه نامتقارن با 4480 درصد، كمرگود با 4453 درصد، شست كج با 4410، كف پای صاف با 3336، زانوی پرانتزی با 3330، سر رو به جلو با 2239، پشت گود با 2231، زانوی ضربدری با 2225، پشت كج با 1149 و پشت صاف با 81درصد مهمترین بیماریهای ساختار قامتی دانش آموزان دختر شناسایی شدند.وی همچنین از اجرای طرحی به منظور گسترش فعالیت های ورزشی دختران دانش آموز برای ارتباط با بخشی از سازمان یونیسف خبر داده وتاكید كرده است كه عدم فعالیت های ورزشی، مشكلات جسمی بسیاری را برای دختران به وجود می آورد كه فرهنگ سازی در میان خانواده ها به منظور بیان ضرورتهای ورزش نقش اثرگذاری دارد.كاشف معتقد است كه نیازمندی دختران به ورزش هنوز در میان افكار بسیاری از والدین جا نیفتاده است و به همین دلیل اگر برای هر دختر دانش آموز یك سالن ورزشی ساخته شود، باز هم این مشكل حل نخواهد شد. چرا كه والدین همچنان دغدغه راه و فاصله رسیدن دختران از خانه تا سالن ورزشی را دارند.وی در ادامه خاطرنشان كرده است كه ایجاد امكانات تفریحی و ورزشی سالم در مدارس می تواند تا حد قابل قبولی از بروز چنین مشكلاتی بكاهد.

 

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید