تحقیق جامع ساختار توسعه دهنده فناوری (الگوبرداری از صنعت نفت نروژ)

تحقیق جامع ساختار توسعه دهنده فناوری (الگوبرداری از صنعت نفت نروژ) تحقیق جامع ساختار توسعه دهنده فناوری (الگوبرداری از صنعت نفت نروژ)

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 287 KB

تعداد صفحات : 57

بازدیدها : 167

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 8500 تومان

خرید این فایل

تحقیق جامع ساختار توسعه دهنده فناوری (الگوبرداری از صنعت نفت نروژ)

بخشهایی از متن:

صنعت نفت نروژ با حصول درك صحیحی از وضعیت منابع و ذخایر این كشور متوجه این مساله شد كه اگر روند قبلی برداشت از ذخایر ادامه یابد، درآمدهای حاصل از این صنعت در كمتر از 40 سال به صفر خواهد رسید. بنابراین با توجه به تاثیر قابل ملاحظه این صنعت در اقتصاد نروژ در صدد جلوگیری از چنین رویدادی برآمدند

چكیده

صنعت نفت در بخشی از چشم‌انداز بیست ساله خود دستیابی به جایگاه اول فناوری نفت و گاز در منطقه را به عنوان یكی از افق‌های پیش رو ترسیم كرده است. این مساله اهمیت موضوع فناوری و جایگاهی كه برای آن در صنعت نفت دیده شده است را مشخص می‌كند؛ لذا در مقاله حاضر به تشریح ساختارهای توسعه‌دهنده فناوری در صنعت نفت نروژ به عنوان یكی از پیشتازان جهانی در این حوزه پرداخته و در نهایت با در نظر گرفتن موقعیت این صنعت در ایران، به ارایه پیشنهاداتی می‌پردازیم.

نگاهی گذرا به صنعت نفت و گاز نروژ حاكی از آن است كه تا ابتدای سال 2002 میلادی،‌ بالغ بر 40 درصد از كل منابع نفتی و در حدود 10 درصد از كل ذخایر گازی واقع در فلات قاره نروژ، استحصال شده است. گذشته از این، بسیاری از ذخایر باقیمانده نیز در حال تولید و یا در دست توسعه بوده است.

دو سناریو محتمل برای آینده صنعت نفت و گاز نروژ

با توجه به شرایط ذكر شده،‌ ادامه حیات صنعت نفت در نروژ را می‌توان در قالب دو سناریوی محتمل مورد ارزیابی قرار داد. نتیجه حاصل از تحقق هر یك از سناریوها، به شكل یك منحنی در شكل 1 نشان داده شده است. منحنی پایین نشان‌دهنده حالتی است كه فعالان صنعت نفت نروژ از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در سال‌های گذشته و درآمدهای فعلی و آتی حاصل از آن‌ها رضایت خاطر داشته و بنابراین تنها به فكر اجرای سیاست تكمیل هرچه سریعتر پروژه‌های فعلی نفت و گاز خواهند بود كه در صورت تحقق این سناریو، تولید نفت و گاز از میادین نروژ،‌ در كمتر از 40 سال به اتمام خواهد رسید.

منحنی بالایی (سناریو دوم)، معرف حالتی است كه در آن پروژه‌هایی با درآمدزایی زیاد

در فلات نفتی نروژ به اجرا درآید، به نحوی‌كه این پروه‌ها ادامه روند كنونی تولید نفت و گاز را در نروژ تا 100 سال آینده تضمین كند.

...

عوامل موفقیت انتقال تكنولوژی به كشورهای درحال توسعه

به طوركلی كشورهای درحال توسعه می توانند درسهای پرارزشی از تجربه موفقیت آمیز بعضی از كشورهای صنعتی و تازه صنعتی شده بخصوص كشورهای واقع درشرق آسیا و آمریكای لاتین درامر توسعه تكنولوژی و صنعتی بگیرند. تجربه موفقیت آمیزاین كشورها نشان داده است كه فراگیری و انتقال گسترده تكنولوژی‌های مناسب و مدرن به این كشورها، آنها را قادر می سازد تا بر بهره وری خود بیفزایند و درنتیجه به توسعه سریع صنعتی این كشورها منجر شده است . بعنوان مثال ، كشورهایی نظیر كره جنوبی ،تایوان ، برزیل و مكزیك بیشتر ازطریق واردات و انتقال تكنولوژی خارجی به عنوان كشورهای تازه صنعتی شده در شرق آسیا و آمریكای لاتین مطرح شوند. بطوركلی عوامل موقعیت این كشورها را می توان به دوعامل درونی و بیرونی تقسیم كرد. در درون این كشورها، عزم ملی برای توسعه تكنولوژی سرلوحه همه برنامه ریزیها و اقدامات قرارگرفته و كلیه بسترها و ساختارهای لازم برای تحقق این امر آماده شده است . در بیرون نیز، به دلیل اشباع شدن فضای سرمایه گذاری در كشورهای پیشرفته ، سرمایه گذاران غربی و شركتهای بین المللی به همكاری مشترك و سرمایه گذاری در این كشورها راغب بوده‌اند. اگرچه این كشورها را می توان بخاطر برخی خصوصیات و شاخصهای كلان اقتصادی نظیر درآمد سرانه‌، حجم اقتصادی ، منابع اولیه و روند صنعتی شدنشان از دیگر كشورهامتمایز كرد، با وجود این بررسی عوامل موفقیت آنها می تواند برای كشورهای دیگری كه درصدد پیروی از الگوی توسعه صنعتی مشابه آنها هستند، بسیار مفید باشد. بعضی با مدیریت كارا و موثر، همكاری نزدیك بین مراكز تحقیقاتی و صنایع، توجه به فعالیتهای تحقیق و توسعه و حمایت موثر دولت، می توان درصد احتمال شكست در انتقال فناوری را به حداقل رساند.

 

منبع دارد.

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید