تحقیق ترس در کودکان

تحقیق ترس در کودکان تحقیق ترس در کودکان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 83 KB

تعداد صفحات : 34

بازدیدها : 213

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

تحقیق ترس در کودکان

تحقیق ترس در کودکان

فهرست :

1- ترس در کودکان............................................ 1

2-ترس از تاریکی............................................. 3

3- استفاده بر تقویت کنندها.................................. 3

4-پاداش مخصوص............................................... 4

5-ترس كودكان................................................ 4

6-آیا ترس بی اساس به سطح ورشد کودک اثر دارد................. 5

7- چگونگی بر خورد با ترس کودکان............................. 6

8- مقابله با ترسهای بی اساس................................. 7

9- روشهای کسب آرامش......................................... 8

10- بچه ها از چه چیزهایی می ترسند؟.......................... 8

11- هراس های شبانگاهی....................................... 9

12- با ترس مقابله كنید...................................... 10

13-كودك و ترس از هیولا و تاریكی ............................. 11

14-بچه ای كه از هیولا می ترسد................................ 11

15-كودكی كه از تاریكی می ترسد............................... 12

16- خواب بد................................................. 12

17- ترس از شب............................................... 14

18-كودك نگران............................................... 14

19- ترس و اضطراب در کودکان.................................. 17

20- چگونگی بوجود آمدن ترس در كودكان......................... 18

21-ترس های مفید و ترس های مخرب.............................. 19

22- روشهای ازمیان بردن ترس.................................. 20

23- اضطراب و عوامل ایجاد كننده آن........................... 21

24- وسائل دفاعی مقابله با اضطراب............................ 22

25- عواملی كه باعث اضطراب در دانش آموزان می شود................................. 22

26- اثرات نگرانی بر كودكان را می توان به عوامل زیر نسبت داد: 22

27- چرا كودكان از تاریكی می ترسند؟.......................... 23

28- نتیجه گیری وخلاصه ....................................... 25

29- منابع .................................................. 27

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ترس در کودکان :

برخی كودكان هیچگاه بطور جدی معنای ترس را درك نمی كنند، اما بسیاری از آنها با مجموعه ای از تجربه های ترسناك در طول زندگی شان روبه رو می شوند. آنها از افراد غریبه، تاریكی، حیوانات، طوفان، توالت، مكانهای بسته، مرگ یا هر چیز جدید یا متفاوتی می ترسند. این گونه ترسها در برخی سنین یا دوره هایی خاص تشدید می شوند، مثلاً ترس از زلزله كه در بعضی دوران زندگی كودك رخ می دهد، بیشتر ناشی از این است كه كودك احساس می كند مبادا والدینش را از دست دهد، یا خودش بمیرد.

ترس از مرگ، یكی از ترسهای معمول در كودكان به شمار می رود و ممكن است به صورت اضطراب شدید از تنها ماندن، ناتوانی در به خواب رفتن، یا صحبت همیشگی درباره مرگ تظاهر پیدا كند. در 5 یا 6 سالگی، بیشتر كودكان سئوالاتی درباره مرگ می پرسند، اما از آنجا كه مفهوم چرخه زندگی را به طور كامل درك نكرده اند، مرگ را مرتبط با پیری می دانند و خود را در خطر نمی بینند. در 7 سالگی مشكوك می شوند كه مرگ فقط به پیرمردان و پیرزنان اختصاص ندارد و برای آنها نیز محتمل است. در نتیجه این سن بیشتر سئوالاتشان درباره بیماری ها و عوارض آنها متمركز می شود. بیشتر كودكان 9 یا 10 ساله انتظار دارند پاسخ سئوالات خود را به طور دقیق دریافت كنند. ما نباید واقعیت ها را از فرزندان مان مخفی كنیم؛ حتی واقعیت تلخی چون مرگ را بنابراین وقتی فرزند 4 ساله شما می پرسد عمه وقتی مرد كجا رفت از پاسخهای پیچیده خودداری كنید. پاسخ شما می تواند براساس و اعتقادات مذهبی استوار باشد. برای نمونه می توانید از این پاسخ ساده استفاده كنید رفت به دنیای دیگه، پیش خدا از واژه های مناسب استفاده كنید از به كار بردن واژه هایی مانند كشته شدن یا مردن خودداری نكنید، زیرا كودك معنی آنها را درك می كند. روی زندگی تمركز كنید. پس از آنكه به كودك اجازه دادی احساس خود را بیان كند و پاسخ سئوالاتش را بگیرد، روی زندگی و زنده بودن تمركز كنید درباره روشهای سالم زندگی كه موجب طول عمر می شود، بحث كنید. برای مثال، تغذیه صحیح، معاینات پزشكی مرتب، ورزش منظم و غیره. چرخه زندگی را برای كودك شرح دهید. بهترین راه برای افزایش آگاهی كودك درباره مرگ، درك زندگی است. اگر فرزندتان به سن مناسب رسیده است، اجازه دهید گیاهی را بكارد و مراحل مختلف حیات را مشاهده كند.

...

ترس از شب

ممكن است كودك شما مثل بسیاری از بچه های دیگر شب ها احساس ترس و اضطراب  كند؛ این ترس به سن او و مرحله رشد احساسی و جسمی او بستگی دارد و همین طور هم كه بزرگتر می شود با انواع مختلفی از تنشها مواجه می گردد. او باید یاد بگیرد وقتی كه او را با پرستار و یا در مهدكودك و یا مكان بازی تنها می گذارید صبور باشد و بپذیرد كه شب ها جدا از شما بخوابد. همچنین باید بیاموزد كه رفتار خود و همین طور ادرار و مدفوع و احساسات خشم و حسادت و تهاجم را كنترل كند. كودك درباره موضوعاتی از قبیل مرگ، خدا، بهشت و جهنم تفكر می كند و دچار ترس و نگرانی می شود. به زودی در می یابد كه والدین برای او آرزوهایی دارند و می ترسد كه از عهده آنها بر نیاید .

كودك نگران

كودك در هر مرحله از رشد كه باشد، حوادث خاصی ممكن است در او ایجاد نگرانی بكند، به عنوان مثال وقتی او بازی های گروهی و یا رفتن به مهدكودك را آغاز كند برای مدتی ممكن است جدایی از والدین او را نگران كند. ممكن است برای ترك ما در طول روز و شب و یا برای رفتن به رختخواب به طور جداگانه از خود تمایلی نشان ندهد و اگر شما بیمار شوید احساس تقصیر كند و فكر كند كه  كلمات پرخاشگرانه ی او این بیماری را در شما ایجاد كرده است. زمانیكه می خواهیم به كودك دستشویی رفتن را یاد بدهیم دوره دیگری از نگرانی را در او مشاهده می كنیم . او دائماً می ترسد كه مبادا نتواند خود را كنترل كند. حتی گاهی اوقات هول شده و شلوارش را خیس می كند و چون دوست دارد كه شما را هم خوشحال كند می ترسد كه شاهد ناراحتی و نارضایتی شما باشد. در بسیاری از بچه های نوپا این هیجانات در شب اوج می گیرد و رفتن به سوی رختخواب به معنای كنترل هیجانات است.

دیدن فیلم یا برنامه وحشتناك برای بچه های بزرگتر زنگ خطر است. كودك 5-6 ساله ممكن است از دیدن صحنه بچه دزدی و یا پرخاشگری كودك در مقابل والدین به شدت آشفته شود. چنین صحنه هایی برای كودك كاملاً واقعی به نظر می آید. همه كودكان تخیلات پرخاشگرانه دارند و تا حدودی نسبت به آن احساس گناه میكنند. مواردی از قبیل بیماری، اختلافات خانوادگی، جدائی، طلاق،‌ اعتیاد و مرگ و میر باعث ایجاد تشویش، نگرانی، احساس گناه و ترس در هر سنی از زندگی كودك میشوند. در شب كودك از كنترل دنیای پیرامونش مأیوس میشود، زیرا نمیتواند به طور مداوم محیط اطراف و تخیلات ناشی از احساسات خود را كنترل كند و همین وضعیت باعث بروز ترس در او میشود. جوانان هم به خاطر این كه تغییرات احساسی و جسمی سریع و دوران بلوغ را پشت سر گذاشته و از كودكی به بزرگسالی می رسند، نگرانی های اساسی را متحمل می شوند. آنها به آینده ، امتحانات ،‌ شغل ، پول می اندیشند و با فشارها و تمایلات  شخصی زیادی مواجه و گاهی ناگزیر می شوند با معیارهای خانوادگی در برخوردهای اخلاقی مخالفت كنند و ممكن است نظامهای ارزشی جدید را پایه گذاری كرده و ارزش های قدیمی را كنار بگذارند و تصور كنند كه والدین آنها دیگر تكیه گاه مناسبی نیستند ، و یا به طور كل حمایت والدین خود را  رد كنند .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید