تحقیق چشم چرانی، آثار و راهكارهای درمان

تحقیق چشم چرانی، آثار و راهكارهای درمان تحقیق چشم چرانی، آثار و راهكارهای درمان

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 30 KB

تعداد صفحات : 23

بازدیدها : 203

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

تحقیق چشم چرانی، آثار و راهكارهای درمان

تحقیق چشم چرانی، آثار و راهكارهای درمان

چشم چرانی متاسفانه یکی از بیماری ها و عادت های ناپسندی است که برخی از افراد جامعه به دلایل مختلف بدان دچار می شوند. به منظور مبارزه با این عادت ناپسند, اولا لازم است نسبت به مفهوم, آثار و عواقب و زمینه های بروز آن آگاهی بدست آورد و سپس از راهکارهای عملی برای کنترل آن سود جست. در نوشته زیر تقریبا تمامی آنچه شما در زمینه کنترل چشم و درمان چشم چرانی بدان نیاز دارید, آمده است که امید واریم مفید باشد.

معنای چشم چرانی: چشم چرانی در مقابل غض بصر و چشم پوشی, به معنای نگاه خیره و شهوت آلود به نامحرم است که با انگیزه لذت طلبی جنسی انجام می شود. ما در روابط اجتماعی خود با دیگران چه جنس مخالف یا موافق به طور طبیعی با آنها ارتباط حضوری و کلامی داریم و به آنها نگاه می کنیم, نگاهی که به هیچ وجه در آن بحث تحریک شهوت و لذت جنسی مطرح نیست, این نگاه ها داخل در مقوله چشم چرانی نیستند, ولی نگاه های ادامه داری که با انگیزه لذت جنسی انجام می شود و به تحریک شدن غریزه و میل جنسی می انجامد, تحت عنوان چشم چرانی تعریف می شود.

در قرآن آمده است :  «قل للمومنین یغضوا من ابصارهم » به مومنین بگو چشم های خویش را بپوشانند. یغضوا از ماده "غض" به معنی نگاه و صوت کوتاه می باشد و نقطه مقابل آن خیره نگاه كردن و صدا را بلند كردن است . منظور این است كه انسان به هنگام نگاه كردن معمولاً منطقه وسیعی را زیر نظر می گیرد ؛ هر گاه نامحرمی در حوزه دید قرار گرفت ، چشم را چنان فرو گیرد كه آن نامحرم از منطقه دید مستقیم و عمیق او خارج شود, یعنی به او نگاه خیره نكند اما راه و چاه خود را نیز ببیند. درحدیثی كه ویژگی های رسول گرامی اسلام ـ صلی الله علیه و آله ـ را توصیف می كند چنین آمده است : « و اذا فرح غض طرفه » وقتی كه خوشحال می شد چشمانش را به صورت نیمه بسته در می آورد . مرحوم مجلسی این جمله را در بحارالانوار چنین تفسیر كرده است: پلك چشم را می شكست و سر را پایین می انداخت و چشمها را نمی گشود, چنین می كرد تا از سبكسری و سرمستی به دور باشد . پس غض بصر یعنی كم كردن نگاه و خیره نشدن.

چشم پوشی, وظیفه شرعی یک مسلمان: قرآن کریم قض بصر و چشم پوشی از نگاه به نامحرم را وظیفه مسلمانان اعلام کرده و به زن و مرد توصیه کرده است که مواظب چشمان خود باشند. قرآن کریم می فرماید: به مؤمنان بگو چشمان خود را فرو بندند و دامن خود را حفظ كنند، این برای آنها پاكیزه تر است و خدا به آنچه می كنند، آگاه است.

...

بیماری چشم چرانی :

« قل للمؤمنین یغضوا من ابصارهم و یحفظوا فروجهم ذلك ازكی لهم ان الله خبیر بما یصنعون »1

( ای رسول ) مردان مؤمن را بگو چشمها را از نگاه ناروا بپوشند و زنان نیز فروج و اندامشان را ( از عمل زشت ) محفوظ دارند كه این بر پاكیزگی ( جسم و جان ) شما اصلح است و البته خدا به هر چه می كنید آگاه است .

از نظر روانشناسان همان طوری كه بیماری سادیسم نقطه مقابل بیماری مازوشیسم است، شهوت و بیماری چشم چرانی نیز نقطه مقابل بیماری خودنمایی است . خودنما فردی است كه خود را در معرض دید دیگران قرار می دهد و چشم چران كسی است كه ازتماشا ونگاه به دیگران لذت می برد. خودنمایی چون (آزار دوستی) حالت منفی دارد و درزنها به نسبت بیشتری دیده می شود . در حالی كه بیماری چشم چرانی مانند سادیسم حالتی برعكس دارد و از این رو این انحراف در مردها بیشتر رایج است .

بعضی پسیكانالیستها مانند ویلهم اشتگل محرومیت های جنسی را عامل این بیماری دانسته و می گویند : محرومیتهای جنسی باعث می شود كه (لی یبدو) در اعصاب چشم متمركز شود، با این تمركز،بستگی عصب چشم با اعصاب جنسی توسعه یافته وشخص از چشم چرانی لذت می برد. با دیدن اندام جنس مخالف تحریك می شود. 2

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید