مقاله مفهوم نقطه سر به سر نقدی

مقاله مفهوم نقطه سر به سر نقدی مقاله مفهوم نقطه سر به سر نقدی

دسته : حسابداری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 18 KB

تعداد صفحات : 22

بازدیدها : 294

برچسبها : نقطه سر به سر نقطه سر به سر نقدی

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی رشته حسابداری در مورد مفاهیم نقطه سر به سر نقدی

مفهوم نقطه سر به سر نقدی

امروزه اولین سئوالی که از متقاضیان وام پرسیده می شود این است که نقطه سر به سر نقدی شما چقدر است؟

جریانهای نقدی و چارچوب نظری

چارچوب نظری تدوین شده توسط هیأت تدوین استانداردهای حسابداری مالی دارای موضعی صریح و روشن در ضرورت تهیه و افشای اطلاعات مربوط به گردش وجوه نقد است. این موضع با تعریف نیازهای استفاده کنندگان بالقوه از اطلاعات مالی آغاز می گردد. فرض شده است که تصور سرمایه گذاران، وام دهندگان و کارکنان از بنگاه، منبعی از وجه نقد است که منجر به تقسیم سود، پرداخت بهره، افزایش در ارزش بازار اوراق سرمایه، بازپرداخت وام ها، پرداخت بهای کالا و خدمات و یا حقوق و دستمزد می گردد. به همین لحاظ، هدف اصلی گزارشگری مالی که منعکس کننده علایق مشترک همه استفاده کنندگان بالقوه صورتهای مالی است، بر روی توانایی بنگاه در تأمین در تأمین جریانهای نقدی مطلوب متمرکز گردیده است. بیانیه شماره 1 مفاهیم حسابداری مالی است، بر روی توانایی بنگاه در تأمین جریانهای مقدس مطلوب متمرکز گردیده است. بیانیه شماره 1 مفاهیم حسابداری مالی در این زمینه گفته است:

گزارشگری مالی باید اطلاعاتی در مورد چگونگی تحصیل یا پرداخت وجه نقد، استقراض و بازپرداخت آن، معاملات مربوط به حقوق صاحبان سرمایه شامل تقسیم سود نقدی و سایر موارد توزیع منافع بنگاه بین صاحبان آن و سایر مواردی که ممکن است بر نقدینگی و قدرت پرداخت دیون آن تأثیر می گذارد، فراهم نماید... اطلاعات مربوط به جریانهای نقدی یا سایر جریانهای وجوه می تواند در آشنایی با عملیات بنگاه، ارزیابی فعالیتهای تأمین مالی، ارزیابی نقدینگی، قابلیت پرداخت دیون و تفسیر اطلاعات تهیه شده مفید و سودمند باشد.

ارزش بنگاه معادل ارزش فعلی خالص جریانهای نقدی آتی آن است و خالص جریانهای نقدی هر دوره نیز مساوی با جریانهای نقدی ناشی از عملیات منهای سرمایه گذاری نقدی دارایی ها است. همان طور که در بخش مربوط به جریانهای نقدی و چارچوب نظری این مقاله نیز گفته شد، هیأت تدوین استانداردهای حسابداری مالی امریکا به طور صریح مدل ارزیابی جریانهای نقدی را پذیرفته و این نکته را تصریح نموده است که سیستم حسابداری تعهدی و رقم سود تعهدی در مقایسه با سیستم حسابداری نقدی مبنای بهتری برای ارزیابی جریانهای نقدی آتی بنگاه است.

صورت گردش وجوه نقد

صورت گردش وجوه نقد بر آن است تا اطلاعاتی در مورد تغییرات در وجه نقد و معادل نقد در طی یک دوره حسابداری ارائه نماید. این اطلاعات می تواند در ارزیابی نقدینگی، انعطاف پذیری مالی، توانائیهای عملیاتی و ریسک بنگاه مفید باشد. منظور از معادل نقد، سرمایه گذاری کوتاه مدت و قابل تبدیل سریع به وجه نقد است که دارای دو ویژگی به شرح زیر باشد:

1- به راحتی قابل تبدیل به مبالغ مشخص وجه نقد باشد.

2- به حدی به سررسید نزدیک باشد که ریسک ناشی از تغییر در ارزش آن به لحاظ تغییر در نرخ بهره، جزئی باشد.

صورت گردش وجوه نقد یکی از صورتهای مالی است که در سالهای اخیر جایگزین صورت تغییرات در وضعیت مالی گردیده است. در صورت گردش وجوه نقد، مفهوم وجوه به عنوان وجه نقد و معادل نقد تعریف شده است. این صورت مالی منتج از سایر صورتهای مالی است زیرا بر مبنای اطلاعاتی که همگی در ترازنامه و صورت حساب سود و زیان ارائه شده اند، تهیه می شود. با این حال این صورت مالی اطلاعات جدیدی را که ناشی از تلخیص و طبقه بندی مجد اطلاعات تعهدی است، در قالب جریانهای نقدی عملیاتی، جریانهای نقدی سرمایه گذاری و جریانهای نقدی تأمین مالی ارائه می کند. این اطلاعات جدید می تواند در ارزیابی جریانهای نقدی آتی، قدرت پرداخت دیون و قابلیت انعطاف مالی بنگاه ها مؤثر باشد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید