مقاله غلبه بر تنشهای ناشی از تغییرات دگرگون کننده سازمانی

مقاله غلبه بر تنشهای ناشی از تغییرات دگرگون کننده سازمانی مقاله غلبه بر تنشهای ناشی از تغییرات دگرگون کننده سازمانی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 27 KB

تعداد صفحات : 67

بازدیدها : 28

برچسبها : تغییرات دگرگون کننده تغییرات سازمانی تنش سازمانی

مبلغ : 6500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله غلبه بر تنش ناشی از تغییرات دگرگون کننده در یک بخش دولتی ، بررسی تغییرات سازمانی و غلبه بر تنشهای ناشی از آن

عنوان مقاله: غلبه بر تنش ناشی از تغییرات دگرگون کننده در یک بخش دولتی

معرفی و بخشهایی از متن مقاله

تغییرات سازمانی دگرگون کننده

چکیده

تغییرات سازمانی دگرگون کننده یک واقعه مهم در زندگی کارمندان یک سازمان است که همواره مورد بحث قرار می گیرد و می تواند منبع قابل توجه ای برای ایجاد تنش محسوب گردد مطالعه اخیر نگاهی دارد به تغییرات دگرگون کننده در یک بخش دولتی. در این مطالعه از مجموعه ای از روش ها در قالب مصاحبه بدون محدودیت با افراد استفاده شده است تا مشخص گردد چرا تعییرات می توانند تنش زا باشد و چگونه افراد روش های غلبه کننده را برای رفع این تنش به کار می برند پنج منبع در ایجاد تنش ناشی از تغییرات مشخص گردیده است :

1-حجم کاری افزایش یافته

2-بی ثباتی

3-ابهام،مشاجره،میان افراد

4-احساس عدم اجرای عدالت

5- و احساس شکست

پانزده روش غلبه کننده برای این موارد برشمرده شده است.این موارد به چهار نوع غلبه کننده تقسیم بندی شده است:

1- غلبه از طریق مرکزیت یافته

2- غلبه از طریق احساسات متمرکز شده

3- غلبه از طریق شناخت

4- و غلبه از طریق حمایت اجتماعی.

لغات کلیدی : غلبه کردن، تغییرات دگرگون کننده، تنش سازمانی

...

غلبه بر تنش ناشی از تغییرات سازمانی

آشفورد 1988هشت استراتژی مورد استفاده برای رفع استرس ناشی از تغییرات سازمانی را مشخص ساخت سه مورد از آنها متکی بر ارزیابی متمرکزشده است: اجتناب شناختی تعریف مجدد شناخت ،مقایسه مثبت ،دو مورد از انها متکی بر مشکلات متمرکز شده است 1-جستجوی اطلاعات 2-و عملکرد مستقیم سه مورد از آنها به عنوان استراتژی های متکی بر احساسات متمرکز شده است :

1-تخلیه احساسات

2-قبول استعفا

3-قوانین احساسی کالان 1993به سه حیطه غلبه فردی مورد استفاده در دفع استرس ناشی از تغییرهای سازمانی پی برده است .نخست1- استفاده از منابع اجتماعی در قالب روئسا همکاران و مرئوسان یا زوجین ،از اهمیت مرکزی برای رفع تغییرات سازمانی دگرگون کننده برخودار است 2-استراتژی های متکی بر احساسات متمرکز شده مانند تخلیه احساسات ،مناغشه با همکاران ،و استفاده از مشروبات الکلی معمولا به کار برده می شود اگر چه قابلیت انطباق کمتری دارند 3-استراتژی های متکی بر مشکلات متمرکز شده است که از بیشترین ارتباط برخوردارند ،و شامل جستجوی اطلاعات ،برنامه ریزی عملکردها ،چانه زنی یا سازش است. ...

خودداری از رویارویی

تغییرات دگرگون کننده می تواند یک منبع فرصت باشد که می توان به طور موفقیت آمیز و بازدارنده بر آن غلبه کرد. اطلاعات حاصل از مطالعات پیشنهاد می کند که تغییرات دگرگون کننده می تواند عامل تنش زای محرز را در محیط کار وخیم تر یا آن را تشدید کند که این عوامل منحصر به تغییرات دگرگون کننده نیست: حجم کاری افزایش یافته، بی ثباتی/ابهام، مشاجره میان افراد، عدم اجرای عدالت و شکست.

این مطالعه به گونه مشابه ای نشان می دهد که استراتژی های غلبه کننده که برای برخورد با تغییرات مورد استفاده قرار می گیرند استراتژی های شناختی و رفتاری هستند که در بسیاری از شرایط متفاوت دیگر به جز زمان تغییرات، مورد استفاده قرار می گیرند. این مساله با نظریات شاو، فیلدز، تکر و فیلشر (1993) منافات دارد آنها ادعا داشتند که افراد استراتژی های غلبه کننده مناسبی برای برخورد با بازسازی سازمانی ندارند. کارمندان در این مطالعه انواع گسترده ای از استراتژی های غلبه کننده را در اختیار دارند که به وسیله آنها با تنش ناشی از تغییرات مبارزه می کردند تعدادی از این موارد مانند تفویض اختیار، رویارویی، قبلا در الگوهای غلبه بر تغییرات، جایگاهی نداشتند.

فهرست مطالب مقاله

چکیده

تعریف تنش و غلبه بر آن

عوامل تنش زای مرتبط با تغییرات سازمانی

غلبه بر تنش ناشی از تغییرات سازمانی

بررسی های اخیر

روش

سازمان میزبان

افراد مورد آزمایش (جامعه آماری)

مصاحبه ها

تجزیه و تحلیل و کدگذاری

نتایج

ارزیابی و وقایع

حجم کاری افزایش یافته

بی ثباتی و ابهام

رفتار ناعادلانه

غلبه از طریق کار مرکزیت یافته

غلبه بر پایه حمایت اجتماعی

غلبه ازطریق احساسات تمرکز یافته

غلبه از طریق شناخت

ارتباط میان عوامل تنش زا و استراتژی های غلبه کننده

بحث

خودداری از رویارویی

ضمیمه

مراجع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید