تحقیق عوامل مفاسد اجتماعی

تحقیق عوامل مفاسد اجتماعی تحقیق عوامل مفاسد اجتماعی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 80 KB

تعداد صفحات : 31

بازدیدها : 221

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

علل مفاسد اجتماعی

علل مفاسد اجتماعی

 قسمتهایی از متن تحقیق:

چكیده تحقیق

به اعتقاد ما اساسی ترین و زیربنایی ترین عنصر یك جامعه فرهنگ آن است چرا كه سایر شئون سیاسی، اقتصادی، اجتماعی حقوقی یك جامعه از فرهنگ آن ناشی می شود و بر مبنای تفكّر اسلامی فرهنگ روح و جان تمدن است .

نهاد خانواده اوّلین و مؤثّرترین مرحله در انتقال میراث فرهنگی و مقاوم سازی در برابر فرهنگ غیرخودی است به طوری كه سطح سواد و آگاهی والدین و نقش الگویی آنان در ابعاد مختلف رفتاری از جمله : مدل لباس، آرایش، گذراندن اوقات فراغت و . . . می تواند تأثیرات مثبت یا منفی برجای بگذارد.

بعد از خانواده نهادهای اجتماعی از جمله مدارس نقش بسیار مهمّی در اجتماعی كردن و ارتقاء رشد فرهنگ نسل آینده را دارند.

مدارس تنها مكانهایی هستند كه با بهره گیری از شیوه ها و برنامه های مدوّن و تعلیم و تربیت به طور هماهنگ زمینه های فرهنگی را فراهم می سازد . علاوه بر موارد فوق نظام سیاسی هر جامعه، سیستم های امنیتی، الگوهای رهبری، رسانه ها و . . .

هر یك می تواند فرآیند فرهنگ سازی را یاری نموده و جامعه را در ابعاد مختلف رشد و توسعه كمك نمایند.

تحقیق حاضر تحت عنوان (علل مفاسد اجتماعی ) صورت گرفته است و هدف از این تحقیق دستیابی به عواملی است كه زمینه ساز گرایش به مفاسد اجتماعی می شود .

در این تحقیق عناصر تأثیرگذار بر نگرش دانش آموزان نسبت به مفاسد اجتماعی از جمله: سطح سواد والدین، بضاعت مالی خانواده ها، چگونگی گذراندن اوقات فراغت، استفاده از ویدئو، ماهواره و . . . منابع محدود كننده ی مظاهر فرهنگ بیگانه و . . . به عنوان متغیر محسوب شده است . كه با كنترل، حذف و اصلاح هریك می توان بر نگرش آزمودنیها نسبت به پدیده ی شوم از خود بیگانگی تأثیر گذاشت .

بیان مسئله

یكی از مباحث مهم اجتماعی در جامعه ی امروز ما بحث مفاسد اجتماعی است. مسئولین فرهنگی، سیاسی، اجتماعی كشور ما مدّت هاست زنگ خطر را به صدا درآورده اند و نسبت به هجوم و شبیخون دشمن علیه اسلام عزیز و انقلاب اسلامی هشدار داده اند .

توزیع هزاران دستگاه ویدئو، به گونه ای كه اینك بی اغراق یكی از منابع اصلی تغذیه اجتماعی به حساب می آیند، پخش میلیونها نسخه از فیلم های ویدئویی، انتشار میلیونها نسخه از مجلات و كتب ادبی و فرهنگی كه در زمره ی مصادیق بارز«كتب ضلال» به حساب می آیند،آن هم در بین كودكان و نوجوانان بی خبر از همه جا، چاپ و توزیع عكس و پوستر بسیاری از بازیگران سینمایی با مبدّل ساختن جامعه های كودكان و نوجوانان به تابلوهای تبلیغاتی سیّار، توزیع انواع مواد مخدّر، و مشروبات الكلی از نمونه های بارز فساد هستند كه همگی نوعی تهاجم فرهنگی بشمار می آیند. و می تواند باعث فساد اخلاقی، تقلید كوركورانه، انحراف فكری و . . . شود.

...

علل مفاسد اجتماعی (هجوم فرهنگی)

تهاجم علل گوناگونی دارند از جمله :

ـ علل سیاسی : مثل سركوب یك حكومت ،ریشه كن كردن یك انقلاب ، به زانو در آوردن یك نظام و پشیمان كردن مردمی كه به نظام خاصی ا ز زمامداری رأی داده اند .

ـ علل فرهنگی : و آن نابود كردن ذخیره های فكری جامعه و سست كردن بنیانهای مقاوم آن، و مستقر كردن ذخایر جدیدی است كه مناسب با خط خودشان بوده ، منابع آنان را صیانت كند .

ـ علل اقتصادی : كه در قالب تخدیر و از خود بیگانه كردن مردم و مهمانپذیر شدن آنهاست كه در آن صورت مهمان مهاجم گستاخ قادر می گردد ذخایر آن جامعه را غارت كند

ـ علل اجتماعی : و آن سست بی رونق كردن توان اجتماعی و ازمیان بردن توان تحرك یك ملت است كه در سایه ی تخدیر ها و تضعیف كردن ها ، نسل تماشاچی و ناتوان در دفاع بسازد.

ـ نوجوانی مرحله ی گذر از كودكی و ورود به بزرگسالی است . چنان كه والدین به این مفهوم توجه نكنند و در صورتی كه این مرحله از رشد به شكل رضایت بخش مورد ملاحظه قرار نگیرد ، احتمالاْ منجر به مشكلات عاطفی و رفتاری در دوره ی بزرگسالی می شود .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید