چادر مشکی و تکنیک های تولید

چادر مشکی و تکنیک های تولید چادر مشکی و تکنیک های تولید

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 76 KB

تعداد صفحات : 76

بازدیدها : 214

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 7500 تومان

خرید این فایل

چادر مشکی و تکنیک های تولید

بخشهایی از متن و فهرست:

مقدمه:

الحمد لله رب الرض و السماء و صلوات الله و سلامه علی محمد و آل محمد و عجل الله تعالی فی فرجهم.

هدف اولیه این تحقیق ارتقاء كیفیت پارچه چادر مشكی داخلی بود. اما با تحقیقات انجام شده در این زمینه به این نتیجه رسیدیم كه این عمل به سادگی امكان پذیر نیست و در تولید این پارچه تكنیكهای زیادی به كار می رود كه از طرفی امتحان خود را به خوبی پس داده اند و از طرفی از نظر مبانی نظری اطلاعات زیادی در این مورد در دسترس نیست.

به همین جهت تصمیم بر آن شد كه ضمن انجام آزمایشات تعیین شده یك پایه گذاری اولیه جهت شروع تحقیقات بیشتر پیرامون این تكنیكها انجام گیرد.لازم به ذكر است كه توجه به مبانی نظری این تكنیكها میتواند در آینده موجب تحولاتی در صنعت نساجی گردد.

در این تحقیق به طور مختصر به بیان این تكنیكها و طرح سوالاتی می پردازیم كه موجب گشایش گرههای علمی پیرامون تولید پارچه چادر مشكی می شود ان شاءالله.

فصل اول

تاریخچه استفاده از چادر مشكی و به طور كلی حجاب از آغاز تاكنون

1-1-    ارتباط چادر مشكی و حجاب

علت عمده و اساسی استفاده از پارچه چادر مشكی پوشاندن تمام سطح بدن و برجستگیهای بدن زن و همچنین جلوه ننمودن وی در سطح اجتماع می باشد. بنابراین جهت یك بررسی ریشه ای و عمیق می بایست ابتدا به تاریخچه این نوع پوشش و كلاً پوشش با این نیت كه حجاب نامیده می شود پرداخت.

1-2-    تاریخچه حجاب در بین ملل و اقوم مختلف

با توجه به مدارك تاریخی قدر مسلم این است كه قبل از اسلام حجاب در میان بعضی ملل وجود داشته است. در ایران باستان و در میان قوم یهود و احتمالاً در هند حجاب وجود داشته است و از آنچه در قانون اسلام آمده سخت تر بوده است. اما در عصر جاهلیت عرب وجود نداشته و به وسیله ی اسلام در عرب پیدا شده است.

ویل دورانت در صفحه 30 جلد 12 كتاب «تاریخ تمدن» ترجمه فارسی، راجع به قوم یهود و قانون تلمود می نویسد:

«اگر زنی به نقض قانون یهود می پرداخت چنانكه مثلاً بی آنكه چیزی بر سر داشت به میان مردم می رفت و یا در شارع عام نخ می رشت یا با هر سنخی از مردان درد و دل می كرد یا صدایش آن قدر بلند بود كه چون در خانه اش تكلم می كرد همسایگان می توانستند سخنان او را بشنوند در آن صورت مرد حق داشت بدون پرداخت مهریه او را طلاق دهد»

در جمله ی «بی آنكه چیزی بر سرداشت» همان پوشش پارچه ای مانند روسری و چادر می تواند اشاره شده است .

همچنین وی در جلد اول همان كتاب و در صفحه 552 راجع به ایران باستان پس از داریوش می گوید:

«زنان طبقات بالای اجتماع جرأت آن را نداشتند كه جز در تخت روان روپوش دار از خانه بیرون بیایند و ...»

وی همچنین درباره تاریخچه حجاب در اسلام در جلد 11 «تاریخ تمدن» صفحه 111 می گوید:

«حجاب و خواجه داری در ایام ولید دوم (127-126 هجری قمری) معمول شد.»

او طوری سخن می گوید كه گویی در زمان پیامبر گرامی اسلام (ص) كوچكترین دستور یا آیه ای درباره ستر و پوشش زنان مسلمان صادر نشده است و زنان قرن اول با بی حجابی كامل رفت و آمد می كرده اند.

در سنن ابوداود جلد 2 صفحه 382 از ام سلمه كه یكی از همسران پیامبر گرامی اسلام (ص) است نقل می كند كه ام سلمه می گوید:

«پس از آنكه آیه سوره احزاب «یُدنیهنَ عَلَیهنَّ مِن جَلابیهنَّ» نازل شد، زنان انصار چنین كردند.»

آیات 27 تا 31 سوره نور بیانگر وجوب رعایت ستر و حجاب برای زنان مسلمان است. پس مشخص می شود كه حجاب اسلامی از همان صدر اسلام وجود داشته است. ضمن اینكه تاریخ اسلام این ادعا را رد كرده است و احادیثی نیز از ائمه اطهار (ع) در مورد جزئیات و حدود رعایت حجاب اسلامی نقل شده است كه می توان دراین مورد به كتب «وسائل الشیعه ، جلد 3» و نیز «كافی، جلد 5» رجوع نمود كه از كتب معتبر شیعه می باشند.

...

فصل دوم

ساختار لیف و ریسندگی نخ مصرفی در پارچه چادر مشكی

2-1- پلی استر تنها لیف مصرفی

طی تحقیقات انجام شده پارچه های چادر مشكی معمولاً از فیلامنت 100% پلی استر بافته می شوند. در اینجا جای این سوال است كه با توجه به مشكلات عمده ای كه پیش روی تولید كندگان است خصوصاً در زمینه رنگرزی پلی استر با ثبات نوری بالا، آیا نمی توان از لیف دیگری كه مشكلات پلی استر را نداشته باشد و خصوصیات مورد نظر مصرف كننده را تأمین نماید ضمن اینكه از نظر اقتصادی نیز به صرفه باشد استفاده نمود؟

پاسخ به این سوال خود تحقیقات جامعی را می طلبد كه از حوزه این تحقیق خارج است.

2-2- ساختار فیزیكی لیف پلی استر

اهمیت وجود نقاط كریستال و آمورف و تأثیر  آنها بر خواص لیف بر كسی پوشده نیست در یك ماده كریستالی مولكولهادر یك مسیر مشخص و مرتب شده در یك شبكه كریستالی قرار می گیرند مانند كریستال نمك، در مورد پلیمرهایی كه الیاف را تشكیل می دهند ساختمان كریستالی باید كم وبیش در مولكول لیف تشكیل گردد تا الیاف بتوانند خواص مورد نیاز صنعت نساجی را دارا باشند. كریستالی بودن پلیمر باعث افزایش قدرت كشش و استقامت می گردد ولی از طرفی افزایش بیش از اندازه كریستالی در ساختمان لیف یك حالت خشك و شكننده به پلیمر می دهد وجود قسمت آمورف كه باعث ایجاد خاصیت الاستیسیته و خاصیت جذب رنگ  پلیمر می باشد ضروری و لازم است.

بنابراین می توان نتیجه گرفت كه برای رسیدن به حالت الاستیسیته پارچه چادر مشكی كه از خصوصیات اجتناب ناپذیر این پارچه است وجود نقاط آمورف زیاد ضروری است و مهم تر از این مطلب آن است كه با توجه به رنگرزی دشوار پلی استر و اهمیت ثبات رنگ در پارچه چادر مشكی جهت دستیابی به  عملیات رنگرزی پارچه پلی استر كه ثبات رنگ بالایی داشته باشد وجود نقاط آمورف زیاد در لیف پلی استر ضروری می نماید.

آرایش یافتگی مولكولها در الیاف یعنی قرار دادن زنجیر بزرگ مولكولی در امتداد محور طولی الیاف. طرز قرار گرفتن مولكول در یك لیف طبیعی (كه در آن قسمتی از مولكولها در امتداد لیف قرار دارد) و متوسط انحراف از محور طولی لیف مشخصه ایست از هر لیف طبیعی . در مورد الیاف مصنوعی این امكان وجود دارد كه درجه آرایش یافتگی را بتوانیم كنترل كرده و درصد آن را مطابق نیاز تعیین نماییم زیرا اگر یك ماده پلیمری كه در آن مولكولها بطور نایكنواخت قرار گرفته در شرایط خاصی تحت تأثیر كشش (Drawing) در یك جهت مشخص قرار گیرد مولكولهای آن ماده پلیمری سعی می كنند كه خودشان را در همان جهت قرار دهند. برای دستیابی به نقاط كریستال بیشتر یكی از راهها آن است كه زجیر مولكولی بطور موازی و كاملاً نزدیك به هم باشند.

طبیعی است كه جهت دستیابی به نقاط آمورف بیشتر از كریستال در لیف پلی استر علاوه بر اقدامات ساختاری كه طی آنها چنین ساختاری به عنوان هدف ذوب ریسی پلی استر تعیین می شود می بایست حتی الامكان از كشش الیاف تولیدی نیز پرهیز نمود تا در اثر تغییر وضعیت قرار گرفتن زنجیرهای مولكولی نقاطآمورف به نقاط كریستالی تبدیل نشوند.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

فهرست سر فصل ها:
فصل اول
تاریخچه استفاده از چادر مشكی و به طور كلی حجاب از آغاز تاكنون
فصل دوم
ساختار لیف و ریسندگی نخ مصرفی
فصل سوم

بافندگی پارچه چادر مشكی
فصل چهارم
رنگرزی و تکمیل پارچه چادر مشکی
فصل پنجم
نتیجه گیری
فصل ششم
پیوستها
آزمایشات انجام شده

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید