مبانی نظری و پیشینه پژوهش برنامه ریزی استراتژیک

مبانی نظری و پیشینه پژوهش برنامه ریزی استراتژیک مبانی نظری و پیشینه پژوهش برنامه ریزی استراتژیک

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 384 KB

تعداد صفحات : 48

بازدیدها : 377

برچسبها : مبانی نظری برنامه ریزی استراتژیک

مبلغ : 13000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش فصل دوم پایان نامه برنامه ریزی استراتژیک

مبانی نظری و پیشینه پژوهش برنامه ریزی استراتژیک در 48 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc با منبع نویسی درون متنی (رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب) و منابع پایانی انگلیسی و فارسی به شیوه APA جهت استفاده فصل دوم پایان نامه

قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه

چارچوب نظری پایان نامه با موضوع برنامه ریزی استراتژیک

برنامه ریزی استراتژیک

یکی از روش های شناسایی ماهیت برنامه ریزی استراتژیک بررسی تفاوت آن با سایر روش های برنامه ریزی است. امروزه در سازمان های پیشرفته و در سطوح مختلف سازمان ها، برنامه ریزی به سه صورت اساسی برنامه ریزی استراتژیک، برنامه ریزی ترفندی و برنامه ریزی عملیاتی به شرح زیر جلوه گر می شود.

الف) برنامه ریزی استراتژیک

در این برنامه ریزی، اهداف و خطوط کلی و رسالت سازمان در بلند مدت تعیین می شود. این نوع برنامه ریزی جامعیت داشته و در سطوح عالی سازمان شکل می گیرد؛ در این نوع برنامه ریزی چارچوبی مشخص برای برنامه ریزی ترفندی و برنامه ریزی عملیاتی ترسیم می شود. این برنامه دارای دید بلندمدت است. در حکم چتری است که کل سازمان را به نحوی در بر می گیرد.

ب) برنامه ریزی ترفندی

این برنامه ریزی که در آغاز در سازمان های نظامی به کار گرفته شد، فرایندی است که به وسیله آن، مدیران دسته ای از فعالیت های مرتبط را در اجرای یک راهبرد تصویر می کنند. به عبارت دیگر، برنامه ریزی ترفندی به مسائلی مربوط می شود که برای رسیدن به هدف هایی، توسط برنامه ریزان سطوح عالی سازمان ترسیم می شوند. این نوع برنامه ریزی شامل تدوین هدف ها و انتخاب وسایل لازم برای دستیابی به آن هدف ها است. چارچوب زمانی برنامه ریزی ترفندی، کوتاه تر از برنامه ریزی استراتژیک است. در نهایت، این برنامه ریزی به وسیله سطوح میانی سازمان انجام می گیرد.

ج) برنامه ریزی عملیاتی

فرایندی است که به وسیله آن، مدیران اجرایی، فعالیت و گام های ویژه ای را در راستای رسیدن به اهداف مورد نظر ترسیم می کنند. برنامه ریزی عملیاتی چارچوب زمانی کوتاه تری نسبت به دو برنامه ریزی استراتژیک و ترفندی دارد؛ این نوع اغلب توسط مدیرانی صورت می گیرد که مسئولیت محدود برای اجرای هدف های محدود دارند.

لازم به ذکر است که مرز بین برنامه ریزی استراتژیک، ترفندی و عملیاتی کاملا روشن نیست؛ تفاوت بین این سه برنامه ریزی نسبی است. ...

الگوی برنامه ریزی استراتژیک سازمان جهانی بهداشت

توسعه بهداشت کشور جهت گیری های خود را در زمینه برنامه ریزی استراتژیک منتشر ساخته است. مراحلی را که این سازمان در الگوی خود تشریح کرده است به شرح ذیل است:

مرحله 1- اقدامات مقدماتی برای برنامه ریزی؛

مرحله 2- تحلیل وضع موجود؛

مرحله 3- بررسی مشکل، تعیین اولویت ها و هدف؛

مرحله 4- تنظیم راهبردهای بهداشتی و درمانی؛

مرحله 5- تنظیم برنامه های بهداشتی و درمانی؛

مرحله 6- ارائه طرح های عملیاتی.

نقاط قوت الگو: توالی مراحل در این الگو از تناسب بسیار خوبی برخوردار است. به ویژه تعاملی که بین هر یک از مراحل با مراحل بعدی و همین طور کل الگو وجود دارد، بسیار مفید است. در این الگو بر خلاف الگوی استونر، پس از پایان مرحله سوم که مشکلات استراتژیک مشخص شده و بر اساس اولویت، اهداف برنامه تعیین می شود. تعاملی که در این الگو دیده می شود، این مزیت را دارد که اگر در هر یک از مراحل مشخص شود امکان تحقق اهداف یا راهبرد وجود ندارد، بلافاصله نسبت به اصلاح مراحل پیشین اقدام می شود. به عبارت دیگر، مراحل برنامه ریزی در این الگو حالت یک سویه نداشته و کاملا پویاست. این الگو از اولین برنامه ریزی استراتژیک است که برای حوزه بهداشت و درمان طراحی شده است.

نقاط ضعف الگو: با وجود این که بخشی از رسالت در هدف مطرح می شود، در این الگو بر خلاف الگوهای دیگر، در خصوص تبیین رسالت و دورنما به صورت واضح و شفاف بحث نشده است. ...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید