مبانی نظری و پیشینه پایان نامه باورهای غیر منطقی

مبانی نظری و پیشینه پایان نامه باورهای غیر منطقی مبانی نظری و پیشینه پایان نامه باورهای غیر منطقی

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 83 KB

تعداد صفحات : 55

بازدیدها : 539

برچسبها : مبانی نظری باورهای غیر منطقی پیشینه تحقیق

مبلغ : 13000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش باورهای غیر منطقی (فصل دوم پایان نامه)

مبانی نظری و پیشینه پژوهش باورهای غیر منطقی (فصل دوم پایان نامه)

ورد قابل ویرایش همراه با منبع نویسی درون متنی و پایانی به شیوه APA و پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیرها

قسمتهایی از متن مبانی نظری و پیشینه

باورهای غیر منطقی

یک باور، هرگونه فرض اساسی، چه آگاهانه و یا ناآگاهانه است که به اشخاص این آمادگی را می دهد که وقایع را به نحو خاصی درک کنند و نوع خاصی را از اعمال، انجام دهند. باورها به سه دسته تقسیم می شوند: توصیفی، سنجشی و تجویزی.

باورهای توصیفی: واقعیتهای مورد قبول راجع به یک فرد، دیگران و اوضاع مختلف می باشند. مثلاً فردی ممکن است معتقد باشد وی فرصت زیادی برای رسیدن به موفقیت دارد.

باورهای سنجشی: بیان کننده قضاوتهایی نظیر خوبی، بدی، درست و یا اشتباه در روابط با خود و دیگران و محیط است. باورهای سنجشی می تواند مطابق با باورهای توصیفی باشد. مثلاً من استعداد خوبی برای موسیقی دارم .

باورهای تجویزی: آنچه را یک فرد بالاجبار باید انجام دهد، دیکته می کنند و این در صورتی است که کارهای او باید مبتنی بر باورهای قابل ارزیابی باشند. مثلاً بر اساس باورهای قابل ارزیابی و توصیفی بالا می توان گفت که: اظهار قاطع کردن، کامیابی و اظهار عقیده کردن رفتارهای شایسته ای هستند و خود یک فرد و دیگران باید به این صورت عمل کنند. باورها ابعاد شناختی، نفسانی و رفتاری دارند. بعد شناختی عبارت است از اطلاعاتی که آن باور مبتنی برآن است و اساسی برای قضاوت در مورد آنچه خوب، بد، درست یا اشتباه است، می باشد. مبنای اطلاعات و قضاوت برای بعد شناختی یک باور از منابع بسیاری ناشی می شود. نمودهای قدرت نظیر والدین منشا مهمی هستند. ...

بعد نفسانی یک باور عبارت است از هیجان، احساس (مثبت یا منفی) که ناشی از مرکزیت یافتن باور می باشد، به واسطه چارچوب باور شناختی آموخته می شود. برای آن که فراگرد متن یادگیری تشویق کننده از نوعی باشد که احترام به خود را افزایش دهد، فرد آن باور را با احساس مثبت پایه گذاری می کند. وقتی که این اتفاق افتاد، هرگونه مواجهه با آن باور یا ارزش آن به عنوان یک تهدید تلقی می شود و ایجاد هیجان می نماید، حتی اگر آن باور منشاء مشکلات بسیاری شود. اگر باور شناختی دیکته نماید که تصفیه احساسات منفی اشتباه، ناخوشایند وتحت هر شرایطی غیر قابل توجه است، علاوه بر هیجان همواره با اظهارنظر، احساسهای تنفر و ناخشنودی نسبت به کسی که با آن باور مخالفت کند، بوجود می آید. هنگامی که افراد با یکی از باورهای شناختی شان درگیر می شوند احساس خجالت، گناه، ناراحتی و بیزاری از خود می کنند.

بعد رفتاری یک باور عملی است که یک فرد انجام می دهد و...

...

طبقه بندی باورهای غیر منطقی

براساس شناخت درمانی خطاهای شناختی و افکار غیرمنطقی منجر به افکار منفی و ناسالم از نوع افسردگی و اضطراب می شوند و هر احساس منفی ، ناشی از اندیشه منفی به خصوصی است. خطاهای شناختی سرچشمه نگاه افراد به پدیده ها، رویدادها و روابط هستند. تفکر همه یا هیچ، فیلتر ذهنی، بی توجهی به امور مثبت، نتیجه گیری شتابزده، درشت نمایی، استدلال احساسی، نظام بایدها، برچسب زنی، شخصی سازی و سرزنش کردن از جمله مهم ترین خطاهای شناختی هستند که احساسات منفی را به دنبال دارند و باعث یاس و ناامیدی در فرد می شوند. این فرایندهای بدکارکرد شناختی باعث می شود که فرد نظر بدبینانه ای نسبت به دیگران و خود داشته باشد و این بدبینی به نوبه خود بر روابط اجتماعی و گوشه گیری فرد تاثیر دارد. آموزش مقابله با باورهای غیرمنطقی باعث شناخت خطاهای شناختی می شود و آگاهی و کنترل بر این باورها باعث تغییر نگرش فرد و خوشبینی نسبت به امور و پدیده ها می شود.

آلبرت الیس باورهای غیر منطقی را به این صورت طبقه بندی می کند:

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید