مقاله آشنایی با بنای تاریخی سلطانیه و نگاهی بر مرمت این بنا

مقاله آشنایی با بنای تاریخی سلطانیه و نگاهی بر مرمت این بنا مقاله آشنایی با بنای تاریخی سلطانیه و نگاهی بر مرمت این بنا

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 292 KB

تعداد صفحات : 19

بازدیدها : 232

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

مقاله آشنایی با بنای تاریخی سلطانیه و نگاهی بر مرمت این بنا

مقاله آشنایی با بنای تاریخی سلطانیه و نگاهی بر مرمت این بنا

فهرست:

نگاهی بر تاریخ سلطانیه

انگیزة ساخت بنا

معنای اولجایتو

سنگ نوشتة مكتوب در حین عملیات مرمت خوانده شد.

نبود حمایت از مرمت سلطانیه و كم شدن بازدیدكنندگان از این بنا

پایان كاشی كاری تا 2 سال دیگر

قابلیت های گردشگری سومین گنبد خشتی جهان فراموش شده است


نگاهی بر تاریخ سلطانیه

  گنبد سلطانیه، در نزدیكی زنجان، كه اولین و عظیم‌ترین گنبد آجری جهان است، توسط سلطان محمد خدابنده یا اولجایتو* در طول سیزده سال بنا گردیده است. گنبد سلطانیه بنایی احداث شده در ارگ شهر یا كهن‌دژ سلطانیه پای‌تخت اولجایتو حاكم سلسله‌ی ایلخانان بوده است. مساحت این كهن‌دژ هجده هكتار بوده و توسط دیواری كه مشخصه‌ی شهرهای قدیم بوده، احاطه می‌شده است.

 جالب این كه در ساخت گنبد بزرگ شهر فلورانس از این گنبد الگوبرداری شده است. بنای این گنبد كه بعد از گنبدهای سانتامارینا و ایاصوفیه سومین گنبد بزرگ دنیاست، شامل سه بخش اصلی ورودی، تربت‌خانه و سردابه است.

انگیزة ساخت بنا

گویا انگیزه‌ی ساختن این گنبد در ابتدا برپا كردن مقبره‌ای جهت به خاك سپردن استخوان‌های حضرت علی و امام حسین بوده است. و اما در باره‌ی اولجایتو، سلطان ایلخانی، جالب است بدانید كه وی ابتدا طبق اعتقادات نیاكان خود شمن‌پرست (جادوگری و ساحره‌گی) بوده كه بعد به دین مسیحیت گریش پیدا كرده و مسیحی شده و نماینده‌ی پاپ می‌شود. بعد از آن توسط همسر خود به دین اسلام گرایش پیدا كرده و مسلمان سنی گردیده و نام محمد خدابنده را برمی گزیند. سر آخر شیعه شده و در این دوران پس از سفر به كربلا و نجف تصمیم می‌گیرد كه مقبره‌ای در سلطانیه، پای‌تخت ایلخانان بسازد و استخوان‌های حضرت علی و امام حسین را در آن دفن كند، اما در نهایت این مقبره محلی برای دفن خود وی شد و آن مقاصدش عملی نگردید.

 تزیینات و نحوه‌ی ساخت این مقبره در واقع نقطه‌ی عطفی در معماری آن دوران بوده به این شكل كه سبكی جدید را در معماری به‌وجود آورده كه از  معماری زمان سلجوقیان منفك شده است.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید