مقاله با موضوع سرمایه اجتماعی

مقاله با موضوع سرمایه اجتماعی مقاله با موضوع سرمایه اجتماعی

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 318 KB

تعداد صفحات : 22

بازدیدها : 264

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 5500 تومان

خرید این فایل

مقاله با موضوع سرمایه اجتماعی

مقاله با موضوع سرمایه اجتماعی

فهرست مطالب

مقدمه. 3

تاریخچهسرمایهاجتماعی.. 3

ابعادسرمایهاجتماعی.. 6

انواعسرمایهاجتماعی.. 7

سطحخرد. 7

سطحمیانی.. 9

سطحكلان. 10

سرمایهاجتماعیبرحسبسطحبازدهی: فردی- جمعی.. 11

سرمایهاجتماعیبرحسبآثار: مثبت- منفی.. 13

سرمایهاجتماعیبردودستهساختاریوشناختی.. 14

سرمایهاجتماعیبردودستهنهادیوارتباطی.. 15

سرمایهاجتماعیمبتنیبرعامگرایانهوخاصگرایانهومبتنیبرسرمایهاجتماعیعاطفیودانایی.. 15

سرمایهاجتماعیبرحسبدوبعدکمیوکیفی.. 16

نتیجه‌گیری.. 19

پیشنهادات.. 21

منابع. 22

مقدمه

عموم صاحب نظران علوم اجتماعی با پذیرش این ایده که سرمایه اجتماعی به مثابه سیمان و ملاتی است که به حفظ وفاق و انسجام جوامع کمک می کند و موجبات روان سازی و برخورداری از نظم اجتماعی پویا را تحلیل و تقویت می کند، نقش و سهم در خور توجهی را برای این سرمایه در فراهم سازی امنیت و انتظام اجتماعی قائل شده اند(غفاری، 1390: 11). به تعبیر برخی ازنظریه­پردازان مفهوم سرمایه اجتماعی و اجزا و مؤلفه­های متعدد آن رویکرد جدیدی در توسعه به شمار می­رود ، اما شاید مهمترین شایستگی این گفتمان کمکی است که به پرکردن شکاف بین دانشوران، کارگزاران و سیاست­گزاران می­کند (ولکاک و نارایاران ، 1384: 527)

سرمایه اجتماعی برحسب آثار: مثبت- منفی

سرمایه اجتماعی را می­توان بر پایۀ دو اثر گستره دید. هر یک از این آثار و نشانه­های سرمایۀ اجتماعی یک جنبۀ مثبت و یک جنبۀ منفی دارند. به لحاظ ذاتی سرمایه اجتماعی ذاتا خوب است، اما اگر نابجا مورد استفاده قرار گیرد یا جامع نباشد، می­تواند پیامدهای بد نیز داشته باشد (فاین[1]، 1385: 284-283). دو بعد سازنده و زیان­بار سرمایه اجتماعی ضمن آن که بر پیچیدگی مفهوم سرمایه اجتماعی افزوده است، در حالات و شرایطی به آن ماهیتی متناقض بخشیده است که چنان­چه مورد توجه قرار نگیرد به نتیجه­گیری­های نادرست و تعمیم­های ناروا منجر می­شود (پیران و همکاران، 1385: 19).

از پیامدهای مثبت می توان به تسهیل مبادلات و بده بستان‌های اقتصادی اشاره کرد. بر همین پایه تحقیقات متعددی نیز کاهش فقر و بهبود کیفیت زندگی را با افزایش سرمایه اجتماعی متناطر ارزیابی کرده‌اند. افزایش تولید و بهره‌وری اقتصادی در کشاورزی و صنعت، رونق بازار، قوت گرفتن بخش خصوصی، کارآمدی بخش خدمات عمومی، مواجهه با بحران‌های اقتصادی، جایگزینی سرمایه اجتماعی با پول، توزیع برابر منابع و فرصت‌ها و توسعه نظام رفاهی نیز در همین زمینه مورد توجه و تأکید نویسندگان بوده است.

در باب پیامدهای سرمایه اجتماعی در زمینه‌ی سیاسی، افزایش مشروعیت سیاسی دولت، پپشتیبانی مردمی از سیاست‌های اجرایی، پاسخگو شدن حکومت، کارایی نظام سیاسی و بوروکراسی، توسعه سیاسی و دموکراسی، افزایش مدارا و تحکیم جامعه مدنی، تقویت حکمرانی خوب، توزیع قدرت، بسیج منابع، جریان اطلاعات و ثبات سیاسی از جمله نتایج مورد توجه در این خُرده نظام است.

 


[1]. Fine

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید