دسته : -علوم انسانی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 76 KB
تعداد صفحات : 27
بازدیدها : 111
برچسبها : مقاله علم ژنتیک مقاله وراثت وراثت خارج کروموزومی
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلفهرست
مقدمه
وراثت
تاریخچه
طرز انتقال صفات
وراثت
طبیعت وراثت
اساس وراثت
عوامل ارثی
ژنها
توارث وجنس
توارث و خصوصیات جسمانی
وراثت و خصوصیات روانی
تأثیر وراثت بر رفتار
وراثت و هوش
وراثت و فرهنگ
وراثت و محیط
نتیجه گیری
منابع
*************
مقدمه
وراثت از جمله عاملیست که در تغیر و رفتار افراد موثر می باشد. این پدیده مربوط به ساختار جنتکی بوده که از اجداد خود به ارث برده است . البته این بخش شامل بحث های پزشکی و روانپزشکی بوده علمای آن بخش در زمینه به تحقیق و ریسرچ دست یازیده مطالب مفیدی را ارایه داشته اند . بر هر پیداگوگ لازمیست برای تربیهء سالم و بهتر فرزندان ، مطالبی از علم وراثت بداند که درین زمینه نظریات علمای وراثت و روانشناسی ما را یاری می رساند .
کلمه وراثت در ابتدا در زمینه وسیع تری مورد استفاده قرار می گرفت؛ چرا که مرز میان صفات اکتسابی و صفات ژنتیکی به درستی مشخص نبود. این دو تعریف تنها در اواخر قرن نوزدهم از هم جدا شدند. ...
آنطور که گفته شد ، آغاز حیات از زمانیست که اسپرم و اووم یکجا شده تخمهء باردار بوجود آمده تشکیل سلول زنده را میکند . این سلول متشکل از هسته ، سایتوپلازم و دیوار حجروی می باشد . هسته از کروموزومها که در هر سلول ۴۶ عدد اند ، تشکیل گردیده است . این کروموزومها از مواد کیمیاوی خیلی مغلق که رنگه هستند ، بوجود آمده اند . در داخل هر کروموزوم عوامل ارثی وجود دارد که بنام ژنها یا می گردند . علمای وراثت دریافته اند که همهء خصوصیات در همین ۴۶ کروموزوم نهفته است . این کروموزومها در اشخاص مختلف ، متفاوت بوده خصوصیات مختلف را بار می آورند . فرض کرده اند که قسمت های مختلف یک کروموزوم ایجاد خصایص مشخص و مختلف را می نماید ، از قبیل رنگ چشم ، بافت پوست بدن ، شکل ظاهری و امثال آن . ژنها که عامل اصلی وراثت اند ، در داخل کروموزوم به شکل بسته هایی مانند دانهء تسبیح بوده در انتقال خواص ارثی نقش اساسی دارند . این محیط داخل سلول تعین کنندهء وراثت است . ...
رشته وراثت شناسی رفتاری ترکیبی از روشهای وراثت شناسی و روان شناسی را در بررسی شیوه به ارث رسیدن ویژگی های رفتاری به کار می گیرد . می دانیم که بسیاری از ویژگی های بدنی مانند قد ، ساختار استخوانی و رنگ مو وچشم به ارث میرسند.وراثت شناسان رفتاری با مطالعه این مسئله سروکار دارندکه تا چه اندازه ویژگیهای روانی نظیر توانائی ذهنی ، خلق و خوی و استواری هیجانی از والدین به فرزندان به ارث می رسند .
تمامی ویژگی های روانی حاصل کنش متقابل بین وراثت و محیط هستند .
مؤسس مکتب سلوک و رفتار عقیده دارد که رشد بچه ها مخصوصاً در جنبه روانی کاملاً تابع محیط است . در مقابل این نظرِ افراطی عده دیگری از روان شناسان و زیست شناسان اهمیت زیادی به عامل ارثی می دهند وخصوصیات روانی را نتیجه و محصول عوامل ارثی می دانند و اثر محیط را در رشد اینگونه امور ناچیز می شمارند .
بعضی از دانشمندان پاره ای از خصوصیات روانی مثل هوش یا جنبه های عاطفی و طبع یا مزاج اشخاص را معلول عوامل ارثی می دانند و سایر خصوصیات روانی مثل عادات اجتماعی ، رفتار اخلاقی و طرز برخورد با اشیاء و اشخاص را محصول محیط تلقی می کنند .
...
خرید و دانلود آنی فایل