دانلود بررسی انتخاب ظرفیت نیروگاه ها

دانلود بررسی انتخاب ظرفیت نیروگاه ها دانلود بررسی انتخاب ظرفیت نیروگاه ها

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 9237 KB

تعداد صفحات : 212

بازدیدها : 205

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 13500 تومان

خرید این فایل

بررسی انتخاب ظرفیت نیروگاه ها

فصل اول
مقدمه
فصل دوم
بررسی شرایط و محدودیت های شبکه حاکم بز انتخاب ظرفیت واحدهای نیروگاه ها (پایداری شبکه)
فصل سوم
بررسی پارامترهای موثر در تعیین ظرفیت
فصل چهارم
بررسی شرایط و محدودیت های محلی حاکم بر انتخاب ظرفیت واحد های نیروگاه ها (حمل و نقل )
فصل پنجم
ارزیابی ظرفیت واحدهای نیروگاههای بخاری و تعیین ظرفیت استاندارد انها
فصل ششم
بررسی امکان ساخت در داخل و انتقال تکنولوژی واحدهای نیروگاههای بخاری
فصل هفتم
نتیجه گیری و پیشنهادات  از مطالعات انجام شده در پروژه

منابع و مراجع

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 با افزایش مقدار مصرف بالطبع مهندسین و متخصصین شروع به افزایش ظرفیت نیروگاه ها نمودند و تا حدی که امکانات فنی و تکنولوژی وقت اجازه می داد ظرفیت نیروگاه ها افزایش داده شده است .

تعیین ظرفیت نیروگاه بصورت بهینه ، متاثر از فاکتور های متفاوتی می باشد.

امروزه بسیار واضح است که قیمت برق تولید شده با افزایش ظرفیت نیروگاه کاهش می یابد . البته باید به این موضوع توجه داشت که برای یک نیروگاه افزایش ظرفیت باعث ازدیاد طول خط انتقال میشود و لذا افت انرژی در طول خط انتقال افزایش می یابد . با توجه به دو حقیقت فوق الذکر ، تعیین ظرفیت بهینه یک نیروگاه به طور ساده و ابتدایی توسط تجزیه و تحلیل مخارج نیروگاه در طول عمر آن و مسائل انتقال انرزی برق می باشد ولی این تحلیل بسیار ساده موضوع می‌باشد. نکات بسیار دیگری نیز در تعیین ظرفیت واحد های نیروگاه می تواند موثر باشد که در این پیشگفتار با آن آشنا شده و در گزارش به طور مفصل شرح داده می شود و نتیجه گیری های لازم اتخاذ خواهد گردید .

فاکتورهای مهم در تعیین ظرفیت واحد :

پس از مشخص شدن و تعریف مقدار بار مورد نیاز برای زمان حال و آینده ، ظرفیت کل نیروگاه تعیین می شود . میتوان گفت که کمترین مقدار مورد نیاز برای ظرفیت نیروگاه حداقل می بایست برابر با بار پیک یا بالاترین مقدار مصرف مورد نیاز باشد . [1]

عوامل و فاکتور هایی که در تعیین ظرفیت و قدرت واحد های تشکیل دهنده یک نیروگاه موثر می باشند عبارتند از : [2]

الف) جنبه های اقتصادی در انتخاب و تعیین ظرفیت واحد .

ب) قابلیت اطمینان در سیستم تامین کننده برق .

ج‌)                       قابلیت عملیاتی و فنی .

د)حساسیت نسبت به مسائل غیر قابل پیشگوئی و نامطمئن .

ه)تامین بودجه جهت ساخت .

و)مسائل خاص طراحی .

ز)محل و موقعیت نیروگاه و مسائل محیط زیست .

ك)جاده و راه های ارتباطی .

ل)امکانات ساخت در داخل کشور .

م)امکانات تعمیرات و بهره برداری در داخل کشور .

ت)‌مسائل شبکه .

نکات فوق مهمترین عواملی میباشند که در تعیین ظرفیت نیروگاه دخالت دارند . برای آشنا شدن با هریک ار فاکتور های فوق در این پیشگفتار توضیحات مختصری به شرح زیر داده میشود :

الف )  جنبه های اقتصادی در انتخاب ظرفیت واحد :

علت اصلی انتخاب واحد های بزرگ مسئله اقتصادی بودن آنها می باشد . با افزایش ظرفیت نیرو گاه هزینه نسبی ساخت آن کاهش می یابد . [3]

واحد سنجش اقتصادی در مورد نیروگاه های تولید برق معمولا بر اساس دلار بر کیلووات ساعت می باشد که نسبت به ظرفیت نیروگاه بر حسب مگاوات ترسیم می گردد .


1- power station engineering an economy , by vopat  p . 597

2- plant size and strategy planning

1- associated electric industries limited , england                                                                      

 ...

فصل چهارم

بررسی شرایط و محدودیت های محلی حاکم

بر انتخاب ظرفیت واحد های نیروگاه ها

(حمل و نقل )

یکی از عوامل مهم مورد بررسی جهت احداث نیروگاه مطالعه راه های ارتباطی کشور می باشد دسترسی به محل احداث برای هر دو مرحله ساخت و بهره برداری امری ضروری میباشد و باید پس از بررسی دقیق نیازهای ارتباطی زمان ساخت و بهره برداری و امکانات مناسب فراهم گردد .

4-1- بررسی راه های ارتباطی و امکانات حمل و نقل داخل کشور

مراحلی که در دوران احداث و بهره برداری احتیاج به راه مناسب دارند عبارتند از :

الف )‌دوران ساخت که وجود راه های ارتباطی مناسب جهت حمل قطعات و تجهیزات نیروگاه (که مشکل اصلی آن مربوط به قطعات سنگین و یا بزرگ می باشد) .

ب)‌رفت و آمد پرسنل در زمان ساخت نیروگاه

ج)حمل و نقل مصالح و دیگر وسائل مورد نیاز در هنگام ساخت نیروگاه

د)دوران بهره برداری که وجود راه های مناسب در طول مدت 30 ساله عمر نیروگاه به منظور حمل قطعات یدکی – رفت و آمد پرسنل – حمل سوخت و غیره الزامی می باشد .

در نتیجه ، ضمن بررسی راه های قابل استفاده جهت حمل تجهیزات از کشور سازنده و تخلیه در مرز یا بندر راه های مورد قبول داخلی باید در وهله اول : امکانات حمل قطعات سنگین تا محل احداث نیروگاه را فراهم آورد که مسلما این تسهیلات برای حمل قطعات یدکی و دیگر نیاز ها نیز مناسب خواهد بود و برای زمان بهره برداری نیز در صورتی که نیاز به حمل سوخت باشد . باید امکانات موجود جهت حمل تا نیروگاه مورد بررسی قرار گرفته شده تا سوخت رسانی با مشکل مواجه نگردد . در مورد نیروگاه جدید مسائل فوق میبایست کاملا مورد مطالعه قرار گرفته و با توجه به امکانات موجود و بهره گیری از تجربیات قبلی حمل تجهیزات نیروگاه ها خصوصا نیروگاه های بزرگی نکاورامین و استفاده از ضوابط و مقررات وزارت راه و ترابری ، روش های عملی برای حمل قطعات سنگین نیروگاه ارئه گردد .

لازم به توضیح می باشد که نمیتوان یک دستورالعمل و یا راه حل کلی برای حمل قطعات سنگین از بنادر جنوبی به تمام نقاط ایران ارائه داد بلکه می بایست مسائل را به صورت موردی بررسی و ارائه راه حل نمود .

البته می بایست در نظر داشت که هر قدر نیروگاه به بنادر جنوبی ایران نزدیک تر باشد امکان حمل قطعات سنگین تر و بزرگتر بیشتر می باشد و هر قدر از بنادر جنوبی ایران دورتر و به مناطق کوهستانی و شمالی تر نزدیک شوند امکان حمل بارهای سنگین مشکل تر می باشد . مثلا تحمل جاده کناره از بابلسر تا رشت فقط 26 تن می باشد .

4-2- بنادراصلی برای تخلیه بار های سنگین با ابعاد بزرگ :

بر اساس اظهارات متخصصین امور راه و جاده های کشور سه بندر اصلی در جنوب ایران وجود دارد که می توان از آنها برای تخلیه بار های سنگین در ابعاد بزرگ استفاده نمود .

الف - بندر عباس

ب- بندر امام

  ج-بندر خرمشهر ( با فرض این موضوع که به طور کامل بازسازی شده باشد )

برای حمل بار های سنگین از بندر عباس مشکل وزن وجود ندارد یعنی با استفاده از وسایل انتقال دهنده با چرخ های زیاد براساس مقررات و آیین نامه های وزارت راه میتوان بار سنگین را تا سیرجان حمل نمود البته باید در نظر داشت که برای پل های با دهانه بیش از 10 متر مقررات خاص و محدودیت های وزنی وجود دارد که میبایست رعایت گردد . بدین معنی که بار های بیش از 96تن میبایست این پهنا را دور زده و از راه فرعی احداث شده عبور داده شوند .

محدودیت ابعاد برای حمل بار های بزرگ از بندرعباس به دلیل وجود تونل 17 شهریور میباشد که حداکثر ارتفاع بار بر روی وسیله نقلیه 3/5 متر عرض بار 20/4 است .

برای حمل بار از بندر امام محدودیت ابعاد نداریم ولی محدودیت تناژ وجود دارد . بدین معنی که حمل محصولات با وزن بیش از 167 تن در مجموع از پل سوم اهواز غیرممکن می باشد و با در نظر گرفتن شرایط رودخانه کارون ایجاد نموده فرعی بسیار مشکل و تقریبا امکان پذیر نمی باشد .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید