تحقیق مدیریت بیمه

تحقیق مدیریت بیمه تحقیق مدیریت بیمه

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 21 KB

تعداد صفحات : 37

بازدیدها : 193

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

تحقیق مدیریت بیمه

تحقیق مدیریت بیمه

فهرست:

تاریخچه بیمه در ایران

نگاهی به صنعت بیمه

بیمه، مدیریت بیمه

فضای كسب و كار صنعت بیمه

نقش دولت در رشد یا افول صنعت بیمه

بیمه خصوصی، بیمه دولتی

نابسامانی ها و تنگناهای صنعت بیمه

وضعیت حال و آینده بیمه

==========================

تاریخچه بیمه در ایران

بیمه به مفهوم امروزی آن در ایران سابقه چندانی ندارد. در حدود سال “1280” هجری شمسی در دو مؤسسه روسی بنام “نادژدا” و “كافكازكوری” در ایران شروع به كار كردند كه پس از انقلاب بلشویكی تعطیل شدند. بعد از آن شركت بیمه انگلیسی “آلیانس” نمایندگی خود را در ایران تأسیس كرد و شركتهای دیگر انگلیسی و آلمانی و سوئیسی در ایران شروع به فعالیت نمودند. بعدها شركت بیمه دولتی شوروی بنام “اینگستراخ” نیز در ایران شعبهای تأسیس كرد و تعداد این شركتها بتدریج افزایش یافت.

فعالیت شركتهای بیمه خارجی در ایران كه در بدو امر مفید به نظر میرسید به صورتی درآمده بود كه برای اقتصادی ملی به جار نفع، زیان آور بود از یك طرف این شركتها با استفاده از عدم اطلاع بیمه گذاران در مقابل پوششهای محدود حق بیمه كلانی مطالبه و دریافت میكردند و به بهانه های گوناگون از پرداخت خسارت سرباز می زدند و از طرف دیگر سالانه مقدار قابل توجهی ارز به صورت حق بیمه از كشور خارج مینمودند.

بیمه در ایران قبل از سال “1314” كه شركت سهامی بیمه ایران تأسیس گردید، نمایندگی های خارجی یكی پس از دیگری تعطیل شده و فقط دو شركت كه نمایندگی شركتهای بیمه “اینگستراخ” روسیه و “یوركشایر” انگلیس را داشتند باقی ماندند و این شركتها حتی تا بعد از تشكیل حكومت جمهوری اسلامی و قبل از تاریخ “4/4/58” كه شورای انقلاب شركتهای بیمه را ملی و نمایندگی های خارجی را منحل اعلام كرد به فعالیت خود در ایران ادامه میدادند. قبل از انقلاب اسلامی در ایران یك شركت بیمه دولتی (شركت سهامی بیمه ایران) و چهارده شركت بیمه خصوصی و نمایندگی خارجی (شركتهای بیمه: ملی، شرق، آریا، ساختمان و كار، حافظ، ایران و آمریكا، البرز، آسیا، امید، تهران، پارس، دانا و شركتهای نمایندگی اینگستراخ و یوركشایر) فعالیت میكردند و از سال “1351” بیمه مركزی ایران جهت هدایت امر بیمه در كشور و نظارت بر شركتهای بیمه تشكیل گردید. بعد از انقلاب ابتدا در سال “1358” با مصوبه شورای انقلاب شركتهای بیمه خصوصی ملی شده و نمایندگیهای خارجی تعطیل گردید و از شهریور ماه “1360” به جز شركتهای بیمه “آسیا” و “البرز” فعالیت سایر شركتهای ملی شده متوقف گردید.

...

فضای كسب و كار صنعت بیمه

اینكه فضای كسب و كار صنعت بیمه در كشورمان مناسب است و بستر لازم برای رشد این صنعت مهیاست، پرسش بعدی ما از آقای ضمیری بود وی با ذكر تاریخچه ای از صنعت بیمه از سال 1358 تا امروز، این فضا را چنین تشریح كرد.پس از انقلاب اسلامی و ملی شدن شركتهای بیمه در تاریخ 1358/4/4، بیمه مركزی ایران در اداره امور شركتهای بیمه دخالت مستقیم پیدا كرد و به منظور تقویت نیروی انسانی شاغل در بیمه مركزی ایران و شركتهای بیمه، اقدام به جذب تعداد محدودی از كارشناسان بیمه ای و مالی نمود.صنعت بیمه كشور در زمان ملی شدن (چهارم تیرماه سال 1358) هنوز به رشد و بلوغ كامل نرسیده بود و تاثیر اتفاقات مربوط به وقوع انقلاب در كشور، می توانست موجودیت آن را به مخاطره اندازد. بنابراین شورای انقلاب برای حفظ و نگهداری صنعت بیمه كشور و در جهت تقویت آن برای خدمت به مردم، اقدام به ملی كردن شركتهای بیمه خصوصی نمود. در آن مقطع، هیات مدیره مشتركی مركب از نمایندگان اعضای مجمع عمومی شركتهای بیمه (وزرای امور اقتصادی و دارایی، بازرگانی، برنامه و بودجه، بهداری، كار) به اتفاق رئیس كل بیمه مركزی ایران و مدیرعامل شركت سهامی بیمه ایران، اداره شركتها را برعهده گرفت. هیات مدیره مشترك به منظور اصلاح ساختار صنعت بیمه، پس از دو سال از تاریخ ملی شدن (شهریور سال 1360)، فعالیت شركتهای بیمه ملی شده به استثناء شركتهای بیمه آسیا و البرز را متوقف نمود. به این ترتیب، نوعی ادغام عملی در فعالیت دو شركت باقیمانده صورت گرفت. بیمه مركزی ایران و هیات مدیره مشترك به منظور تثبیت جایگاه قانونی شركتهای بیمه و تمركز اداره امور آنها در وزارت امور اقتصادی و دارایی، اقدام به تهیه مقدمات قانون نحوه اداره امور شركتهای بیمه نمودند كه براساس آن اولاً همه شركتهای بیمه اعم از شركت سهامی بیمه ایران كه به عنوان یك شركت دولتی فعالیت می كرد و شركتهای بیمه آسیا، البرز و دانا، دارای اساسنامه متحدالشكل، آیین نامه استخدامی مشترك و مقررات یكسان شدند؛ ثانیاً سهام همه آنها متعلق به دولت اعلام شد. به این ترتیب، تصویب قانون نحوه اداره شركتهای بیمه در سال 1367 توسط مجلس شورای اسلامی، نقطه عطفی در تعیین تكلیف شركتهای بیمه و بیمه مركزی ایران به شمار می رود.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید