تحقیق كودك آزاری و راهكارهای آن

تحقیق كودك آزاری و راهكارهای آن تحقیق كودك آزاری و راهكارهای آن

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 30 KB

تعداد صفحات : 18

بازدیدها : 211

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

تحقیق كودك آزاری و راهكارهای آن

تحقیق كودك آزاری و راهكارهای آن

 

فهرست:

كودك آزاری عاطفی شایع ترین كودك آزاری در ایران

كودك آزاری

نظریات فروید برای ارائه راه حل

ضرورت آموزش زوج های جوان

آمار جهانی كودك آزاری

...........................................................................

بخشهایی از متن:

 

كودك آزاری عاطفی شایع ترین كودك آزاری در ایران

۲۷۵ میلیون كودك سالانه در جهان تحت آزارند

275 میلیون كودك در جهان آزار می شوند» این گفته فرید براتی روانشناس است.او صبح دیروز در اولین كارگاه آموزشی كودك آزاری و راهكارهای پیشگیری از آن در انجمن دفاع از قربانیان خشونت براساس آخرین اعلام یونیسف 275 میلیون كودك در جهان را تحت آزار اعلام می كند.

به گفته این استاد دانشگاه سالانه در انگلستان 80 هزار كودك به خاطر آزار مورد ارزیابی و سنجش كارشناسان قرار می گیرند اما با این همه موارد كودك آزاری در فرهنگ های مختلف متفاوت و نیازمند بررسی های بسیار دقیق است.

او هر عمل سلبی و یا ایجابی كه از سوی افراد جامعه، نهادها سربزند و به آسیب جسمی، روانی، عاطفی از كودك منجر شود و كودك را از حقوق خود محروم كند كودك آزاری می داند.

او می گوید: «متاسفانه در كشور ما آمار دقیقی از كودك آزاری وجود ندارد اما براساس تحقیقی كتابخانه ای كه در یك سال از 83 تا 84 انجام شده 616 مورد كودك آزاری ثبت شده است كه براساس آن 433 مورد دختر و 113 مورد پسر بوده اند.» او فوری درباره این آمارها ادامه می دهد: « در همین مدت كوتاه 88 كودك كه 59 نفر آن ها دختر بوده اند به قتل رسیدند. 138 كودك نیز ربوده شدند كه از این تعداد هم 93 نفر دختر بوده اند.» طبق این پژوهش همچنین 220 مورد آزار جنسی، كه 88 مورد آن ها دختر و 48 نفر دیگر پسر بوده اند ثبت شده است. آزارهای جنسی كه منجر به قتل شده اند طبق این پژوهش 54 مورد بوده و آزار جنسی ثبت شده نیز 96 مورد گزارش شده است.

او كودك آزاری عاطفی را شایع ترین نوع كودك آزاری در ایران می داند كه شامل سوءرفتار عاطفی دایمی است و به رشد هیجانی و عاطفی كودك صدمه می زند، آزارهای كلامی، طرد كردن، تحقیر، عدم تماس بدنی گرم و بغل كردن كودك، انتقاد كردن مداوم و مقایسه كودك با دیگر كودكان همسالش، بی توجهی به كودك، سركوفت زدن و مسخره كردن از جمله این آزارهاست.

او انواع كودك آزاری را جسمی، عاطفی، جنسی و غفلت و رها شدگی كودك می داند.به عقیده او ضربه زدن، تكان های شدید، پرت كردن، مسموم كردن، سوزاندن، غرق كردن، خفه كردن و هرگونه رفتار دیگری كه موجب صدمه به كودك یا بیمار كردن او می شود از موارد آزار جسمی كودك قلمداد می شود.

او همچنین مجبور كردن و یا راضی كردن كودك یا نوجوان را به انجام اعمال جنسی خواه كودك از آنچه انجام می دهد آگاه یا ناآگاه باشد از جمله انواع كودك آزاری جنسی می داند.

...

 

آمار جهانی كودك آزاری

براساس آمار سازمان جهانی بهداشت در سال 1999، چهل میلیون كودك زیر 14 سال در سراسر جهان در معرض انواع كودك آزاری‌ها قرار گرفته‌اند‌، ‌كودك آزاری آسیب اجتماعی است و به‌عنوان یكی از اولویتها و مسائل اجتماعی‌، ‌بهداشتی و درمانی در كشور های مختلف جهان مطرح است. آمارهای مختلف حتی در كشورهای پیشرفته بیشتر تخمینی است و موارد واقعی همیشه بیشتر از آمارهای تخمینی است، زیرا كودك آزاری از هر نوع آن ( جسمی، جنسی، بی‌توجهی و غفلت، عاطفی ) در جوامع مختلف مذموم است و در بسیاری از كشورها جرم تلقی شده و برای مرتكب آن عواقب قانونی به همراه دارد.
كارشناسان حقوق كودك در ایران می‌گویند میزان كودك آزاری رو به افزایش است و گستردگی عواملی مانند ناآگاهی والدین از رفتار درست با فرزندان، بیكاری، اعتیاد و مشكلات خانوادگی به این روند صعودی دامن می‌زند. از جمله، انجمن حمایت از حقوق كودكان در ایران می‌گوید در طول تابستان 1383 حدود 940 تماس تلفنی در ارتباط با كودك آزاری به این انجمن شده كه تقریباَ دو برابر همین آمار در تابستان سال گذشته بوده است. "هادی معتمدی" مدیركل مركز پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در مورد كودك آزاری در كشور می‌گوید: از سال47 كه خط هفت رقمی تلفن كودك راه‌اندازی شده است شاهد گزارش كودك آزاری‌های متعددی بوده‌ایم. سال گذشته حدود  1450خشونت خانگی ثبت شده كه بخشی از آن شامل كودك آزاری است كه با توجه به حجم زیاد كودك آزاری‌ها و خلاء‌های قانونی كه در این زمینه وجود دارد نیاز به اقدامات فوری داریم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در این‌باره می‌گوید: براساس نظرسنجی‌هایی كه از سوی یونیسف در 35 كشور اروپایی و آسیای مركزی صورت گرفته، در این كشورها از هر 10 كودك 6 نفر با رفتارهای خشونت‌آمیز در خانواده خود مواجه هستند.
وی بر این باور است: عمده كودك آزاری‌ها را در كشور ما را بین سنین 4 تا 14 سالگی بیان كرده و ادامه می‌دهد‌: فضای خشونت‌آمیز در خانواده‌، انتظارهای غیر‌واقعی و نا به جا از كودكان بدون توجه به توانایی‌های آنها‌، برآورده نشدن آرزوهای دوران كودكی والدین‌ و انتظار تجلی آنها از فرزندان‌، بد سرپرستی و طلاق‌، ازدواج‌های مجدد‌، بیكاری و فقر معیشتی و كیفیت نامطلوب زندگی، بیماری‌های روانی و عدم تعادل شخصیتی‌، ‌بروز رفتارهای شدید عصبی نظیر جنون آنی در والدین، تجربه مورد آزار قرار گرفتن خود والدین در دوران كودكی، خلاء‌های قانونی در رابطه با حقوق كودكان‌، تعداد زیاد فرزندان و پر‌جمعیتی خانواده‌، فقدان آموزش مهارت‌های زندگی مخصوصا دررابطه با زوج‌های جوان به دلیل عدم تجربه لازم در برخورد با كودكان‌، غفلت از مسایل تربیتی و پروشی در مدارس‌ و معلولیت‌ا از جمله عوامل اصلی بروز كودك آزاری در میان خانواده‌ها محسوب می‌شود‌.

 

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید