مقاله اهمیت جنگهای سیاسی و اقتصادی

مقاله اهمیت جنگهای سیاسی و اقتصادی مقاله اهمیت جنگهای سیاسی و اقتصادی

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 17 KB

تعداد صفحات : 30

بازدیدها : 206

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

اهمیت جنگهای سیاسی و اقتصادی

اهمیت جنگهای سیاسی و اقتصادی

اگر جنگها مهمتر از آنند كه صرفاً به دست ژنرالها سپرده شوند پس مطالعة جنگها هم با اهمیت تر از آنست كه صرفاً به دست تاریخ نویسان سپرده شود. تاریخ نویسان نظامی با تمركز روی جنبه‌های تكنیكی جنگ لشكركشیها نبردها و تكنولوژی تمایل كمتری به بررسی جنبه‌های سیاسی اقتصادی و اجتماعی جنگ نشان داده‌اند. فقط اخیراً و به شكلی آزمایش تغییراتی در اینگونه بررسیها صورت گرفته است این موضوع اهمیت چندانی نخواهد داشت مگر اینكه همزمان و در كنار آن جنگها ارتشها و سیاستها شكی نیست كه جنگها تأثیر مستقل و شدیدی بر سیاست بین‌الملل و موقعیت ملتها دارند. نابودی رایش سوم (رایش عنوانی بود كه آلمانها به كشور خود داده بودند و رایش سوم با آلمان هیتلری گفته می‌شد)

در جنگ جهانی دوم توسط اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده واقعه‌ای را رقم زد كه قسمتی از تاریخ جهان را به خود اختصاص داد این همكاری نظامی موقتی و كم نظیر بین دو ابر قدرت آینده پیامدهایی به دنبال داشت كه بر نظام بین‌المللی تأثیر گذاشت. فروپاشی آلمان نازی و متعاقب آن تسلط سیاسی ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی بر نظام موازنة قدرت اروپا كه از زمان عهدنامة‌ وستفالی (پیمان صلحی بود كه بین دول اروپا منعقد شد) بمدت 300 سال ساختار سیاست بین‌الملل را تحت تأثیر خود قرار داده بود. ضربة مهلكی وارد آورد این اتحاد پیش‌بینی نشده قدرت آلمان را كه پس از اتحاد نهایی دو آلمان در سال 1870 بمدت 75 سال بی‌رقیب مانده بود نابود كرد و به دوران حكومت 12 سالة‌رایش سوم كه تا ژوئن 1944 بر قاره اروپا مسلط بود پایان داد. قدرت آلمان در جنگ جهانی اول بقدری بود كه حتی در نوامبر 1918 ارتش این كشور در خاك كشورهای اروپایی باقی مانده بود. در جنگ جهانی دوم اتحاد جماهیر شوروی ایالات متحده و امپراتوری بریتانیا در یك جنگ چهار ساله آلمان نازی را نابود كردند. حذف قدرت آلمان از قلب اروپا همزمان با سقوط امپراتوری ژاپن از پا درآمدن بریتانیا و فلج شدن فرانسه بعد از یك دورة‌ چهار سالة اشغال توسط آلمانها خبر از پیدایش نظم نوین بین‌المللی می‌داد این مسئله از امكان ادامة حیات ارتش آلمان كه باعث واماندگی اروپا در دهة 1930 شد ارتشی كه در جنگ جهانی اول به طور كامل سركوب نشده بود جلوگیری كرد عملكرد مطلوب نظامی اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده باعث شد كه نیروهای این دو كشور در سال 1945 در آلپ (رودخانه ای مهم در شمال آلمان) در خاك آلمان به هم ملحق شوند و این خود سبب شد كه این ابر قدرتهای در حال تولد كه تا قبل از آن زمان نیروهایی حاشیه‌ای بودند، بر ویرانه‌های نظام جهانی به جلو رانده شوند و سرنوشت تازه ای را برای جهان رقم بزنند.

بطور عجیبی پس از پایان جنگ این دو دولت به نیروهایی مسلط تبدیل شدند بنابراین چنین به نظر می‌رسد كه وقایع جنگ جهانی دوم نتیجة جنگ جهانی اول را دگرگون ساخت و باعث آن شد كه روسیه فعال از نظر سیاسی و ضعیف از نظر نظامی و ایالات متحدة منزوی از نظر سیاسی و آزمایشی نشده از نظر نظامی در نظام جهانی مطرح شوند در سال 1945 هر دو قدرت هم از لحاظ سیاسی و هم از لحاظ نظامی حداقل در ظاهر قدرتمند به نظر می‌آمدند.

بدون نابودی نظامی و اشغال آلمان و ژاپن و همچنین تصرف اروپایی شرقی و شرق آلمان توسط شوروی در پایان جنگ جهانی دوم ظهور شوروی به عنوان یكی از دو ابر قدرت دوران پس از جنگ مطمئناً ناممكن بود. بدون از پای درآمدن بریتانیای كبیر فلج شدن فرانسه و انهدام آلمان نقش قدرتمندانة ایالات متحده در غرب نیز بعد از سال 1945 غیر قابل تصور بود تو بجورن تاتسن در كتاب جدیدش در مورد تاریخ نظامی این گونه نوشته است:

«تحركات داخلی كشورها كه به شكل رقابتهای نظامی بین ملت- كشورها نمایان می‌شود بیشتر از آنچه تصور می‌شد در ظهور و پیشرفت نظامی مترقی جهان دخالت داشته است. ...

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید