مبانی نظری و پیشینه پژوهش انگیزش تحصیلی

مبانی نظری و پیشینه پژوهش انگیزش تحصیلی مبانی نظری و پیشینه پژوهش انگیزش تحصیلی

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 405 KB

تعداد صفحات : 41

بازدیدها : 2343

برچسبها : مبانی نظری انگیزش تحصیلی

مبلغ : 11000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش فصل دوم پایان نامه انگیزش تحصیلی

پژوهش دانلودی حاضر مربوط به مبانی نظری فصل دوم پایان نامه انگیزش تحصیلی همراه با پیشینه پژوهش در فرمت ورد همراه با منابع درون متنی apa و منابع پایانی کامل می باشد.

بخشهایی از متن مبانی و پیشینه نظری انگیزش تحصیلی

انگیزش تحصیلی

انگیزش پیشرفت تحصیلی به رفتارهایی اطلاق می شود که منجر به یادگیری و پیشرفت می گردد. به عبارت دیگر، انگیزش پیشرفت تحصیلی، تمایل فراگیر است، به آن که کاری را در قلمرو خاصی به خوبی انجام دهد و عملکردش را به طور خودجوش ارزیابی کند. غالب رفتارهایی که انگیزش تحصیلی را نشان می دهند عبارتند از پافشاری بر انجام تکالیف دشوار، سخت کوشی یا کوشش در جهت یادگیری در حد تسلط و انتخاب تکالیفی که به تلاش نیاز دارد. انگیزش، قلب یادگیری است و یادگیری هدف آموزش است. واژۀ انگیزش حدوداً از سال 1930 مطرح شده و شامل تمام حوزه هایی می باشد که به نحوی با رفتار انسان ارتباط پیدا می کند و در حوزه آموزش به صورت آمادگی روانی، یک پیش نیاز یادگیری محسوب شده و به طور آشکار بر یادگیری تأثیر می گذارد.

عوامل مؤثر بر انگیزش تحصیلی

واینر در موقعیت های مرتبط با امور تحصیلی، چهار علت را بیش از علل دیگر مسئول موفقیت و شکست ها می داند. این چهار علت عبارتند از: توانایی، تلاش، سطح دشواری تکلیف و شانس. سپس این عوامل را در سه بعد، طبقه بندی می کند:
1)هسته علیت:در اولین بعد، عوامل علی بر اساس دورنی و بیرونی بودن تقسیم بندی می شوند. وی این بعد را هسته علیت نامید. عواملی همانند تلاش و توانایی که از درون فرد نشأت گرفته اند، دارای هسته درونی اند و عواملی چون سطح دشواری تکلیف و شانس که از بیرون نشأت گرفته اند دارای هسته علیت بیرونی اند.

2) ثبات-عدم ثبات: در بعد دوم، عناصر علی بر اساس میزان دوام در طول زمان مقوله بندی می شوند. بعضی عوامل همچون توانایی و سطح دشواری تکلیف، دارای دوام نسبی می باشند، در حالی که بعضی عوامل دیگر همچون تلاش و شانس در معرض تغییرات لحظه به لحظه می باشند. واینر این بعد را ثبات-عدم ثبات نامید.

پیشینه پژوهشی انگیزش تحصیلی

فرشید فر، عطایی و فرازی در پژوهشی تحت عنوان بررسی نگرش، کاربرد و تاثیر تلفن همراه و پیام کوتاه در نوجوانان در نمونه ای با تعداد 500 نفر دانش آموز سال سوم راهنمایی که بهصورت طبقه ای تصادفی انتخاب شدند به این نتایج دست یافتند که استفاده از تلفن همراه در زمینه غفلت دانش آموزان دختر و پسر از کارهای روزمره، تاثیر معناداری دارد. پسران بیشتر از دختران گرایش به استفاده از تلفن همراه در رابطه با موضوعات جنسی دارند. استفاده از تلفن همراه در میان دختران بیشتر از پسران باعث افزایش استرس و تنش می شود. نوجوانان بر این باورند تلفن همراه ابزاری است که با آن از طرف والدین کنترل می شوند و در این زمینه کنترل پسران نسبت به دختران بیشتر گزارش شده است. در نتیجه وابستگی به تلفن همراه در نوجوانان به حدی است که اکثراً به غیر از مواقع خالی شدن شارژ (در پسران) و مزاحمت تلفنی (در دختران) تلفن همراه خویش را خاموش نمی کردند. انگیزه نوجوانان در استفاده از تلفن همراه به سطح سرگرمی، وقت گذرانی و تماس تلفنی با جنس مخالف تنزل پیدا کرده و نیز هیچ اهمیتی به محتوای پیام های ارسالی و دریافتی در هیچ مقطعی داده نمی شود.

فهرست مطالب

انگیزش تحصیلی

تعریف انگیرش تحصیلی

نظریات مطرح در زمینه انگیزش

نظریه آلپورت

نظریه تقویت و انگیزش

نظریه مورای

نظریه مک کله لند

نظریه نیاز پیشرفت

نظریه انتظارارزش

نظریه هدف گرایی

نظریه خود ارزشی

نظریه خود کارآمدی

نظریه اسناد

نظریه انگیزش درونی و بیرونی

نظریه خود-تعیینی

دیدگاه زمینه ای

نظریه اهداف پیشرفت

مولفه های مشترک نظریه های انگیزش

عوامل مؤثر بر انگیزش تحصیلی

برخی از پیامدهای ناشی از عدم انگیزش تحصیلی

2) پیشینه مطالعاتی

الف) تحقیقات انجام شده در داخل کشور

ب) تحقیقات انجام شده در خارج کشور

منابع

الف) فارسی

ب) لاتین

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید