پروژه بررسی تأثیر تكنولوژی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

پروژه بررسی تأثیر تكنولوژی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پروژه بررسی تأثیر تكنولوژی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 46 KB

تعداد صفحات : 91

بازدیدها : 393

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 7000 تومان

خرید این فایل

پروژه بررسی تأثیر تكنولوژی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در 91 صفحه ورد قابل ویرایش

پروژه بررسی تأثیر تكنولوژی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در 91 صفحه ورد قابل ویرایش 

پیشگفتار:

تجارب قبلی ، بینایی ، ادراك، و طرز فكرها، شكل گیری رفتارهای ما را تشكیل می دهند در دنیایی كه هر روز پیچیده تر می شود شاگردان مدرسه نیازمندند كه بیشتر و بهتر دربارة محیط خود بیاموزند و چون امكان آموختن از طریق تجربه در همه موارد وجود ندارد. لذا نحوة تدریس این پدیده ها بسیار پیچیده  می گردد . هدف این است كه شاگرد بتواند تا حد امكان  پدیده های علمی را توسط تجارب به دست آورد.

در زمینة تجربة پیامبر اكرم ( ص) می فرماید :« التجربه فوق العلم» تجربه بالاتر از دانش است.

به همین دلیل بایستی امكانات زیادتر در اختیار شاگرد قرار گیرد تا تجارب زیادتری كسب كند.

تجارب مختلف وگوناگون نشان داده است كه استفاده از رسانه ها در جریان ومیزان یادگیری شاگردان مؤثر است و از طرف دیگر ازطول زمان لازم برای آموزش می كاهد.

شناخت رسانه ها و چگونگی كاربرد هر یك از آنها و هم چنین آشنایی  با روشهای تدریس بهترین عوامل موفقیت در حسن استفاده و بهره گیری درست از انواع رسانه‌‌هاست به امید آنكه روزی فرارسد كه همه مربیان و معلمان با بهره‌گیری تكنیك ها و وسایل جدید آموزشی گام مؤثر در جهت آموزش و پرورش دانش آموزان خود بردارند.[1]

فصل اول

مقدمه: 

دستگاه تعلیم و تربیت نه تنها در ایران ، بلكه در سایر ممالك جهان وظیفة سنگینی رابر عهده دارد. سرمایه گذاری برای تربیت نیروی انسانی كارآمد كه در بخش های مختلف جامعه مشغول به كار خواهند شد. دورة ابتدایی كه به عنوان زیر بنای نیروی كار جامعه به شمار می رود باید از آموزش صحیح ومناسبی برخوردار باشد تا بتواند پاسخگوی نیازهای رو به گسترش جامعه باشد.

بنابراین مطالب آموزش داده شده باید به صورت كاربردی در زندگی روزمرة كودك قابل استفاده باشد. لذا برای رسیدن به این مقصود استفاده از وسایل كمك آموزشی از نیازهای اولیه و مهم این دوره به شمار می رود زیرا تدریسی كه حتی الامكان حواس بیشتری را در یادگیری جلب نماید موفق تر است. علاوه بر آن بعضی از مفاهیم و واژه ها را نمی توان به دانش‌آموزان فهماند و در زندگی روزمرة آنها نیز نمونه های مشابهی وجود ندارد كه با استفاده از آنها مطالب را قابل فهم كرد. در این گونه موارد باید از فلیمهای آموزشی كه مفاهیم را به صورت ملموس و واقعی ارائه می دهند استفاده نمود.

از طرف دیگر چون دانش آموزان یك كلاس تواناییهای فكری متفاوتی دارند. معلم نمی تواند با برنامة كلاس همة آنها را قانع كند. كتابهای درسی نیز در حد توان دانش آموزان متوسط تنظیم می شود. لذا معلم بایداز وسایل كمك آموزشی متنوع نظیر پوسترـ مجله ـ كتاب و … استفاده كند. بنابراین استفاده از وسایل كمك آموزشی می تواند نقش بسیار ارزنده ای در جلوگیری از افت تحصیلی و یادگیری مطالب درسی ایفا كند. تكنولوژی وكاربرد آن امروزه آنچنان گسترش یافته است كه می توان به جرأت گفت كه جدا كردن آن از آموزش نوین محال می باشد و استفاده از وسائل در آموزش این امكان را به معلم می دهد كه با اطمینان و آسودگی بیشتر به تدریس مفاهیم علمی و عملی بپردازد.

دونالد پی ایل در این زمینه گفته است كه استفاده از تكنولوژی در امر تدریس به مثابة استفاده از قایق برای رد شدن از دریا بوده و بیان این نظریه اهمیت استفاده از ابزار تكنولوژی را نشان می دهد.  

فرآیندها نوع اجزاء یا محتوایی را كه باید برای رسیدن به هدف بكارگرفته شوند . معین می سازند.

سیستم ها در سطح وسیع تری از محیط خود عمل می كنند كه این سطح وسیعتر را سیستم برتر می گویند. به عبارت دیگر هر سیستم جزئی از سیستم بزرگتری است. سیستم جزء را خرده سیستم و سیستم بزرگتر را سیستم برتر آن سیستم می گویند. مثلاً در دبستان خرده سیستمی از نظام آموزش ابتدایی است. پس نظام آموزش ابتدایی سیستم برتر دبستان است.

 نظام آموزشی ابتدایی در حالی كه سیستم برتر دبستان است ،خود سیستمی از نظام آموزش وپرورش است.   

برای روشن شدن رابطة بین هدف ، فرآیندها و اجزاء یك سیستم  كلاس درس را تحلیل می كنیم. هر كلاس درس یك خرده سیستم است. اجزاء در حال تعاملش یعنی دانش آموزان ، معلم ،تخته سیاه ،كتابها، نقشه ها ، و سایر موارد دیداری ـ شنیداری همه برای رسیدن به هدف كلاس كه یادگیری است خدمت می كنند.بسیاری از سیستمهای كلاسی از اجزائی خارج از كلاس برای رسیدن به هدف بهره می گیرند.

مثلاً بسیاری از آنها از افراد متخصص كمك می گیرند كه در كلاس حضور یابند و در رابطه با درس به معلم كمك كنند، یا بچه‌ها را به گردش علمی می‌برند. درحقیقت هرعاملی كه در پیشبرد هدفهای یادگیری كاربرد دارد .یك عنصر بالقوه سیستم كلاس به حساب  می آید. فرایند كلیة فعالیتها و عملكردهایی را كه اجزاء یك سیستم برای پیشبرد هدف به آن اشتغال می ورزند در برگیرند.بعضی از فرآیندهایی كه در سیستم كلاس جریان دارند  روشها وفنون تدریس هستند كه می توانند خواندن، بحث كردن و ‌فلیم دیدن، حل مسأله، پژوهش و … را در بر می گیرند. در كلاس درس اجزاء و فرآیندها بسیار هستند وهمه با هم در ارتباط ودر حال تعامل یا كنش متقابل هستند.

بدون كوشش برای سازماندهی و توجه به این اجزاء و فرآیندها سیستم با حداكثر كفایت خود كار نخواهد كرد. برای این كه یك سیستم با حداكثر كفایت خود كار كند باید كلیة اجزاء موردنیاز خود یا اجزاء جایگزین را در اختیار داشته باشد و به جنبه ها یا ابعاد  مختلف این اجزاء توجه كند. باید دانست كه یكی از اساسی ترین عوامل رشد آموزش و پرورش یك كشور انتقال مفاهیم به طور كلی می باشد. تكنولوژی فن انتقال بوده كه متعلم را آماده عرصة علمی و صنعتی و … می كند.

 

   موضوع:

در این تحقیق سعی شده است تأثیر كاربرد تكنولوژی آموزشی در میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دورة ابتدایی شهر تهران از دیدگاه دانشجویان مركز ضمن خدمت شهدای مكه مورد بررسی قرار گیرد و پیشنهادات و راه حل های ممكن نیز ارائه گردد تا انشاءالله كمك مؤثری برای پیشرفت و اعتلای اهداف آموزش و پرورش كشور گردد.

اهداف تحقیق:

با توجه به اهمیت و كارایی و تأثیر تكنولوژی در روند تعلیم و تربیت امروزه یكی از بهترین وظایف برنامه ریزان آموزشی كمك به كاربرد هر چه بیشتر و بهتر پیشرفتهای تكنولوژی جهت ارتقاء سطح كیفی آموزش است.

هدف از تحقیق در واقع پی بردن به اهمیت تأثیر تكنولوژی بر پیشرفت تحصیلی و درسی دانش آموزان ابتدایی است و ما به دنبال این مطلب هستیم كه به این واقعیت علمی درست بیابیم كه آیا به كار بستن رسانه ها و وسایل كمك آموزشی باعث افزایش یادگیری دانش آموزان می شود؟ نظرات آموزگاران در این مورد چگونه است ؟ چرا كه معلمان وارثان اصلی و تربیت هستند و نظر سنجی از آنان دربارة این موضوع اهمیت و ارزش رسانه ها و مواد آموزشی را برای ما مشخص می كند.

در صورتی كه آموزگاران به اهمیت و ارزش رسانه ها و تكنولوژی آموزشی اعتقاد داشته باشند و تكنولوژی آموزشی را مكمل شیوة تدریس بدانند گامهای بعدی كه در جهت تكمیل و كاربرد تكنولوژی آموزشی برداشته می شود محكمتر و استوارتر خواهد بود.

لذا این تحقیق در پی این است كه دریابد آیا كاربرد تكنولوژی آموزشی در پیشرفت تحصیلی مؤثر است ؟

هدف كلی : بررسی تأثیر تكنولوژی آموزشی در میزان یادگیری.

تاریخچه تكنولوژی آموزشی از آغاز تا كنون:

یكی از ابعاد تكنولوژی آموزشی ، استفاده از وسایل در آموزش است. استفاده از وسایل سمعی و بصری در آموزش به سالهای 1900 باز می گردد.

همراه با اختراع و ساخت سمعی وبصری جدید كتابهایی نیز در زمینة آموزش بصری نوشته شد كه نقش اصلی در آموزش را وسایل ایفا می كردند. با شروع جنگ جهانی دوم كانون فعالیتها در زمینة سمعی و بصری از محافل تعلیم و تربیت به ارتش آمریكا منتقل شد. در این دوران كه تا اواسط دهه 1940 به طول انجامید از نظر سرمایه گذاری در تولید فیلم های آموزشی و وسایل سمعی وبصری رشد بی سابقه صورت گرفت تا حدی كه بسیاری از كارشناسان نقش آن را در نتایج جنگ دوم جهانی قابل توجه شمرده اند.

به دلیل سابقه موفق بكارگیری وسایل سمعی وبصری در آموزش یكسان نیروهایی كه از نظر اطلاعات در سطوح مختلف واز نظر تعداد قابل ملاحظه بودند توجه به این وسایل بعداز جنگ جهانی دوم بیشتر شد لذا تحقیقاتی در زمینة رسانه های سمعی و بصری انجام شد. در این تحقیقات تأكید اصلی بر یافتن ویژگی های هر وسیله و چگونگی تأثیر ونقش این ویژگیها در یادگیری شاگردان بود.[2]

 

1-  اولین مرحله ـ استفاده از وسایل آموزشی:

بین سالهای 1960 ـ 1950 جریانهای جدیدی در زمینة علوم انسانی به خصوص علوم تربیتی به وقوع پیوست كه در واقع این دهه و دهه بعد را به صورت نقطة عطفی در تاریخ تكنولوژی آموزشی در آورد.

ابتدا با توجه به الگوها و نظریات ارتباط بر فراگرد ارتباط شامل فرستنده ، گیرنده، كانال و وسیله انتقال پیام تأكید داشت.

صاحب نظران علوم ارتباطات در الگوهای خود تأكید  می كردند كه در یك فراگرد ارتباط باید به تمام عوامل موجود و مؤثر در این فراگرد توجه داشت. نه اینكه تنها به وسیله ارتباط توجه داشته باشیم آن هم به صورتی كه بسیاری از متخصصان وسایل سمعی وبصری تا آن زمان انجام می دادند بنابراین از این دیدگاه كل فراگرد اهمیت داشت و وسیله ارتباط در واقع در اولویت دوم قرار می گرفت در ابتدا این دیدگاه بلافاصله تأثیری بر رشد تكنولوژی آموزشی نگذاشت ولی بتدریج نفوذ آن در توسعه دامنه تكنولوژی آموزشی مورد توجه قرار گرفت. [3]

2- دومین مرحله پیدایش نگرش سیستمی و كاربرد آن در زمینة تعلیم وتربیت:

و به خصوص در زمینه برنامه ریزی آموزشی رخداد دوم است. اعمال نگرش سیستمی در حیطه برنامه ریزی آموزشی شامل فعالیتهائی است مانندتعیین اهداف كلی و غائی یك سیستم آموزشی و سپس تجزیه و تحلیل این هدفها و تعیین بهترین راههای وصول به هر یك از اهداف تعیین شده و سرانجام ارزشیابی مداوم ومستمر سیستم آموزشی و سپس تجزیه و تحلیل این هدفها و تعیین بهترین راههای وصول به هر یك از اهداف تعیین شده و سرانجام ارزشیابی مداوم و مستمر سیستم آموزشی به منظور یافتن نواقص و اشكالات و اقدام برای رفع آن نواقص از دیدگاه سیستمی ، آموزش ، یك فراگرد در یك سیستم تلقی می شود كه خود دارای زیر مجموعه های متعددی است و تعامل بین این اجزاء و زیر مجموعه ها ، فراگرد آموزش را شكل می دهد. هدفها و عنصر ارزشیابی دائمی نیز از جمله عواملی است كه در هر زمان سیستم  آموزشی را با واقعیات خارج وسیستم های برتر ارتباط می دهد.

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید